Şimdi Ara

Türk Telekom tarifelerinde simetrik paket güncellemesi yapılmalı... (Sende konuya oy ver!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamaninda AKK'yi nasil kaldirdiysak, sesimizi duyurup 1000 lik paketler elde ettiysek simdi sosyal medya toplulugu olarak Global agda ilk 20 gerekirken, 100 lerde olan internet siralamamizi gelistirmelerle yukseltmemiz gerektigine inaniyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luciness -- 18 Eylül 2022; 17:54:28 >
  • Daha fazla oy almamız gerekiyor. Konuyu olabildiğince üste çıkarıp, konuyu kalıcı olarak forumda sabitleyelim. Gerekirse Donanım Haber yetkililerine iletelim bunu... Arkadaşlarınıza da bu konudan bahsedip, bilinçlendirebilir, konuya oy vermelerini rica edebilirsiniz.

  • Erdem konuştu telekom simetrik internet verdi flghöşdföhgşl olm sana 1000/1000 verseler bu sefer niye 940 geliyo diye şikayet edersin nerede benim 60 mbps upload diye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC517E97F -- 17 Eylül 2022; 1:3:11 >
  • Öyle demem. Çünkü 1000 Mbps verdiklerinde 940 almamın sebebi onlardan kaynaklı olmuyor, evimde kullandığım ONT cihazı, router ve bilgisayarımın ethernet portunun 1 Gbps ile sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Yoksa 1000 cıvarı çıkıyor. Eğer 2.5 Gbps'lik bir ethernet kartı alıp ve bunu destekleyecek ONT ve router alırsam ki ben 940 Mbps simetrik alırsam sesimi çıkartmam. Çünkü o sorunun kaynağı tamamen elimdeki donanımların sınırlarından kaynaklı olduğunu bilirim. Bu durumun ISS ile alakası kalmayacağından, sesimi çıkarmam mantıklı olmazdı bu konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Eylül 2022; 1:5:5 >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    sen yaparsın yine ont niye 1 gbps girişli niye 2.5 gbps çıkışlı değil diye lşsdfşasdlgfkş

  • Birşey demem ama belki neden 2.5 Gbps ONT'yi akıl edemediklerini biraz eleştirir sonra susardım. Gene iyi çok kaybım yok derdim. Yada kendi paramla ONT alırdım.

  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Sen ONT alıp taktığında bu sefer niye internet gelmiyo diye söylenirsin. Sen illah bişey bulup söylenirsin

  • simetrik olmaz o işi geç, daha makul seviyelere çekilmesi gerektiğine katılıyorum ama. 1000mbit'e 50mbit upload gerçekten komik, en azından 200 gibi bir şey yapılabilirdi mesela.


    eskiden adsl ilk çıktığı dönemlerde upload'u hep download'un 1/4'ü olacak şekilde verirlerdi, aslında o sisteme tekrar geçseler güzel olur.

  • Erdem sen haklısın da TElekom milleti sallamıyor. Gene Türknet'ten bir şeyler bekliyorum. Onlar sayesinde zaten 50 mbps oldu ve 1000 mbps fiyatları düştü.

  • Adam gayet mantıklı bir istekte bulunmuşken siz hangi kafayla işi dalgaya vuruyorsunuz anlamadım.

  • İSS'ler UPLOAD arttırma işine sıcak bakıyorlar +ek fiyat farkı koyarak.


    Avrupa'da simetrik hızlar uygun fiyata verilirken ülkemizde ek fiyat farkı talep ediliyor.


    BTK'nın bu işe el atması lazım ama ne yazık ki BTK hiç bir işe yaramıyor.


    En azından daha SOL'ün minimum 100 Mbps Upload vermesi lazım insanlar dosyalarını cloud ortamda yedekliyor veya yayın yapıyor.

  • Önce bir altyapı yapsınlar da sonra bakarız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload konusunda Erdem’e katılıyorum 1000’e 50 gerçekten fiberde küfür gibi bir oran. Amerika’da koaksiyel bakır altyapıda bile 1000mbps pakette 150mbps upload veriyorlar. Biz fiberde simetriği bırak 1/10 alamıyoruz.

    Hiç değilse 300-500 bir şey yapın 50 gerçekten yetmiyor 4k videoları/filmleri upload etmeye. Turknet gibi 140 TL olsun da demiyorum ama 400 lira ödüyoruz bari onun hakkını verin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Bu arada Türkiye'de korsan paylaşım çokta sakıncalı değil. Uyar kaldır yasa sistemimiz olduğunu öğrendim. Şöyle; Sen bir korsan film indirme sitesi açarsın, 4K Bluray filmleri yüklersin siteye, şirketten kaldırma talebi gelirse, kaldırırsınız. Kaldırmadığınız takdirde yurtdışındaki şirketin dava açma ihtimali var ama taa uzaktan da bu işler uzun sürer ve artı olarak arabulucu bir avukat tutarak bu sorundan kolayca sıyrılabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca mesela İsviçre denen ülkede korsana karşı hiçbir yasa bulunmuyor ama bunun da bir sebebi var. Çünkü İsviçre zengin bir ülke ve herkesin aşağı yukarı pahalı yazılımları ve oyunları satın alacağı varsayılıyor, bu sebeple orada beleşçiler hiçbir yasal endişe olmadan paylaşım yapabiliyorlar. Ancak toplumsal kurallar ve yasalar Türkiye ile kıyasla İsviçre'de daha ağır olabilir ve bu sebepten ötürü oraya gitmeyi düşünen varsa iki kez düşünmesi gerekiyor. O ülkeye Türk kafasında gitmemek lazım.





  • Bende 1000 mb lik tarife kullanıyorum (3 gündür) 😁 . Gercekten saçma bi durum. Bunun nedeni nedir yani neden bu kadar orantısız. En azından upload 500 olsun. Nedenini biri açıklarsa sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oy verdim de bir şey çıkacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha fazla oy lazım! ÇILDIRMALIYIZ VE OY SAYISINI ARŞA ÇIKARMALIYIZ! ÇILDIRMAZSAK HEP BERABER, BU İŞ OLMAZ... OLMASI İÇİN UĞRAŞALIM!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Eylül 2022; 1:56:26 >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Sen zaten çıldırmışın internet ile arşa çıkmışın kafa olarak hep baraber çıldırmaya gerek yok sen zaten çılgınsın men


    1 günlük hayatını merak ettim cidden sabah akşam sadece internet git şirket kur bilader takıksan bu kadar bizi illet etme içine

  • Bakın 2018 yılında ben ADSL mağduru iken bu forumda dev konular açtım. 500'den fazla oy aldım ve buraya ttnet teknikeri geldi ve koskoca mahalleme fiberin benim sayemde geldiğini söyledi. Demek ki elimizde güç var. Şimdi bu konuyu açtım ve bunun için uğraşırsak, bunuda başarabiliriz.

  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum akn için de girişimlerde bulunmasak kalkacağı yoktu. Erdem haklı bu ülkede uğraşmazsan peşinden koşmazsan hiçbir şey değişmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.