Şimdi Ara

TURKCELL 4.5G’Yİ DESTEKLEYEN SIM KARTLARI ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK[---Ana Konu--] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
4.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyhM66

Sadece faturalı hatlara ucretsizmis bugün turkcell merkeze gittim

Benim hattında kontörlü ama sorunsuzca Edirne'de değiştirdim sim'i..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakan1

quote:

Orijinalden alıntı: MyhM66

Sadece faturalı hatlara ucretsizmis bugün turkcell merkeze gittim

Benim hattında kontörlü ama sorunsuzca Edirne'de değiştirdim sim'i..

Bana vermediler faturalı hatlar için dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce turkcell Müşteri hizmetleri ile konuştum 4.5 ğ sim kart değişiklikligi hazirkart ve faturalı hatlar için geçerliymiş. Ben turkcell merkeze gittim sadece faturalı dediler. Turkcell magzalarinda neden böyle bilgi eksikliği oluyor anlam veremedim. Ben 20 gün önce turkcell geçmiştim 4.5g uyumlu kart vermişler zaten. Nisan 2016 beklicez artik

• Cebinde iphone taşır ama kontör yüklemez.Koca koca adamlar iki kuruşun peşinde koşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

4.5G, LTE'ye farklı frekans birleştirme özelliği eklendiği için kullanılan daha çok pazarlama amaçlı bir sözcük. 4G LTE destekli SIM kartınız varsa 5G ve CDMA şebekeleri hariç her şeye hazırsınız. :)

Hocam Turkcell 1 ocak 2015 ile birlikte üzerinde 4G LTE yazan sim kart satmaya başladı, son 3 ay içindekiler hariç daha önce 4G LTE yazıp alınanlar desteklemiyor, Turkcell'in sitesinde uyumsuz görünüyor. 128K üçlü sim olmasına rağmen daha önce alınan kartı bu sebeple ücretsiz olarak değiştirdim.
  • 64K üçlü SIM kartımı Mart ya da Nisan ayında, muhtemelen Nisan ayında aldım. 4G LTE destekli kart olarak istedim görevliden. Bu yaz da Romanya, Slovakya, Macaristan ve Polonya'da 800, 1800, 2600 MHz LTE şebekelerinde 10, 15, 20 MHz bant genişlikleri ile bağlanabildim. Turkcell'in sayfasında telefonum da SIM kartım da uyumlu görünüyor.
    Ha farklı frekans birleştirme desteklemiyorsa bilmem ama bunun kartla alakalı olduğuna inanmıyorum. Zaten desteklemese de umrumda değil, telefonum tek frekans ile çalışacak zaten, 150 Mbit cihaz. :D
  • quote:

64K üçlü SIM kartımı Mart ya da Nisan ayında, muhtemelen Nisan ayında aldım. 4G LTE destekli kart olarak istedim görevliden. Bu yaz da Romanya, Slovakya, Macaristan ve Polonya'da 800, 1800, 2600 MHz LTE şebekelerinde 10, 15, 20 MHz bant genişlikleri ile bağlanabildim. Turkcell'in sayfasında telefonum da SIM kartım da uyumlu görünüyor.
    Ha farklı frekans birleştirme desteklemiyorsa bilmem ama bunun kartla alakalı olduğuna inanmıyorum. Zaten desteklemese de umrumda değil, telefonum tek frekans ile çalışacak zaten, 150 Mbit cihaz. :D

Yurt dışı için bir şey diyemiyorum, Turkcell'in sitesinde uyumlu yazıyorsa sorun olmaz. Benim mart ayında aldığım ve üzerinde 4G LTE yazan 128K üçlü sim için uyumsuz diyordu ve ücretsiz değiştirdiler. Müşteri hizmetlerine konuyu aktardığımda yukarıda paylaştığım bilgiyi verdiler. Diğer teknik konuları bilemiyorum, 4.5G uyumsuz denen kartta 4.5G çalışacak mı çalışmayacak mı bilmiyorum.

• Benim kart 64K idi, üzerinde de 4G LTE diye bir vurgu falan yoktu sanırım. O dönem çıkan tek 64K kartlar destekliyordu belki de.
  • Bence 4g nin bu ulkeye bi artisi yok
    Sebep adam yakin arkadas ve 4.5 g li desteklimi cihazin diyo yok 4 g dedim haha geri diyo :D safim bilmiyoki 4 ile 5 g ihalesi ayni anda yapildi
    Bayiyede gidiyo yav hattim cekmiyo 4bucuk g li verin ucretsiz diyo bilmiyoki nisanda gelcek ve bunun cekimle suan alakasi yok
    Ve bilmiyoki 1gb yetmezken 1ayda artik 1 haftada yetmicek
    Edit
    Sevdigim noktasi ne 4g nin eskiden kol gibi geliyodu fatura simdi bavak gibi gelcek kendini zeki sananlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 12 Kasım 2015; 20:36:29 >
  • quote:

Benim kart 64K idi, üzerinde de 4G LTE diye bir vurgu falan yoktu sanırım. O dönem çıkan tek 64K kartlar destekliyordu belki de.

Olabilir bu konuda bilgi sahibi değilim. Üzerinde 4G LTE yazıp 128K üçlü sim olanların desteklemiyor oluşu ve sizin üzerinde 4G LTE yazmayan ve 64K olan sim kartınızın destekliyor oluşu abesle iştigal.

Bu Turkcell'i anlamak gerçekten mümkün değil.
  • Bugün turkcell gittim iphone 5 değiştirdim simkartını.4G 64K 3lü sim diyordu.Diğer telefonum ise samsung note 3 N9005 modeli yani Türkiye de ki versiyonu değil ve 4G desteklemektedir ama turkcell kabul etmedi.Bence kesinllikle turkcell sisteminde sorun var.Çoğu telefonlar desteklemiyor diyor aslında destekliyor.Sim kartını parayla alıyım dedim veririz ama yini desteklemez dediler.Moralimi bozdular almadım sim kartını.Telefonun kutusunda bile 4G cat 4 lte 150mbt diyordu.Destekliyor bence kesin.Aldığım telefon türkiye versiyonu diye de görünebilir heralde türkiye versiyonunda N900Q modelinde 4G desteklemiyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim?Size de böyle bir sorun oldumu?

• iphone'larda işler biraz değişik işliyor. Genelde telefonları operatör anlaşmaları ile sattıkları için operatörlere göre şekillendiriyorlar. Sizin ki muhtemelen destekler ama yazılımsal olarak engel var ise çalışmayabilir. Bir telefoncuya yeniden yazılım attırmakta yarar var. iphone'da N9005 kodu duymadım genelde Samsunglar kullanıyor bu tip kodları.

Ayrıca birde Samsung cihaz varsa ve ondan bahsediyorsanız Samsung'da sorun olmaz. Ben 3G başladığında yurt dışından gelme birçok cihaz kullandım, hepsi de 3G'de sorunsuz çalıştı. 4G'de aynı mantık olduğuna göre destek varsa çalışacaktır. Tabi özel bir engel yok ise.
  • Öncelikle Bilgi verdiğiniz teşekkür ederim.İphone 5 aslında ağabimin.Giderken Onur'a götürüyüm dedim değiştirdim yani iPhone 5 de sıkıntı yok Ama foruma yazdığım n9005 samsung note 3 siz yanlış anlamışsınız.Samsung note 3 n9005 kullanıyorum şuan 3G sorunsuz ve H+ çekiyor hep.4G de normalde desteklemesi lazım.Note 3 N900Q versiyonu ise Türkiye versiyonudur yani ülkemizde satılan modeldir.Ben bunu bilerek almadım ve yurt dışından aldım.Aynı yerden Almanyadan Sony xperia Z aldım Türkcell destekliyor sesi ama Samsung note 3 n9005 desteklemiyor diyor.Kendi sistemleri öyle diyormuş.Nasıl oluyor anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Öncelikle Bilgi verdiğiniz teşekkür ederim.İphone 5 aslında ağabimin.Giderken Onur'a götürüyüm dedim değiştirdim yani iPhone 5 de sıkıntı yok Ama foruma yazdığım n9005 samsung note 3 siz yanlış anlamışsınız.Samsung note 3 n9005 kullanıyorum şuan 3G sorunsuz ve H+ çekiyor hep.4G de normalde desteklemesi lazım.Note 3 N900Q versiyonu ise Türkiye versiyonudur yani ülkemizde satılan modeldir.Ben bunu bilerek almadım ve yurt dışından aldım.Aynı yerden Almanyadan Sony xperia Z aldım Türkcell destekliyor sesi ama Samsung note 3 n9005 desteklemiyor diyor.Kendi sistemleri öyle diyormuş.Nasıl oluyor anlamadım.

4.5G başlayınca bence kullanırsınız ancak sistemde 4.5G uyumu görünmüyorsa ücretsiz sim kart vermiyorlar. Şu an bendeki 1 cihazda da uyum yok yazıyor ancak uyum var.

Turkcell'in sistemlerinde olan cihazlar listeleniyor, örneğin Türkiye'den resmi satışla Meizu veya Doogee markalı 4G destekli cihaz alın bunlar resmi satış olmasına ve 4.5G destekli olmasına rağmen Turkcell'in sisteminde görünmüyor. Turkcell muhtemelen kendi satış listesinde olan veya anlaşmalı kanallar üzerindeki cihazları ekledi.

Buna çok takmamak lazım, ücretsiz sim kart alamamayı sorun etmiyorsanız başka sorununuz olacağını düşünmüyorum.

• Samsung galaxy A8 4.5 g yi destekliyormu
    Destekliyorsa eğer bende gidip değiştiriyim sim kartı
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer Operatör Turkcell ise buradan öğrenebilirsin.
  • quote:

Öncelikle Bilgi verdiğiniz teşekkür ederim.İphone 5 aslında ağabimin.Giderken Onur'a götürüyüm dedim değiştirdim yani iPhone 5 de sıkıntı yok Ama foruma yazdığım n9005 samsung note 3 siz yanlış anlamışsınız.Samsung note 3 n9005 kullanıyorum şuan 3G sorunsuz ve H+ çekiyor hep.4G de normalde desteklemesi lazım.Note 3 N900Q versiyonu ise Türkiye versiyonudur yani ülkemizde satılan modeldir.Ben bunu bilerek almadım ve yurt dışından aldım.Aynı yerden Almanyadan Sony xperia Z aldım Türkcell destekliyor sesi ama Samsung note 3 n9005 desteklemiyor diyor.Kendi sistemleri öyle diyormuş.Nasıl oluyor anlamadım.

Samsung Note3 9005 için şu şekilde kontrol edebilirsiniz destekleyip desteklemediğini:

AYARLAR --> (BAğlantılar sekmesinden) Diğer Ağlar --> Mobil Ağlar --> Şebeke Modu

Burada 3 seçenek varsa ve bunlar WCDMA/GSM, Sadece WCDMA ve yalnızca GSM ise cihazınız 4G'yi desteklemiyor demektir. Ama seçeneklerde 4G ya da LTE şeklinde dördüncü bir seçenek mevcutsa cihazınız 4G'yi destekliyor demektir.

• LTE/WCDMA/GSM OTOMATİK BAĞLANTI DİYOR.

• 4 seçenek var zaten

• quote:

LTE/WCDMA/GSM OTOMATİK BAĞLANTI DİYOR.

Cihazınız destekliyor 4.5 G'yi. Orada LTE yazması yeterli.

Zaten Samsung'un sevmediğim özelliklerinden birisi de maliyetten kaçmak için Türkiye için farklı ürünler üretmesidir. Bilmiyerek de olsa yurtdısından alarak akıllılık etmişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.