Şimdi Ara

Türkçe netlerimin ilginç artışı :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle , Türkçe çalışmaya 1.5 ay önce Önder hocayla başladım.
    Çalışmaya başlamadan önce 40 soruda 25-30 arası yapıyordum.
    Önder hocayla anlam bilgisini bitirdim ve önder hocanın anlam bilgisi kitabını da bitirdim.Şuan Yayın Denizi paragraf hız kitabını çözüyorum.Dilbilgisi'ne yeni başladım.
    Şimdi gelelim şuanki durumuma;
    İlginçtir ki denemelerde 35'in altına düşmüyorum.Nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.
    Bir insan paragraftaki gelişimini nasıl anlar anlamıyorum.Son 3 denememde 39-34-36 doğru yaptım(Yanlışlar genelde dilbilgisinden geliyor).Yayın Denizi Paragraf Hız Sorularında da genelde hızlanmaya çalıştığım için 3-4 yanlış çıkıyor fakat 20 soruyu 12-13 dakikada çözüyorum(Hızlı okuma çalışıyorum).
    Fakat bu kadar iyi çözmeme rağmen 1.5 ay önce paragraf çözerken nasılsam şuan da öyleyim.Sanki yaptığım soru hep yanlışmış gibi geliyor, hep 2 şık arasında kalıyorum ama eski halimden tek farkım sanıyorum bu sefer 2 şık arasından doğruyu seçiyorum.
    Bu durumda olan tek ben miyimdir acaba :/ Yani siz Türkçe'deki gelişiminizi gerçekten hissedebiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kose81 -- 26 Kasım 2017; 0:41:40 >

• Hızlı okumadan kastınız nedir hocam biraz açabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Soru biraz açık uçlu olmuş , ne sorduğunu tam anlayamadım yani ama kısaca özetlemek gerekirse günlük yarım saat göz esnetme hızlı görme gibi çalışmalar yapıp üstüne paragraf testi çözüyorum ve elimden geldiğince hızlı okumaya ve geri dönmemeye çalışıyorum.Göz esnetme çalışmalarını yaptığım site hızlıgo , fakat şuan bu kadar hızlı çözmemin sebebi hızlıgo değil onu söyleyeyim yanlış yönlendirme olmasın.Tony buzan'ın hızlı okuma kitabı var onu okuyunca baya bi özgüven ve farkındalık gelmişti , kitabın üstüne de çalışmalar yapıyorum şuan.

• Özdebirin tyt türkcesinden 36.5 net cikardim. Sasirdim ve sevindim mutlu oldum agladim filan acayip yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Önder hocanın pdf lerine baktım da bir sayfada iki üç örnek siz pdf den mi çalışıyorsunuz yoksa deftere yazarak mı bu arada önder hocanın kitabını almaya gerek varmı elimde türkçe için çözülecek kaynaklar varda

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.