Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O seslerdeki kesinti bizimle alakalı değil. Oyunun ses stüdyosunda sesler oturulmamış. Dediğim gibi buradan herşey kontrol edilerek gönderiliyor, ve oradanda kontrol edilerek oyuna ekleniyor. Bir sorun çıktığında ise oyunun motorundan kaynaklı oluyor genelde. Bu da onun gibi birşey.

MAss Effect için var gücümle uğraşıyorum ama karşıma EA engeli çıkıyor.

%100 red cevabı almadan umudu kesmeyeceğiz.
  • Mass Effect türkçe olursa çok bomba olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Arkadaşlar merhaba,

O seslerdeki kesinti bizimle alakalı değil. Oyunun ses stüdyosunda sesler oturulmamış. Dediğim gibi buradan herşey kontrol edilerek gönderiliyor, ve oradanda kontrol edilerek oyuna ekleniyor. Bir sorun çıktığında ise oyunun motorundan kaynaklı oluyor genelde. Bu da onun gibi birşey.

Mass Effect 3 'ün Türkçe çıkma ihtimali var ve kimse bu konuda tek bir heyecan bile hissetmiyor mu ? Hiç kimse mi hayatında bir kere bile Mass Effect oynamadı ? Hiç mi tanınmıyor bu oyun ülkemizde ? Nerede o Türkçe bir RPG oyunu oynamadan göçüp gitmek istemeyenler ? Alın size Türkçe çıkma ihtimali olan bir RPG oyunu. Daha önce bu kadarına bile yaklaşmamıştık, artık çıkacağı ihtimalini konuşuyoruz. Bunu mesajı görmemiş olmanıza veya mutluluktan yazacak birşey bulamamanıza bağlıyorum çünkü benim şu anda mutluluktan ve heyecandan dolayı nevrim dönmüş durumda.

Semih Bey sonuç ne olursa olsun böyle bir oyunu Türkçe çıkarmaya uğraş verdiğiniz için size çok takdir ediyorum. Bu yaptığınız gerçekten çok takdir edilesi bir davranış. Ah EA ah... Neden her taşın altından sen çıkıyorsun ve neden her şeye çomak sokan sen oluyorsun ? Nedir sendeki bu para hırsı ? Artık Türkiye pazarının potansiyelini göremiyor musun ? Bu insanlara bir şans daha vermeyi o kadar mı çok görüyorsun ? Eğer EA, Türk oyunculara bu büyüklükte bir kazık atmayı düşünüyorsa bunu tekrar düşünmesini şiddetle öneriyorum çünkü biz bu tür reddedilme olaylarını çoktan aştık. Onlara bunun karşılığını vermesini ARTIK iyi biliriz. Bu çıkacak oyun önceki oyunlar gibi PS3 ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda XBOX360 ve PC'e de çıkacak. O yüzden öfkemiz her zamankinden de kuvvetli olur. Böyle bir oyunu Türkçe oynama zevkini oyunculardan mahrum bırakmaları kabul edilemez. Biz Türk oyuncuları olarak kendimize düşen görevleri yerine getiriyoruz, birşeyler yapma sırası ARTIK SENDE EA ! Bu kadarını da Sony'den isteyemeyiz.

Semih Bey, lütfen bizi gelişmelerden habersiz bırakmayın, o mutlu haberi vermenizi sadece ben değil buradaki birçok oyunsever de istiyor. İnanıyorum ki el birliğiyle bu oyunu Türkçe çıkartacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenyxia -- 5 Mart 2011; 1:31:21 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

peki ben şöyle bir soru sorayım..rpg oyunu olarak tek seçenek mass effect mi?? red cevabı gelirse diğer oyunlarda şansınızı deneyecek misiniz ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi death_ -- 5 Mart 2011; 16:36:23 >
  • İnşallah mass effect TÜRKÇE çıkar...

Ea aklını basına al...,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Mass Effect 3 'ün Türkçe çıkma ihtimali var ve kimse bu konuda tek bir heyecan bile hissetmiyor mu ? Hiç kimse mi hayatında bir kere bile Mass Effect oynamadı ? Hiç mi tanınmıyor bu oyun ülkemizde ? Nerede o Türkçe bir RPG oyunu oynamadan göçüp gitmek istemeyenler ? Alın size Türkçe çıkma ihtimali olan bir RPG oyunu. Daha önce bu kadarına bile yaklaşmamıştık, artık çıkacağı ihtimalini konuşuyoruz. Bunu mesajı görmemiş olmanıza veya mutluluktan yazacak birşey bulamamanıza bağlıyorum çünkü benim şu anda mutluluktan ve heyecandan dolayı nevrim dönmüş durumda.

Semih Bey sonuç ne olursa olsun böyle bir oyunu Türkçe çıkarmaya uğraş verdiğiniz için size çok takdir ediyorum. Bu yaptığınız gerçekten çok takdir edilesi bir davranış. Ah EA ah... Neden her taşın altından sen çıkıyorsun ve neden her şeye çomak sokan sen oluyorsun ? Nedir sendeki bu para hırsı ? Artık Türkiye pazarının potansiyelini göremiyor musun ? Bu insanlara bir şans daha vermeyi o kadar mı çok görüyorsun ? Eğer EA, Türk oyunculara bu büyüklükte bir kazık atmayı düşünüyorsa bunu tekrar düşünmesini şiddetle öneriyorum çünkü biz bu tür reddedilme olaylarını çoktan aştık. Onlara bunun karşılığını vermesini ARTIK iyi biliriz. Bu çıkacak oyun önceki oyunlar gibi PS3 ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda XBOX360 ve PC'e de çıkacak. O yüzden öfkemiz her zamankinden de kuvvetli olur. Böyle bir oyunu Türkçe oynama zevkini oyunculardan mahrum bırakmaları kabul edilemez. Biz Türk oyuncuları olarak kendimize düşen görevleri yerine getiriyoruz, birşeyler yapma sırası ARTIK SENDE EA ! Bu kadarını da Sony'den isteyemeyiz.

Semih Bey, lütfen bizi gelişmelerden habersiz bırakmayın, o mutlu haberi vermenizi sadece ben değil buradaki birçok oyunsever de istiyor. İnanıyorum ki el birliğiyle bu oyunu Türkçe çıkartacağız.

Dostum vallahi ben oynamadım çükü o oyunu anlayacak kadar harika ingilizcem yok.Alsaydım mal mal bakarak oynayacaktım.Keşke Mass Effect 2 Türkçe çıksaydı.İşte o zaman heyecanlanırdım.Artk 3. için çok geç.Türkçe olsa bile ilk 2 oyunu oynamadığım için anlayamayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Dostum vallahi ben oynamadım çükü o oyunu anlayacak kadar harika ingilizcem yok.Alsaydım mal mal bakarak oynayacaktım.Keşke Mass Effect 2 Türkçe çıksaydı.İşte o zaman heyecanlanırdım.Artk 3. için çok geç.Türkçe olsa bile ilk 2 oyunu oynamadığım için anlayamayacağım.

Merak etmeyin arkadaşlar, eğer ki bu oyun Türkçe çıkarsa asıl değeri o zaman anlaşılacak. Dediğiniz gibi bu türdeki oyunları oynayabilmek için iyi İngilizce gerekiyor ve bu dili iyi bilmeyenler içinse oyunu oynamak işkenceye dönüşüyor. Oyun çok fazla diyalog içerdiğinden ve oyuncular bu diyalogları anlayamadığından bu iş hepten sıkıcı bir hal alıyor ve hemen aksiyon olsun da çatışmaya girelim havasına bürünüyorlar. Çok fazla da aksiyon olmazsa da bu oyun tü kaka deyip bir kenara atıyorlar. Ama eğer ki bu oyun Türkçe çıkarsa işte o zaman insanlar hikayesinden tutunda herşeyine kadar sindirerek, anlayarak, Türkçe oynamanın verdiği o muhteşem hazla oynama şansı yakalayacaklar. Daha önceden bu işler hep gönüllü olarak yapıldı, hiçbir zaman bu gibi oyunlar resmi olarak Türkçe çıkmadı. Dublajı zaten apayrı bir yerde tutuyorum, hangi RPG oyununda görmüşüz şimdiye kadar Türkçe dublajı. Bu işin ehli olmuş, profesyonel bir ekibin çevirisini yapacağı oyun tadından yenmeyecektir. Mass Effect 3'ün Türkçe çıkması halinde bu alanda bir ilk olmuş olacak.

Hele bu oyun bir Türkçe çıksın, insanlar değerini anladıktan sonra birinci ve ikinci oyunu da Türkçe oynamak isteyeceklerdir. Daha sonra burada oyunu Türkçe'ye çevirmek isteyen bazı gönüllü arkadaşlar olacaktır. Bunun olmayacağına pek inanmasam da oyun Türkçe çıktıktan sonra yine de kimse çıkmazsa, oturup iki oyunu da kendi başıma Türkçe'ye çevireceğim. Hatta Türkçe çıkacağı bir kesinleşsin o andan itibaren çevirmeye başlayacağım. Size sözüm sözdür, yeter ki önce bu oyun Türkçe olarak çıksın, ardından ben kendime düşen kısmı yapmaya hazırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Merak etmeyin arkadaşlar, eğer ki bu oyun Türkçe çıkarsa asıl değeri o zaman anlaşılacak. Dediğiniz gibi bu türdeki oyunları oynayabilmek için iyi İngilizce gerekiyor ve bu dili iyi bilmeyenler içinse oyunu oynamak işkenceye dönüşüyor. Oyun çok fazla diyalog içerdiğinden ve oyuncular bu diyalogları anlayamadığından bu iş hepten sıkıcı bir hal alıyor ve hemen aksiyon olsun da çatışmaya girelim havasına bürünüyorlar. Çok fazla da aksiyon olmazsa da bu oyun tü kaka deyip bir kenara atıyorlar. Ama eğer ki bu oyun Türkçe çıkarsa işte o zaman insanlar hikayesinden tutunda herşeyine kadar sindirerek, anlayarak, Türkçe oynamanın verdiği o muhteşem hazla oynama şansı yakalayacaklar. Daha önceden bu işler hep gönüllü olarak yapıldı, hiçbir zaman bu gibi oyunlar resmi olarak Türkçe çıkmadı. Dublajı zaten apayrı bir yerde tutuyorum, hangi RPG oyununda görmüşüz şimdiye kadar Türkçe dublajı. Bu işin ehli olmuş, profesyonel bir ekibin çevirisini yapacağı oyun tadından yenmeyecektir. Mass Effect 3'ün Türkçe çıkması halinde bu alanda bir ilk olmuş olacak.

Hele bu oyun bir Türkçe çıksın, insanlar değerini anladıktan sonra birinci ve ikinci oyunu da Türkçe oynamak isteyeceklerdir. Daha sonra burada oyunu Türkçe'ye çevirmek isteyen bazı gönüllü arkadaşlar olacaktır. Bunun olmayacağına pek inanmasam da oyun Türkçe çıktıktan sonra yine de kimse çıkmazsa, oturup iki oyunu da kendi başıma Türkçe'ye çevireceğim. Hatta Türkçe çıkacağı bir kesinleşsin o andan itibaren çevirmeye başlayacağım. Size sözüm sözdür, yeter ki önce bu oyun Türkçe olarak çıksın, ardından ben kendime düşen kısmı yapmaya hazırım.

Nasıl yapmayı planlıyorsun?Bu Ps3,Pc gibi değilki gönüllü olarak çevirip ps3 için yayınlayabilesin.

• Evet oyunu PS3 de oynadığınızı unutmuşum. Benim konuştuğum PC için. Eğer PC deki gibi PS3'de de mod falan kullanmaya izin veriliyorsa o zaman olabilir. Ama yapılamıyorsa da elimden birşey gelmez maalesef. Yamayı PC oyuncuları için çıkardığımla kalırım ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenyxia -- 6 Mart 2011; 20:55:50 >
  • Killzone 3 te dublaj pek güzel olmamış bana gerçekten Türkçe gibi gelen tek konuşma 2. bölümde bir askerin telsizden " Noluyo lan orda !" diye bağırması ve ardından bir Helghast'ın "Geber!!" diye bağırmasıydı. Diğerlerinde adamlar özürlü gibi yavaş yavaş konuşuyodu. Bundan sonra hangi oyunlar Türkçe gelecek bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankavgaci

Killzone 3 te dublaj pek güzel olmamış bana gerçekten Türkçe gibi gelen tek konuşma 2. bölümde bir askerin telsizden " Noluyo lan orda !" diye bağırması ve ardından bir Helghast'ın "Geber!!" diye bağırmasıydı. Diğerlerinde adamlar özürlü gibi yavaş yavaş konuşuyodu. Bundan sonra hangi oyunlar Türkçe gelecek bilen var mı?

Crysis 2,Cars 2,İnFamous 2, Muhtelemen Uncharted 3.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben 23 Studios'tan Semih. Türkçeleştirilen oyunların çevirisini ve dublajını yönetiyorum.

Vakit buldukça Donanım haberi ziyaret edip, oyuncuların nabzını yokluyoruz. Belki de onlarca şüphe dolu mesajlarla karşılaştık.

Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party oyunları hakkında, içerik olarak değil de, dublaj ve çeviri hakkında sorularınız, merak ettikleriniz varsa buyurun.

Konuşmak istediği bir önemli husus daha var. Bugün dükkanın birinde "PS2 & PS3 çip takılır" yazısını gördüm. İçeri gittim, konuştum fiyat falan aldım. Komik ve ironik bir konuşma oldu. Her neyse, orası işin trajikomik kısmı. İçeride PS3'lerini kırdırmaya gelen gençler vardı bayağı. Üzüldüm bayağı. Nedenine geleyim.

Ben bizzat, neredeyse 15 yaşımdan beri bu sektörün içindeyim, sizlerden biriyim. Oyunların Türkçeleştirilmesi için çok çok uğraştım, onlarca konuşma yaptım, firmaları ikna etmeye çalıştım, fedakârlıklar yaptım kendi çapımda. Ülkemizin oyun endüstrisinin bireyleri olarak geldiğimiz noktadan çok memnunum. Fakat bir şeye açıklık getirmeme izin verin:

Sony Europe, Türkçeleştirme olayında oldukça çekingen. İnanın dublajlara çok büyük paralar harcandı ve hepsi Türkiye'ye bir şans vermek içindi. Eğer satış rakamları bunu karşılamazsa, bir oyunun dahi Türkçeleştirileceğini sanmıyorum. Zaten, Özgür beyin büyük uğraşlarından sonra Sony Europe böyle bir şeye yanaştı ve karşılığı olmadığında, her gün Sony Yerelleştirme bölümünden bir düzine insanla onlarca mail konuşması yapan biri olarak, devamının olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Diğer ülkeler ile bizim ülkemize uygulanan durum cidden çok farklı. Masaya çok çok ciddi projeler yatırılıyor Türkçe için, ama geri çekiniliyor, henüz Türkiye piyasasına güvenilmediği için.

Kimseye oyunları orijinal alması için ısrarda bulunmuyorum, haddime de değildir. Eğer, Türkçe oyunların devamını görmek istiyorsanız, lütfen orijinal oyuna destek verin. Fiyat konusunda Özgür Bey gerekli açıklamayı yapacaktır ama size şöyle bir ipucu vereyim, en pahalı Türkçe oyunun Aralın fiyatlarıyla uzaktan yakından alakası olmayacak. Yani çok uygun fiyatlardan piyasaya sürülecekler. Eğer Türkçe oyun taraftarı değilseniz, elbette ki korsan alırsınız, kimse de sizi engelleyemez, hakları da yoktur.

Fakat eğer Diablo'yu, Assassin's Creed'i, Dragon Age'i Türkçe oynamak istiyorsanız, lütfen gitti gidiyor gibi yerlerden yapılan vergisiz ve kayıtsız alışverişlerle ülkemiz ekonomisine ve oyun sektörüne balta vurmayın. GG gibi sitelerde bulanan dükkânlar vergi kaçırıyor. Nereye, yurtdışına. Sendit gibi sitelerde sizin aldığınız ürünlerle yabancı ülkelere, bulundukları ülkelere vergi ödüyor, Türkiye Cumhuriyeti'ne değil.

Yukarıda bahsettiğim oyunlar ihtimalsiz oyunlar değildir. Dikkatinizi çekerim. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim...

Kısaca demek istediğim, artık hep Türkçe oyunlar gelecek diye bir durum yok. Eğer satışlar beklenilenin üstünde olursa, çok çok çeşitli firmalar Türkçe dil desteği verecektir. Çok açık konuşamıyorum ama inanın bir bildiğim var, bildiklerim var. Şunu da eklememe izin verin, Sony'nin Türkiye satış rakamlarını takip eden tek firma Sony'nin kendisi değil. Kendim için, konuşmanın bir onur olduğu düşündüğüm insanlarla görüşmeler yaptım. Çok çok büyük oyunların firmaları. Herkes, beklemede..

Haddimi aştıysam, affedin...

Bu sosyal mesajımdan sonra(!) dublaj ve çeviri ile alakalı endişelerinizi, sorularınızı lütfen paylaşın. Elimden geldiğince yardım edeyim.

Teşekkürler

öncelikle özgür kirazcıya ve size çok teşekkür ediyorum.belkide siz bunları yapmasaydınız 10 sene sonra bile türkçe oyun göremeyebilirdik.ben türkiyeden çok umutluyum.eminim 1 - 1.5 sene içerisinde oyunların yüzde sekseninden fazlası türkçe olucak.en azından böyle umuyorum.korsan oyunlar ile ilgili bir şey duyduğumda herkesi bilgilendirmeye çalışıyorum.çoğu kişi alırım o zımbırtıyı alırım masrafa girmem diye düşünüyor.ama ben takas yapılabilindiğini böylece ps ye destek de verdiğimizi anlatıyorum.zaten gerçek oyuncu oyunların türkçe çıktığını görünce asla korsan kullanmaz.kullanıyosa zaten amacı eğlenmek değildir..fakat bir sorum olucak.sanki konuşmanızdan satışların kötü gittiğini çıkardım.acaba satışlar iyi durumda mı ? yani en azından yeterli destek aldınız mı ?nese fazla konuştum :D her şey için teşekkürler iyiki varsınız.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

Sizinle o sorunun alakali olmadigini aslinda herkes anlar ama neden anlamazliktan geliyorlar onuda anlamak mumkun degil.
    Ornek oyunun basinda ki demoda ISA Gucleri burda efendim G.... diyor kesiliyor.
    Starta basiyorsunuz oyuna girerken hemen orda kaldigi yerden yani GITMEMIZ GEREK diyor.
    Oyuna adapte eden TIP yapamamis dublajin, dublajcinin ne sucu var simdi burda.

• Bir rpg hastası olmama rağmen Mass Effect beni çok saran bir oyun değil açıkcası. Yine de Türkçe çıkarsa kesin alır, oynarım.
  • kz3ü yeni bitirdim
    dublaj çok başarılı
    emeğinize sağlık
  • Bir sorum olacak. Şimdi bilindiği üzere Killzone 3 Türkçe olarak satışta. Peki mutlaka Sony mağazaları dışında satılan spot mağazalarında da orjinal ürün mü satılıyor? Çünkü bu mağazalarda satılanlar da Türkçe ve Türkçe kitapçıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Bir sorum olacak. Şimdi bilindiği üzere Killzone 3 Türkçe olarak satışta. Peki mutlaka Sony mağazaları dışında satılan spot mağazalarında da orjinal ürün mü satılıyor? Çünkü bu mağazalarda satılanlar da Türkçe ve Türkçe kitapçıklı.

Bu ürünler de bandrollü gibi sayılıp , Türkiye Killzone 3 satışlarını etkiliyor mu ? Ben de merak ediyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

quote:

Bir sorum olacak. Şimdi bilindiği üzere Killzone 3 Türkçe olarak satışta. Peki mutlaka Sony mağazaları dışında satılan spot mağazalarında da orjinal ürün mü satılıyor? Çünkü bu mağazalarda satılanlar da Türkçe ve Türkçe kitapçıklı.

Bu ürünler de bandrollü gibi sayılıp , Türkiye Killzone 3 satışlarını etkiliyor mu ? Ben de merak ediyorum .

spotcuların %99'u oyunları yurtdışından getiriyor. e haliyle o alınan oyunlar türkiye'deki satışı değil ingiltere'deki (veya oyun nereden alındıysa oradaki) satışı etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarkos

quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

quote:

spotcuların %99'u oyunları yurtdışından getiriyor. e haliyle o alınan oyunlar türkiye'deki satışı değil ingiltere'deki (veya oyun nereden alındıysa oradaki) satışı etkiliyor.

Yuetdışındaki oyunların çoğu türkçe destekli değil Asian version.

• Uncharted 3'e Fan İşi Türkçe Dublaj

Sony Türkiye tam anlamıyla bizi Türkçe oyun oynamaya alıştırdı diyebiliriz. Start the Party, Gran Turismo 5 ve Killzone 3'ten sonra inFamous 2'yi de Türkçe olarak raflarda görecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Crysis 2 ve Cars 2 gibi diğer oyunlarında Türkçe olacağını düşünecek olur ise ülkemiz oyunculuğu için bazı taşların yerinden oynadığını da söyleyebiliriz.

Sıradaki Türkçe oyunlar için en büyük aday ise tabi ki Uncharted 3: Drake's Decepiton.. hatta bende dahil olmak üzere çoğu oyun sever oyunun Türkçe geleceğine emin. Sony Türkiye'nin Uncharted 3 için çalışmaları olduğunu da Özgür Kirazcı açıklamıştı.

İşte bu Türkçe dublaj haberini bekleyeduralım, Uncharted serisinin hayranları oyunun ilk tanıtım videosunu Türkçeye çevirmiş, üstüne birde dublaj yapmış. Serhan ve Serhat Sebze kardeşlerin BSC için hazırladığı bu başarılı dublaj çalışmasını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Uncharted_3e_Fan_isi_Turkce_Dublaj-13952.htm

Video Yukarıdaki linkte

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.