Şimdi Ara

Turkcell Hat Devir İşlemi En Uygun Nasıl Halledilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    İkamet ettiğim semtte 6 Turkcell mağazasına sordum ve devir işlemi için 250 ile 450 ₺ arası değişen fiyatlar söylediler. Aşağıdaki linke göre devir işleminde "Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti ve TGM kullanım ücreti" alınıyor (faturasız hat olduğum için söylüyorum).


    https://www.turkcell.com.tr/yardim/hattiniz/abonelik-islemleri/devir-icin-hangi-vergiler-ve-ucretler-odenir



    Sonra bu 3 şeyin ne kadar olduğuna bakıyorum, toplamda 218,5₺ çıkıyor. Bu 218'in içerisindeki TGM kullanım ücreti denen şey zaten aydan aya alınan telsiz kullanım ücreti oluyor. Yani peşin olarak almalarını beklediğim ücret 218 - 57,75 = 167,75₺.


    https://www.turkcell.com.tr/yardim/hattiniz/faturali/faturamdaki-vergiler-nelerdir#:~:text=Yeni%20Tesis%20Özel%20İletişim%20Vergisi,Harçlar%2C%20Fonlar%20kaleminde%20yer%20alır.


    Fakat en ucuz fiyatı sunan bayi bile bundan 82,25₺ fazla fiyat çekiyor. Bu işlemi en ucuz yollu (kazıklanmadan) nasıl halledebilirim?








  • Twitter'dan turkcell destek'e yazarak "yazılı" şekilde devir ücretini öğren. Sonra bayiye git devri yaptır. Devir ücretine dair bayiden fiş al (veya başka bir belge) Sonra şikayet oluştur bana böyle dediniz bayi bu kadar aldı diye. Aradaki farkı tl olarak yatırabilirler. Kesin değil ama deneyebilirsin. Başka türlü zor. En ucuz vodafone'da yapılıyor diye biliyorum numarayı oraya taşıyıp falan yapman gerekir daha çok uğraşırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilecerme -- 13 Aralık 2022; 9:6:3 >
  • kilecerme kullanıcısına yanıt

    Müşteri hizmetlerinin Twitter hesabı ile iletişime geçtim, bakalım ucuza yapabilirsem süreci buraya yazacağım.

  • hcaom ücret 220TL gittiğin bayiye söyle genel müdürlükle konuştuğunu, ücretin 220TL olduğunu diret. İşlem yapmazlarsa şikayet et.

  • Müşteri hizmetlerinin Twitter hesabı ile iletişime geçtikten sonra bir şikayet kaydı oluşturup ilgileneceklerini söylediler ve 250 ile 450₺ fiyat çeken mağazaların adreslerini istediler. Ben de başlangıçta "herhalde daha ucuza kapatabileceğim" diye düşündüm. Şikayet kaydından 2 gün sonra 532'den arandım ve serbest fiyat politikasından dolayı mağazaların farklı fiyat söylemelerinin normal olduğunu söylediler. Boş yere 2 gün beklemiş oldum.

    250₺ fiyat çeken bayide devir işlemini gerçekleştirdik. Günümüz Türkiyesi ne yazık ki tutturabildiğine tuttur Türkiyesi olmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.