Arkadaşlar elimde turkcell 3g usb modem var. Huawei E176G modeli.
Oynamak istediğim oyunda ( Warcraft III ) oyun kurucu olabilmem için Port açmam gerekiyor. Açmam gereken portlar 6112-6119. PFPortChecker isimli program ile araştırdım ve portlar modemimde kapalı. O yüzden kurduğum oyunlara girilemiyor. Kurduğu oyuna girilebilen diğer arkadaşımda ise belirttiğim 6112-6119 portları dahil bütün portları açık. ( Vodafone 3g Modem kullanıyor )
Asıl problemim ben elimdeki bu modem ile istediğim portları nasıl açabilirim ?
"Bende açmak istiyorum." , " O modemlere port açılmaz." , "Kotana yazık kardeşim açıp napcan?", "Bilen birisi banada söylesin." gibisinden yorum yapacak arkadaşlar lütfen yazmasın. Teknik bilgiye sahip arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.
adsl usb modemlerde falan port açma vs olaylarına gerek kalmıyordu.sadece çok portlu modemlerde bu işlem gerekiyordu.aynı mantıkla usb modemlerdede port açma durumu olacağını zannetmiyorum.firewallın falan engelliyor olmasın portu
bende usb modemlerde port açmaya gerek kalmadığını biliyodum.Firewall büyük ihtimal engelliyor. çünkü program portumun kapalı olduğunu söylüyor. Win 7 home premium ve norton internet security kullanıyorum. Firewall ayarlarından ve antivirüs ayarlarından da pek anlamıyorum. Nasıl düzeltebilirim ?
Whimsical Usta bende aynı problemden muzdarim çözersn banda söylersn çok sevinrim. 3g port açma yazıp goodldan resimli anlatımlara baktm.192.168.1.1 olayı bizde olmuyor onu farkettim.
Çözersen banada anlatırsan çok sevinirim..
Konu günceldir bilen birisi yok mu arkadaşlar ?
Whimsical değerli kardeşim yazını yeni gördüm ve üye olup sana yardımcı olmak istedim... 3G modem Ve Portlar : kurumsal bir 3g hattına sahipseniz ve statik ip dediğimiz ip'yi ayda 5 tl daha fazla ödeyerek aldıysanız tüm portlar sizlere açık kullana bilirsiniz peki bu nasıl olacak ? : elimde kendiminde sırf bu iş için kullandıgım bir cihaz var türkcell'de 400 tl olan bir cihaz fiyatı 170 tl bu cihazı satın alman lazım senin usb 3g modemini pc ye degilde bu cihaza takıyorsun ve 254 tane pc artık 3g interneti kullanabiliyor ve NAT dediğimiz port yönlendirmeden isrtediğin portları kendi pc ne yönlendirebiliyorsun Gaziantep'te şimdiye kadar belki 100 tane sattım ve istenilen bütün portları açtım tabi sattığım kişilerin hepsinde kurumsal 3g ve statik ip ile bunu yaptım bireyselde statik ip var ise (bunu bilmiyorum türkcell'e bi sormak lazım ) statik ip alın ve bu cihaz sayesinde FTP WEB REMOTE DESKTOP yani 21 80 3389 4389 8080 8001 8000 Gibi Tüm Portları Açabiliyorsun hatta ben kendi home server üzerinden exchange server sayesinde email bile yani 443 80 110 25 587 gibi tüm portları kullanıyorum sadece sesli iletişim için kullanılan bir port var SIP cihazlarında kullanılan port bunlar kapalı :) eğer bu portu açık bıraksa türkcell herkes ip telefon dediğimiz sistem sayesinde ücretsiz görüşmeler yapabilirler ... sanırım sana yardımcı olabildim eğer kafana takılan başka bir soru olursa sana pmden numaramı yolluyorum beni ararsan yardımcı olurum ismim serkan iyi günler dilerim...
telefon numaramı kabul etmiyor :) en iyisi sen buradan yaz ben sana cvp veririm...
192.168.0.1 dene ,
PCSerkan kardeşim bu cihazın marka ve modelini yazar mısın?
ya da kontak için bilgi bıakır mısın?
takipteyim hocam benimde aynı sorunum var
çöcebildinmi sorununu hocam ??
kaç sene öncesinden açtığım konu
Vınn denen lanet şeyi kullanmayı bırakalı Allahtan baya süre oluyor, fakat o süre içersinde port açmayı bulamadım, sanırım mümkün değil,
o vakitler vodafone modem kullanan bir arkadaşımda portlar üzerine ayarlama yapamıyordu, fakat onun portları açık haldeydi,
uzun lafı kısası sorunun çözümünü bulan bi babayiğit hala çıkmadı
arkadaşlar ben de çok muzdariptim bu konuda. bi şekilde çözüm buldum belki sizde de işe yarar diye üyelik alıp cevap yazıyorum;
arkadaşların daha önce dediği gibi port 3g vınnlarda zaten açık. 192.168.1.1 yazıp port açma anlatılmış ama bende o sayıyı yazınca sayfada bişe çıkmıyordu. Şimdi firewall ve antivirüstle de sıkıntınız yok ise turkcell 3g vınn içerisinde yeni profil oluşturup ordan girin. benim turkcell müşteri hizmetlerinde çalışan bir arkadşaım vardı o yardımcı oldu yeni profil açtı nasıl yapıtığını bilmiyorum ama bunu yaptığınızda sorun kalmıyor
hathoranubisH
kullanıcısına yanıt
vınn'ın her modelinde durum farklı. sizdeki hangi model?
port açmak ve bağlantı düzelmesi ayrı şeyler ama. bu tarz modemlerde port'u windows üzerinden açmanız lazım. VINN'da bir firewall bulunmamaktadır.
benim sorunum da port açılması gereken bir sorundu. oyunun forum sitesinde tek çare port açmak olarak görünüyordu ve araştırdığımda vınnlarda zaten port açık oldğunu, vınn dan port açmanın mükün olmadığını gördüm hep. fakat yeni profil açınca oyundaki tek çaresi port açmak olarak görünen sorunum halloldu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme