Şimdi Ara

Turkcell eSim hat gitmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkiye de eSim ciktigindan beri kullaniyorum ve basina bir kactir soyle bir olay geliyor benzerini yasayan var mi aramizda?

6-7 ay oncede aynisi olmustu bunun ve bugünde ogleden sonra hat gitti. Telefon ac kapa vs bi ise yaramadi servis yok yaziyor. İkincil hat olarak TT data hatti kullanıyorum da allahtan interneti kullanabildim en azindan.

daha once bu sorunu yasadigimda bayii bana qr kodu mail ile iletmisti onu buldum diger telefondan okuttum ama etkinleştirme olmadı bir turlu.

İsim bitince bayiye gittim onlarda dendi olmadi tum eSimleri
    Silelim olmazsa yeni qr olusturucaz fiyati 160 tl dedi. Yani parasini gectim de bu ucreti neden vericem ki dedm hat birde gitti benlik bi durum degil ben niye bu ucreti veriyorum dedim. Neyse sonra yeji qr olmazsa napcaz dedim musteri hizmerini ararsiniz dedi.

Yeni qr olusturdu ve sorunsuz aktif oldu hat ama durduk yerr neden bu sekilde bisey yasaniyor anlamadim. Var mi benzer olayi yasayan ve bunun nedeni bilen?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cihaz nedir?

• ufo U kullanıcısına yanıt
    İphone 13 pro max

• Turkcell uygulamasından eSIM’e ulaşabiliyorsunuz aslında. Bayiye gitmeden önce oradan deneme yapsaydınız keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın eSIM IMEI numarasını kontrol edebilir misiniz?

https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

• İstanbulKalesi İ kullanıcısına yanıt
    Daha onceki qr kod elimde vardi ama onunla etkinleşmedi uygulamadan yeni qr kod olusturabiliyormuyuz ki?

• Birkanbey kullanıcısına yanıt
    kayitli gorunuyor ama zaten sorun ondannolamaz telefon yirt ici

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

Eski QR gösterir 10 kez kullanma hakkı var onu, şebeke gitmesi anlık bölgesel sorun veya telefon IMEI kaynaklıdır boşuna silmişsiniz.

Anlik bölgesel olmasi mumkun degil hat gidik sekilde bolgede 2-3 saat kadar kaldim geri gelmedi eger bolgesel olsa dediginiz gibi 10 kez kullanma hakkim var aktif okur bir turlu olmadi hatta bayiye gittim farkli bir bolge orada da aktif olmadi taa ki yeni qr okutana kadar aninda aktif oldu

Bu sorunu dün mü yaşadınız?

Dün Turkcell eSIM kullanan da benzer sorunları geçici yaşanmış ve düzelmiş.

Evet dun yasadim

Tekrardan yaşayan olursa profili silmeden arada uçak modu yapıp düzenlemesini beklesin boşuna yeni QR parası vermesin.

Valla ucak modu dahil aklima gelen buyun yontemleri denedim ama duzelmedi. Para almadi bayii bunispem icin gerci ama normalde 160 tl ucreti varmis

Para alınmadı ve bankalar da sim blokesi olmadı ise bayi size eski QR kodu vermiş yeniden verilirse sim kart değişikliği gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 6 Ağustos 2025; 16:8:29 >
    Yok hayir gozukun onujde tabletten islem yapti zaten eski qr ile kendisi de denedi olmadi sonra e devletten pin filan aldik o sekilde islem yapti eski qr bende de var olsadi ben yaptigim da yada bayii ilk denediginde de olurdu

• Normalde ucret alacakti a dedim bu benlik bisey degil ayrica daha oncede oldu para alinmadi diye belirttim. Zaten yine olmasaydi fiziki sim alacaktim dedim yeni qr da olmazsa para vermem. Sonrasinda almadi ucret.

Herhangi bir bankadan 3d mesajı almayı denermisiniz ayrıca yasal uyarı dan SMS gelmesi gerekiyordu xxx TC ve numara sim kart değişikliği yapıldı diye.

Sms geldi zaten degisiklik yapildi diye. Ama sizi bu konuda inandiramicaz galiba :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.