Şimdi Ara

Türkçe Öğretmenliğinin Türk Dili ve Edebiyatından ne farkı var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Türkçe Öğretmenliği ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin birbirinden ne farkı var acaba araştırdım biraz ikisi de aynı işi yapıyor sadece öğretmen atamalarında Türkçe öğretmenleri ilk olarak atanıyormuş tek fark bu benim bildiğim başka ne farkları var ?Türkçe öğretmenliği biraz daha kolaymış heralde

• Yukarı
  • Türkçe Türk dillerinden bir tanesidir Türk dili dediğiniz zaman eskiden konuşulan dilleride araştırıyorlar Edebiyat ı dediğinizde türkçe öğretmenleri fuzuli dir Kaşgarlıdır falan ilgilenmez sadece Türkçe ile ilgilenir ama Türk Edebiyatında Hayatları, aruz ölçüleri bilmem neleri falan filan öyle gider yani
  • türkce de dilin yapısı ve biçimiyle ilgilenilir

edebiyatta sanatçılar eserler v.s ilgilenir.
  • Anladım zaten benim gönlüm edebiyatta her iki bölüm de aynı dersleri görüyor ama Edebiyatta sanatçılar,eserler vs vs ağırlıkta ,Türkçe bölümünde ise dilin yapısal özellikleri(dil bilgisi) ağırlıkta o zaman.Peki bu bölümlerin çalışma alanlarında birbirine karşı üstünlüğü farkı var mı ?
  • türkçe öğretmenliği ile türk dili edebiyatının ders konusunda pek farkı yoktur.
    en temel fark türk dili ve edebiyatı bölümü akademik bir bölüm olduğu için öğrenimleri süresince öğretmenlik dersleri yani formasyon eğitimi almazlar. türkçe öğretmenleri ise 4 yıllık öğrenimleri döneminde bu dersleri alırlar. bu yüzden türkçe öğretmenleri mezun olduktan sonra öğretmenliğe atanabilirken türk dili ve edebiyatı bölümü mezunları yüksek lisansa başvurarak formasyon eğitimi alırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.