Şimdi Ara

türk ve yabancı farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fark1 - türk herişi yapar,yabancı yapmaz.

örnek veriyorum, yurtdışında bir işyerinde işe başladın diyelim. ortak kullanım alanındaki bir klimadan duman çıkmaya başladı diyelim.

herkes sadece izler ve sadece telefon eder.hiçkimse müdahale etmez. işin sonunda klima değil tüm işyeri bile yansa izlerler. sen birşey yaparsan da sana deli gözüyle bakarlar. neden müdahale etmediniz diye sorarsan muhtemel cevapları 1- ben klima konusunda uzman değilim 2- elektrik tesisatı konusunda eğitimim yok 3- bana yangında yapacaklarım konusunda eğitim verilmedi 4- ben güvenlik birimine durumu bildirdim görevimi yaptım 5- ben burada muhasebe memuruyum, klimalar benim sorumluluğumda değil 6- şirket yangın söndürme sistemi kurmalıydı ben ne yapabilirim 7- yangın söndürme tüplerinin kontrol bakım ve kullanımını güvenlik ekibi yapıyor, o saatte güvenlik ekibi yokmuş o yüzden heryer yandı, güvenlik ekibi açıklama yapmalı ben değil. 8- işyerinin sigortası yokmu, hiçbişeye dokunma sigorta gelip inceleme yapacaktır, hadi biz eve gidelim. bu ortamda çalışamayız ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 1 Mayıs 2022; 15:25:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fark 2 - yabancı ayakkabının markasına bakmaz. türk ise adidas giyiyor ama bir iskender ısmarlamadı der.

ayağında adidas var diyelim. yabancı farkına bile varmaz. ona göre çoğu ayakkabı 50 ile 150dolar aralığında fiyattadır. 50 olmaz 60 olur 60 değil 80 olsun farketmez.ayağımın rahat ettiği bi ayakkabı bulayım der geçer.türk ise çakmamı la o. olum o para ona verilir mi, flo da kampanya var, nike ayakkabıları 199tl ye veriyorlar. gidip adidas bayinden mi aldın bi de. sende para bolsa bizi de gör. bu haftasonu napıyosun kanka şeklinde uzar muhabbet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 1 Mayıs 2022; 15:41:44 >
  • fark3 - türk herşeyin fiyatını inceler.fiyatları sürekli takiple uygun yerlerden alışveriş yaptığını ve herşeyin kontrolünde olduğunu düşünür. kendi aldıklarını değil etrafındakilerin bile aldıklarının fiyatını sorar.

kaç para verdin pusete diye sorabilir halbuki kendi evli bile değildir..

ne alacaksın çay mı a101 de 1kiloluk filiz çay 49,99 ordan alsana niye şoktan aldın şokta 54,99a veriyorlar diyebilir mesela.okadar takiptedir fiyatlar değişmesine rağmen akbaba gibi herşeyi takip eder.

yabancı ise çayın fiyatı mı? bilmiyorum ki heralde 6 dolardı der. yanıldıysa fiyat 5 veya 7 olabilir ve yıllardır da öyledir. bakmaz bile fiyata.heryerde de fiyat aynıdır. sana şaşırır kalır. çayın fiyatını niye takip ediyorsun ya 6 ya 7dolar öyle bişey işte, lazımsa şurda market var diye cevap verir.

• Yazık bu türklere

• eziklik bizde moda bir de yabancı meraki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuveyt Türk nasıldır? Ya da..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.