Şimdi Ara

Turkcell 3G Sinyal Kuvveti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl ama arkadaşlar 3G sinyalim süper değil mi? -90 dBm sınırmış, baz istasyonu ile alakam yok nerdeyse. Yer İstanbul/Gaziosmanpaşa.

Edit: TTNET de aynı şekil. 8 Mbit parası ödüyorum, 4 mbit alıyorum o da kesiliyor durmadan aman Gaziosmanpaşa'ya gelmeyin.

Turkcell 3G Sinyal Kuvveti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 27 Şubat 2013; 10:18:40 >

• O konumda hala 3G sinyalinin olması bile bir mucize hocam hangi mağarada yaşıyorsunuz bilmiyorum da sinyal seviyesi cidden çok düşük.
    Hız bu seviyede 60 kbps ila 140 kbps arasında olması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mağara değil hocam 5. katta oturuyorum en üst kat. bir de merkeze yakın sayilir oturdugumuz yer. turkcelle soyledim orda baz istasyonumuz yok yer biliyorsaniz soyleyin kuralim dediler. bir ara kurmuşlardı, mahalleli kurduran adamin evini ellerinde beyzbol sopalariyla basti birkaç kere adami oldureceklerdi olmadi hastaneden kağıt aldilar imza topladilar kaldirdilar istasyonu.
  • -113 ile H sembolü görmek mucize aslında. :)
    Telefon ne bu arada?
  • telefon, 3g sinyalini ucundan yakalayabilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

-113 ile H sembolü görmek mucize aslında. :)
    Telefon ne bu arada?

Benzer durumlar ile kör noktalarda bende karşılaştım hocam. Turkcell 3G sinyalini mümkün oldukça çok düşük seviyelerde dahi korumaya çalışıyor.

Tabi cihaz sadece 3G seçili bir moda da ayarlanmış olabilir. Konum itibari ile bu sinyal inanılmaz korkunç, bölgedeki baz istasyonu deyim yerinde ise cahil halk tarafından kaldırıldığı için bir sonraki bölge istasyonundan yararlanmaya çalışması ve istasyonun uzaklığı sinyal seviyesinden belli oluyor.

Havanın temiz ve istasyon yükünün azaldığı dönemlerde -99 dBm seviyelerini yakalayabileceğini tahmin ediyorum.

• Telefon Galaxy S2.

Bu arada telefonu cama yapıştırdığımda 250-350 kb/s ile indiriyorum ama çektiğim an düşüyor hız. Baz istasyonu uzak olduğundan çok kez düşüyorum 3gden. Bu haldeyken bile ev içinde 25-150 kb/s ile değişiyor download hızı tabi mecbur edge-wifi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 28 Şubat 2013; 9:57:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde bağlantım zayıfladığında ben de baktım oradan ve benim de değerlerim 90lardaydı. Vericiye yaklaştıkça ilk değer düşüyor ikinci değer artıyor..

Hadi ben şehir merkesinde oturmuyorum, zayıf. İstanbul'da üstelik Turkcell de böyle bir durum tuhaf doğrusu.. Telefonunda şebeke sorunu var mı bir baktır istersen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Geçenlerde bağlantım zayıfladığında ben de baktım oradan ve benim de değerlerim 90lardaydı. Vericiye yaklaştıkça ilk değer düşüyor ikinci değer artıyor..

Hadi ben şehir merkesinde oturmuyorum, zayıf. İstanbul'da üstelik Turkcell de böyle bir durum tuhaf doğrusu.. Telefonunda şebeke sorunu var mı bir baktır istersen..

İlk değer ne kadar düşük olursa sinyal seviyesi o kadar iyi oluyor, 2. değerin pek fazla birşey ifade etmediğini @sis651 açıklamıştı bir diğer konuda. -51 dBm Samsung Galaxy Mini için Turkcell baz istasyonu dibi oluyor. Diğer telefonlarda -51 altına düşüyormu tam olarak bilmiyorum.

@goloet,
    Bu arada telefonu cama yapıştırdığımda 250-350 kb/s ile indiriyorum ama çektiğim an düşüyor hız

Yukarıdaki resimdeki sinyal seviyesi ile mi bu hızlara ulaşabiliyorsunuz? O esnada değerler nasıl?

• İlki azalınca ikincisi artıyordu, formülleri farklı amaçları aynı. Bu halkta bu kafa ile normal bir durum. Geberecekler telefon radyasyonundan haberleri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

quote:

Geçenlerde bağlantım zayıfladığında ben de baktım oradan ve benim de değerlerim 90lardaydı. Vericiye yaklaştıkça ilk değer düşüyor ikinci değer artıyor..

İlk değer ne kadar düşük olursa sinyal seviyesi o kadar iyi oluyor, 2. değerin pek fazla birşey ifade etmediğini @sis651 açıklamıştı bir diğer konuda. -51 dBm Samsung Galaxy Mini için Turkcell baz istasyonu dibi oluyor. Diğer telefonlarda -51 altına düşüyormu tam olarak bilmiyorum.

@goloet,
    Bu arada telefonu cama yapıştırdığımda 250-350 kb/s ile indiriyorum ama çektiğim an düşüyor hız

Yukarıdaki resimdeki sinyal seviyesi ile mi bu hızlara ulaşabiliyorsunuz? O esnada değerler nasıl?

o zaman düşüyor tabi en düşük 3gde -90 civarı görmüştüm sanırım.

bu arada ikinci değer yenileme hızı mı yenileme aralığı mı diye okumuştum bir yerde ama tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 1 Mart 2013; 10:26:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goloet

quote:

quote:

@goloet,

bu arada ikinci değer yenileme hızı diye okumuştum bir yerde ama bilmiyorum.

-90 dBm de 350 KB/sn ise o değer normal. Bende yaklaşık aynı seviye ile 350-400 KB/sn civarında değer alıyorum.
    İlk olarak baz istasyonunun bana uzak olmamasına rağmen hatta bulunduğum bölge düz arazi ve 3 tane istasyonun kapsama alanı içine giriyor. Sinyal sorunları ve sürekli EDGE problemi yaşıyordum. Turkcell e web sitesindeki sinyal sorunu bölümden ulaştım. Mail ile istasyonun ekrandaki hücre adını ve sinyal seviyesini istediler. Yaklaşık 2 saat sonra 2 kademe çeken yerde 5 kademe çekmeye başladı. Ardından bölge ile incelememiz tamanlandı, sorun giderildi mesajı. Isterseniz siz de bir şansınızı deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@goloet,

bu arada ikinci değer yenileme hızı diye okumuştum bir yerde ama bilmiyorum.

-90 dBm de 350 KB/sn ise o değer normal. Bende yaklaşık aynı seviye ile 350-400 KB/sn civarında değer alıyorum.
    İlk olarak baz istasyonunun bana uzak olmamasına rağmen hatta bulunduğum bölge düz arazi ve 3 tane istasyonun kapsama alanı içine giriyor. Sinyal sorunları ve sürekli EDGE problemi yaşıyordum. Turkcell e web sitesindeki sinyal sorunu bölümden ulaştım. Mail ile istasyonun ekrandaki hücre adını ve sinyal seviyesini istediler. Yaklaşık 2 saat sonra 2 kademe çeken yerde 5 kademe çekmeye başladı. Ardından bölge ile incelememiz tamanlandı, sorun giderildi mesajı. Isterseniz siz de bir şansınızı deneyin.

aynı şekilde ben de söylemiştim hocam baz istasyonumuz yok orda demişlerdi üstte yazdım. yine de vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkürler. ben sadece paylaşmak istedim

• quote:

mağara değil hocam 5. katta oturuyorum en üst kat. bir de merkeze yakın sayilir oturdugumuz yer. turkcelle soyledim orda baz istasyonumuz yok yer biliyorsaniz soyleyin kuralim dediler. bir ara kurmuşlardı, mahalleli kurduran adamin evini ellerinde beyzbol sopalariyla basti birkaç kere adami oldureceklerdi olmadi hastaneden kağıt aldilar imza topladilar kaldirdilar istasyonu.

Dostum sen bunu diyorsan hiç Turkcell'den yana yakınmaya gerek yok. Hala ısrarla böyle insanlar var ve acil durumda 155i bile arayamayınca kimse dert yanmasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.