Bildirim
Türkçe muhtemelen yanlış dil bilgisi sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Görmüştür, çekimli fiil hocam ek fiil yok _____________________________ -
nasıl yok ya gör-müş-tür 'müş' burda geçmiş zaman 'tir' de ek fiil işte iki kere çekimlenmiş buna da ek fiil denmiyor muydu _____________________________ -
-müş geçmiş zaman eki hocam o doğru ancak -tür ekini ben 3.tekil kişi eki olarak değerlendirdim. Yine de başka fikri olan varsa yazsın değerlendirelim. _____________________________ -
hocam ek fiildir fakat bildirme ekleri birleşik çekimli yapmaz _____________________________ -
Bizim hoca dır dir eki ek fiil değildir kesinlik anlamı katar tarzı bir şey demişti yani kabul edilmiyor ek fiil olarak
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Rüştü hoca izledim kendisi ek fiil diyor hatta "yapmıştır" kelimesini örnek veriyor ki bu ek fiilse "görmüştür" de ek fiildir aralarında bir fark göremiyorum ben.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ek fiil kabul ediyoruz benim de bildiğime göre _____________________________ -
Kaynak:vikipedi
Çıldıracağım fotoğraf yükleyemiyorum
Bildirme eki olarak da bilinen "-dir" ek-fiili ise birleşik zamanlı fiil yapmaz:
Bu öyküde tembelliğin zararlarından bahsedilmiştir. (rivayet geçmiş zaman, basit zamanlı fiil)
Ek fiildir ancak birleşik çekimli yapmaz çünkü zaman anlamı katmıyor. _____________________________ -
basbaya geniş zaman anlamı katıyor, ek fiiller zaten birleşik çekimli yapar geldiği her fiile _____________________________ -
Tamam sen öyle öğren
Ek fiildir ama kesin olarak dır Dİr eki birleşik zamanlı yapmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
ben hocalarınn dediğini aynen aktardım sen nerden öğrendin acaba _____________________________ -
ne zaman yapar şimdi anlamadım _____________________________ -
-
:D
nıye guluyosun kanka anlamak ıstıyorum nerde yanlısım var bılıyosan soyle yoksa bu konu aklıma takılır _____________________________
Benzer içerikler
- hangi mühendislik işsiz kalmaz
- diş hekimliği okumak zor mu
- aktif beklemeli öğrenci ne demek
- uçak mühendisliği işsizlik oranı
- izlenim kazandırmak ne demek
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt