Şimdi Ara

turkce zor ise yabancılar nasil hemen öğreniyor lisanimizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkçe zor olsaydı bebekken öğrenemezdik. Bebeklerin öğrenebildiği bir dil nasıl zor olabilir?

Konu kilit. Üye ban.
  • Turkce cok basit bir dil. Gramer felan allah a emanet zaten iki kelime yanyana getir cumle oluyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: teardrop2882

Turkce cok basit bir dil. Gramer felan allah a emanet zaten iki kelime yanyana getir cumle oluyor zaten

Dimi zaten. Ne güzel cümle zaten.

Zor bir dil ve öğrenemiyorlar ben var gelmek türkçeyse bende kraliyet ingilizcesi biliyorum derim

• ReaCMaND kullanıcısına yanıt
    Ben ondan bahsetmiyorum. Yuklemi sona al.gerisini bosver kelime bilgisine bakiyor

• quote:

Turkce cok basit bir dil. Gramer felan allah a emanet zaten iki kelime yanyana getir cumle oluyor zaten

ben istemek kebab
    ben kebab istemek
    istemek ben kebab
    istemek kebab ben
    kebab ben istemek
    kebab istemek ben

hangi kelimeyi nereye koyarsan koy oluyor arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaCMaND

quote:

Dimi zaten. Ne güzel cümle zaten.

Zor bir dil ve öğrenemiyorlar ben var gelmek türkçeyse bende kraliyet ingilizcesi biliyorum derim

I am go .felan yani yanlış cümle biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe kolay dildir aksini iddaa edeni bloklarım

• Niye lisanimiza zor diyorlar?

• iki senedir Türkiyede yaşayan iki hocam var biri ispanyol biri kaliforniyalı açıkçası ikiside bizim ingilizce konuşabildiğimiz kadar türkçe konuşamıyorlar. sadece söylediklerimizin çoğunu anlayabiliyorlar.
  • Hangi yabancı futbolcu su gibi türkçe konuşuyor 10-15 yıl geçmeden? Ama 1.5-2 sene gibi bir süre zarfında iyi bir eğitimle çok rahat ingilizce öğreniyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

Türkçe kolay dildir aksini iddaa edeni bloklarım

Blokla beni. Tek başına ünlü uyumu bile Türkçeyi fazlasıyla zor bir dil yapıyor.
  • Sokakta iq'su tek haneli sayilarda gezip turkceyi konusabilen yuzlerce, binlerce insan var. Nesi zor bunun be?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe sondan eklemeli bir dil ve bu dil ailesi öğrenmesi en zor dillerden bu aileden olan diğer bi kaç dilde rusça ve japonca örnek verebiliriz aynı dil ailesinden olanlar kolay öğrenebilir mesela türklerin en kolay öğrendikleri dillerin arasındadir japonca ama ingilizcede zorlanabiliriz çünkü dil ailesi farklı ve yabancılarında kolay öğrendiklerini düşünmüyorum yukarda bazıları grammar falan yok demiş iyi halt etmişler gelmek fiilini bi yazalım
    şimdiki zaman
    geliyorum geliyorsun geliyor geliyoruz geliyorsunuz geliyorlar
    gelecek zaman
    geleceğim geleceksin gelecek geleceksiniz gelecekler vs.
    6 farklı şahıs kipi ve 3 tane ana zaman ve onların türevleri mişli geçmiş zaman ve dili zaman gibi kelime kökleri aynıdır sonuna gelen ek o kelimeye anlam yükler ve sonuna ek getirmek o kadar kolay olamıyor maalesef ses düşmesi, sertleşme, daralma daha biz türkçe testlerinde yapamıyorken bazı şeyleri nasıl grammar yok anlamıyorum ki onu diyen arkadaşlarda muhtemelen derste uyuyan arkadaşlar çok yazık dillerinide kucumsemeye başlamişlar yakında isveçce konuşalım falan demeye başlarlar ingilizce gibi kısır ve mecaz yoksunu bi dili övüp amerika hayranlıklarını dile getirirler beraberinde dilimizide bırakalım dünyadaki sayılı mükemmellerden birisi daha gitsin sonra artık niye hâla duzelmedik deriz oturup bok yemeyi deneriz düşünmeyi bilmeyen akıl dahi edemeyen cehalet sürüsü

• Madem türkçe öğrenmek kolay yabancı biri TÜRKÇE konuşurken nası hemen bu yabancı anlıyoruz? Türkçe dünyanın en zor dillerinden birisi ve iddia ediyorum doğuştan öğrenmeyen hiçkimse tam manasıyla Türkçeyi konuşamaz.

• Tamam kardesim Turkce'de yuklemi sona atsan ortaya bi cumle cikiyor da ne kadar anlamli cikiyor."Sevmek ben Türkiş insan" demekle de Turkce ogrenilmiyor ki.Ana dili ingilizce olan birine "You am not wanting to do sth" desen ne demek istedigini anlar.O zaman Ingilizce de kolay dil sinifina girer.Gerci kolay sayilir.Ornek olsun diye verdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proraso

quote:

ben istemek kebab
    ben kebab istemek
    istemek ben kebab
    istemek kebab ben
    kebab ben istemek
    kebab istemek ben

hangi kelimeyi nereye koyarsan koy oluyor arkadaş

I wanna kebab
    Wanna I kebab
    Kebab I wanna
    Wanna kebab I
    I kebab wanna
    Kebab wanna I

• Ana dilini nasıl konuşursan konuş bir şekilde anlarsın.

2. dil öğrenimide kişiden kişiye değişir.(zeka)
  • türkçe zor bir dil. senin sorun "madem ingilizce türkçeden daha kolay ben neden ingilizce öğrenemiyorum" olmalı. soruyu bu şekilde sorarak cevaba daha kolay ulaşabilirsin.
  • quote:

ha öyle dümdük !!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.