Şimdi Ara

Türk'ün Türkten başka dostları vardır [SİYASET İÇERMEYEN KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazıları der Türkün Türkten başka dostu yok... ben bu cümleye katılmıyorum...

Çünkü bu cümle tamamen diğer ülkelerin siyasetçilerinin Türkiye ile olan kötü ilişkileri sonucu söylenmiş bir cümle...

Halbuki söz konusu ülkelerdeki halk belki türk insanına karşı bir nefreti yok yada türkiyeyi bile tanımıyor olabilir yada Türkiye umrunda olmayabilir.

Mesela Fransa ile siyasi ilişkilerimiz kötü olduğu için halklarda düşman görülür halbuki türkleri seven fransızlarda var (aynı şekilde düşman olanlarda vardı)

Yani demek istediğim şu dur: ülkedeki siyasetçilerin tavırlarına göre, söz konusu ülkedeki halk adına genelleme yapmak yanlıştır.

SİYASİ YORUMLAR YAPMAYALIM LÜTFEN SADECE BU SÖZÜN YANLIŞ OLDUĞU KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİMİ BELİRTMEK İSTEDİM

ayrıca bu hep bu sözle hareket edersek zaten ne komşu ülkelerle ne de uganda gibi ülkelerle dost olabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 10 Ağustos 2012; 16:02:04 >

• ama bu sevgi yada düşmanlık büyük oranda siyasiler sonucu oluşuyor.mesela arapların osmanlıya saldırması.etnik ve dini köken çıakrtılıp milletin birbirine düşürlmesi.kişilere inice seven yada sevmeyen oaliblir ama toplum oalrak ayarı siyasiler verdiği için konu siyasete kayacaktır
  • Halkın dost olmasından ötürü idarecilerin dost olması gerekir. Şimdi göster bakalım dost olan ülke ?
  • Dostum onu bunu bırak Türkün Türkten başka dostu yoktur.

Azerisi bile ..

• Türkiye 3. dünya ülkesi olduğu için iplemiyorlar bizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

Dostum onu bunu bırak Türkün Türkten başka dostu yoktur.

Azerisi bile ..

[DHTUBE =http://www.youtube.com/watch?v=iLmeN3L9-pg]

ama işte dediğim gibi mesela bir azeri türkleri hiç sevmiyor olabilir ama bir çok azeri seviyor mesela videoda azerbaycanlı şarkıcı 1.lik kazanınca elinde türk bayrağı var

http://www.youtube.com/watch?v=vjTWvqs9FaE
  • Bazen Amerikan kızlarıyları denk geliyor omegle'de. Türküm deyince Cool, ya da Nice tarzı bir cevap geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kimin kılıcı keskinse onun gölgesine sığınılır. kime sığınılıyorsa o sevilir. O yüzden ne kadar güçlüysen o kadar sevilirsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-72

Bazen Amerikan kızlarıyları denk geliyor omegle'de. Türküm deyince Cool, ya da Nice tarzı bir cevap geliyor

Aynen çünkü bir çok amerikalı türkiyeyi doğru düzgün bilmiyordur bile... ama amerikadaki siyasetçilerin türkiyeye karşı kötü bir siyasi tavır sergileyince, hemen amerikan halkıyla düşman olmaz yanlış... belki halkın çoğunluğu kavga olmasın istiyor vs.
  • Benim çok milletten dostum var ve Türk'üm de. Şimdiye kadar da hiç bir ırkçılıklarına rastlamadım eski nesil biraz öyle ama yeni nesil internete sayesinde bilinçli bir şekilde geliyor. Bence yavaş yavaş ırkçı olmayan kesim artacak dünyada.
  • Örneğin amerikalılara türkiyenin başkentini sorsan ya bilmez yada ıstanbul der.
    Ama gel türkiyeye başkenti başkanı dışişleri bakanı her şeyini söyler amerikanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Benim çok milletten dostum var ve Türk'üm de. Şimdiye kadar da hiç bir ırkçılıklarına rastlamadım eski nesil biraz öyle ama yeni nesil internete sayesinde bilinçli bir şekilde geliyor. Bence yavaş yavaş ırkçı olmayan kesim artacak dünyada.

aynen mesela türkleri hiç sevmez denen yunanlılarla internet ortamında konuşmuşluğum var. (bazıları türk olduğum için pek hoş sözler söylemedi tabii bazıları da gayet arkadaşça davrandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

Bazıları der Türkün Türkten başka dostu yok... ben bu cümleye katılmıyorum...

Çünkü bu cümle tamamen diğer ülkelerin siyasetçilerinin Türkiye ile olan kötü ilişkileri sonucu söylenmiş bir cümle...

Halbuki söz konusu ülkelerdeki halk belki türk insanına karşı bir nefreti yok yada türkiyeyi bile tanımıyor olabilir yada Türkiye umrunda olmayabilir.

Mesela Fransa ile siyasi ilişkilerimiz kötü olduğu için halklarda düşman görülür halbuki türkleri seven fransızlarda var (aynı şekilde düşman olanlarda vardı)

Yani demek istediğim şu dur: ülkedeki siyasetçilerin tavırlarına göre, söz konusu ülkedeki halk adına genelleme yapmak yanlıştır.

SİYASİ YORUMLAR YAPMAYALIM LÜTFEN SADECE BU SÖZÜN YANLIŞ OLDUĞU KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİMİ BELİRTMEK İSTEDİM

ayrıca bu hep bu sözle hareket edersek zaten ne komşu ülkelerle ne de uganda gibi ülkelerle dost olabiliriz

Bazıları der JAMESx'in konularını okuma... ben bu cümleye katılıyorum...

Çünkü bu cümle tamamen diğer üyelerin forumdaki diğer üyeleri düşünmeleri sonucu söylenmiş bir cümle...

Halbuki söz konusu üyelerin JAMESx'e karşı bir nefreti yok ya da JAMESx'i bile tanımıyor olabilir ya da JAMESx umrunda olmayabilir.

Mesela üyelerin yöneticilerle ilişkileri kötü olduğu için forumu da kötülerler halbuki forumu forum yapan üyelerdir. Tabi ki yöneticileri seven üyeler de var (aynı şekilde düşman olanlar da vardı)

Yani demek istediğim şudur: JAMESx'in konularını okumayın,okutmayın.

SİYASİ YORUMLAR YAPMAYALIM LÜTFEN SADECE BU SÖZÜN DOĞRU OLDUĞU KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİMİ BELİRTMEK İSTEDİM.

ayrıca bu söze inanmazsak ne vaktimizi doğru düzgün kullanabilir ne de forumdan gerektiği gibi yararlanabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 10 Ağustos 2012; 16:25:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.