Şimdi Ara

Türkçe deneme netleri 2021 TYT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2020 yks sürecinde Türkçe için sadece bilgi sarmal ve 345 türkçe denemelerini cözmüştüm. Netlerim ortalama olarak 30-35 arasıydı. 29 net yaptığım çok nadir olurdu. Fakat sınavada aynı netlerin yanından bile geçemedim. Sonuç tam bir hüsran oldu.

Tekrar hazırlanmaya başlamamda türkçenin çok büyük bir etkisi var.Aslında sorunum dil bilgisinden kaynaklı değil, sınavdaki dil bilgisi sorularını kolay olsalar bile eksiksiz yapmıştım. Paragrafım gerçekten kötü. Bir türlü anlam veremiyorum. Düzenli olarak kitap, makale, dergi okumaya da çalışırım. Belki bir çözüm oluşturur ümidiyle pazartesiden itibaren 5. türkçe denememi çözdüm ve sonuçlar öncekilere göre çok daha kötü. Prf denemesini kullanıyorum ve 20-25 arası değişiyor netler. Biliyorum bu tarz konular hakkında konuşmak için erken olabilir. Şimdiden bunu aşmak istiyorum.

Bu husus hakkında tavsiyeleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam piyasadaki çoğu paragraf kitabının/denemenin ÖSYM sınavıyla alakası yok. MSÜ'de 40, TYT'de 37,5 yapmış birisi olarak ALES çalışmanızı öneririm. Ben sene başından beri ALES kitabı çözdüm, ALES soruları görebileceğiniz en kaliteli paragraf sorularıdır. ALES çözdükçe Zamanla paragraflar daha anlaşılır gelecektir. Tabii süre tutmanız da önemli. Her soru max. 1,5 dakika olacak şekilde süre tutun. Böylece avantaj sağlayacaksınız.
  • ales çıkmış mı yoksa ales paragraf sb mi hocam
  • pilotbeyBG kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi de. Pegem Akademi'nin ALES Ezberbozan Soru Bankası var. Hem çıkmış sorular hem de kendi hazırladıkları soruları içeriyor. Tavsiye ederim.
  • anladım saolun benimde hız ve renk bitti ayrıca avantajı yarıladım baya hoştu avantaj yanında ales çıkmış çözerim artık
  • Teşekkürler. Ales sorularını tam olarak 2019un bu günlerinde çözmüştüm ama pek dikkate almamıştım. Tekrardan alıp çözerim. Alesler dışında TYT denemeleri için en azından şunu çözebilirsin dediğin kaynaklar var mı ?

• Hocam ilk iletide dedigim gibi cogu yayinin paragraflari OSYM duzeyinde degil. Bunun istisnasi UcDortBes'tir. Genel denemeleri/Turkce denemeleri cozeni gelistirir. Prf'in Turkcesinin de yoklukta gideri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT FEN DENEME LİSTESİ
    4 yıl önce açıldı
    2022 MSÜ NETLERİNİZ VE NETİM
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aklıma takıldı MSUde 40 TYTde 37,5 net yapmış olman dışında, piyasadaki denemelerin ösym ye uygun olmadığını düşündüren nedir ? Neden böyle düşünmem gerektiğini detaylı açıklayabilirsen ben de denemeye göre "bu sorular ösym tarzına uygun değil" diyebilirim belki. Ben belli bir kıstas göremiyorum, bu seneki tyt paragraf sorularında bunu nasıl sormuşlar anlaşılmıyor bile dediğim 3 soru vardı. Bakış açımı değiştirebilirsen çok müteşekkir olurum.

• Tabii. Cogu soru yazari kendi yorumuna gore soru yaziyor. Bu yuzden celiskiler, tutarsizliklar, anlam kapaliligi gibi durumlar oluyor. Bazi yanitlar soruya uydurulmaya calisiliyor. İdeal bir paragraf sorusunun cevabi kesin ve nettir, yoruma acik olmamalidir.

Tavsiyem acik uclu dusunmeniz. Mesela yanitlar olmasa, yaniti kompozisyon olarak yazmaniz istense ne derdiniz? Yaniti acik uclu olarak verebiliyorsaniz bu is olmus demektir.

• Koca sene tyt turkcede 37 netten aşağı yapmadım tyt 31 net falan.Tavsiyem Türkçe'ye bel bağlamayın,30 netten yukarısıni artı olarak görün net hesabınızı matematiğe göre ayarlayin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarım 36 37 net yaparken daha çok çalışan ben neden fulleyemiyorum dedirtiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.