Şimdi Ara

Turkcel neden cok ınternet harcıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar hattımı yenı turkcel hazır kata tasıdım dogeu duzgun vıdeo ızlemedıgım halde ve sayfa gecıslerı felan v.s kullanmadıgım halde 1 gb yakın ınternet yemıs ve yemeye devam edıyor .. turkceldekı bu sorun neden boyle hızlı net yıyor ve bunu nıcın ne yapabılrıız acıl yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IhtiyaR87 -- 11 Haziran 2020; 9:40:22 >

• IhtiyaR87 I kullanıcısına yanıt
    Faturasız hatlarda internet dusumu faturalılarda oldugu gibi 1 kb 1 kb degilde 100 kb seklinde dustugu icin sanırsam faturasız olanlarda internet daha hizli tükeniyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Faturasız hatlarda internet dusumu faturalılarda oldugu gibi 1 kb 1 kb degilde 100 kb seklinde dustugu icin sanırsam faturasız olanlarda internet daha hizli tükeniyor
    nası yanı faturasız hatlar sımdı daha cokmu ınternet harcayacak fatural uhatlardakı gıbı aynı ıslemler de .. sacmalık bu.. ayrıca ınternet az gıtmesı ıcın telefından veya musterı hızmetlerınden herhangı bır ıslem yapmama gerek varmı ayar felan acıl yardım
    Telefondaki uygulamaları mobil veriye kapatabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Telefondaki uygulamaları mobil veriye kapatabilirsiniz
    nasıl yapacagız bunu bırde baska ne yapabılrıım bu turkcelın bu kadar cok net harcamaması ıcınn ozel bı ayar varmı veya telefon ve hat ıcın
    Telefon ayarlarından girip mobil veri kullanan uygulamaları sınırlandıracaksın ayarlarını kurcala bulursun app store yada google play store ayarlarından da güncellemeleri wifi ye alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Telefon ayarlarından girip mobil veri kullanan uygulamaları sınırlandıracaksın ayarlarını kurcala bulursun app store yada google play store ayarlarından da güncellemeleri wifi ye alırsın
    baska ayar varmı pekı telefondna olsun hat olsunn musterı temsılcısı olsun napabılrıız paketlemı alakalı yoksa turkcel bu dnelı berbat bı net hzılı harcıyor herkezte aynı mı bu duurm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaslar "hat mesgul" ne demek
    9 yıl önce açıldı
    Uydunet neden 100 mb vermiyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Faturasız hatlarda ücretlendirme periyotu böyle başka ayar yok benim bildiğim
    Mobil veriyi kapatıp açarsanız 100kb gider paketinizden, şebeke gidimi, telefonu kapatıp açınca 100kb gider. Kullanımda fark edilecek durum değil. Ciddi manada düşmüyor çünkü.

Telefonunuz ile alakalı olabilir. Sifirlamayi deneyin, Mobil veriyi çok yiyen uyg. olabilir.

MH bu konuda bisey yapamaz ama ne yazik ki faturali ve faturasizlar icin internet dusum olayi bu sekilde ayristirilmis.

• bu 100 kb olayını çok yanlış yorumluyorsunuz, 100 kb olayı genel kullanımda bahsettiğiniz gibi etki etmiyor, bağlantının kurulup kapandığı aralıklarda 100 kblik düşürler yaşanyıro, mobil veriyi kapadınız, yada metroya girdiniz, yada kapsama alanı dışına çıktınız o zaman 2928 kb kullanım varsa bağlantı gittiğinde paketten üstte tamamlayıp 3000 kb olarak düşüm gerçekleşiyor. gün içinde defalarca oyun olsun niyetine mobil verinizi açıp kapamıyorsanız böyle bir durum söz konusu değildir.

ayrıca daha hızlı tükeniyor kısmı ile ilgili olabilecek tek şey önceki hattınızda bağlantı yavaştır, yeni hatta hızlıdır, youtube instagram gibi uygulamalara girer girmez tüm içeriği siz çıkmadan indirir yükler...
  • Bulunduğunuz bölgede iyi çekiyorsa çabuk bitebilir.
    Benim tt hat ile aybı kuklanımda aynı yerde 20 gb yetmezken, turkcellde artıyor bile. Çünkü turkcellin internet hızı daha düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pekı bunun nasıl onune gecebılırız hızlı net dusumunun onune gecmek ıcın telefondan herhangı bı ayar veya yapmaamız gereken seyler nelerdır genel olarak yoksa bu gıdısle nete para dayanmaz lutfen cozum buna
    4g yi kapat sadece 3G de kullan bi derece fayda eder

• Büyük ihtimalle hızın Vodafone a göre daha hızlı olduğu için kaliteli ayarlarda yükleniyor sayfalar. Özellikle sosyal medyada eğer internetin hızlıysa en kaliteli şekilde açması interneti oldukça hızlı tüketir.

• maaart M kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bu konuda biriyle iddialaşmıştık hatta tüm daha kullanımlarıma bakacağım turkcellden dedim Excel tablosuna döktüm, her girdiyi en kötü ihtimali hesaplamak için 100kb saydım. 25gb kullandığım ay 150mb gitmiş gide gide bu 100kb mevzusu yüzünden yani, hiç bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: circassianman

Büyük ihtimalle hızın Vodafone a göre daha hızlı olduğu için kaliteli ayarlarda yükleniyor sayfalar. Özellikle sosyal medyada eğer internetin hızlıysa en kaliteli şekilde açması interneti oldukça hızlı tüketir.
    turkcel ınternet hızı gayet ıyı ama bunn onune nasıl gecbeılırız hızı ıyı evet belkı 100 mb sevıyesınde mı ne hzı verıyor bılmıyorum faturasız kullanıyorum ama bu ıyı bsıı dııl bı yonden net cabuk bıterse ne anlamı kalıcak develt acılen bunun onu e gecmesı lazım sacmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

bu 100 kb olayını çok yanlış yorumluyorsunuz, 100 kb olayı genel kullanımda bahsettiğiniz gibi etki etmiyor, bağlantının kurulup kapandığı aralıklarda 100 kblik düşürler yaşanyıro, mobil veriyi kapadınız, yada metroya girdiniz, yada kapsama alanı dışına çıktınız o zaman 2928 kb kullanım varsa bağlantı gittiğinde paketten üstte tamamlayıp 3000 kb olarak düşüm gerçekleşiyor. gün içinde defalarca oyun olsun niyetine mobil verinizi açıp kapamıyorsanız böyle bir durum söz konusu değildir.

ayrıca daha hızlı tükeniyor kısmı ile ilgili olabilecek tek şey önceki hattınızda bağlantı yavaştır, yeni hatta hızlıdır, youtube instagram gibi uygulamalara girer girmez tüm içeriği siz çıkmadan indirir yükler...
    yapabılcegımız bsıı varmı pekı bu hız dusumunun onune gecmek ıcın yoksa bole devam etmeye mecburmuyuz

O zaman 3g kullanacaksınız. 3g si de Vodafone 4g sinden hızlıdır ama yapacak bir şey yok :)

Devlet nereden dahil oldu konuya ben onu yakalayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 13 Haziran 2020; 13:23:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.