Şimdi Ara

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
16
Favori
42.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
Giriş

buradaki WAN IPv6 adresi, normal sayfada gözükenden niye farklı?

WAN adresi router'a atanan adres, sizin tarayıcıda gördüğünüz adres ilgili cihazın adresi.

bir de ben mesela, Nas üzerinde ipv6 DDNS tanımladım ama DDNS adresi ile ulaşamıyorum başka bir yerden, sebebi ne olabilir?

Firewall'dan izin vermeniz gerekiyor. + Başka bir yerde de IPv6 olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 6 Şubat 2026; 14:19:33 >

Cevabınız için çok teşekkürler

ipv6 ile ilgili bilgim pek yok,

sadece ip4 alan bir cihazdan( misal Turkcell hatlı bir telefon )belirttiğim ip6 nas’a ulaşmanın bir yolu var mı?

DDNS siteleri bu işi yapamıyor mu?

biraz araştırdım ama çok anlayamadım tunnelbroker falan gibi şeyler varmış..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Tam sabit ip alacaktım ki bu konuyu gördüm. Buradaki hangi ayarları yapmam lazım? Ayarları yapıp X ten ben de başvurayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: terminator

Cevabınız için çok teşekkürler

ipv6 ile ilgili bilgim pek yok,

sadece ip4 alan bir cihazdan( misal Turkcell hatlı bir telefon )belirttiğim ip6 nas’a ulaşmanın bir yolu var mı?

DDNS siteleri bu işi yapamıyor mu?

biraz araştırdım ama çok anlayamadım tunnelbroker falan gibi şeyler varmış..

Vodafone mobil hatlara IPv6 tanımlıyor. Turkcell ve TT Mobil şu aşamada imkansız gibi. Normal yöntem olarak Vodafone hat işinizi görür.

IPv6 desteği almanın en kolay yolu WARP kullanmaktır. Ben bir süre böyle idare ettim. Şu anda tüm hatlarımda IPv6 tanımı var. Basitçe Cloudflare VPN size IPv6 adresi de verir.

DDNS sadece sizin ipv4 veya ipv6 adreslerinizi domain formatına çevirir. Yani protokol konusunda bir yaptırımı yok.

Tunnelbroker da bir seçenek anca CGNAT arkasında olmamanız gerekir + ulaşmak istediginiz her yerde olması lazım.

• terminator kullanıcısına yanıt

nas cihazını direkt internete açmayın, ipv4/6 farketmez.

onun yerine tailscale kullanın. ücretsiz ve kullanması çok basit. birbirlerine ulaşmasını istediğin cihazlara kuruyorsun ve çalışıyor.

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]Tailscaleyoutube
    How to get started with Tailscale in under 10 minutes. Personal accounts are always free on Tailscale and can include up to 3 users and 100 devices. Get started today at https://tailscale.com/yt
    https://www.youtube.com/watch?v=sPdvyR7bLqI

Teşekkürler hocam oldu galiba.

Gerçi oyun açısından çok büyük kazanç yok sanırım. TR sunucuların çoğu ipv4 tür. Bu ipv6dan kazancımız nedir?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • ecay kullanıcısına yanıt

Aslında CGNAT'tan kurtulma dışında bir kazancı yok hatta çoğu durumda daha yüksek ping ve bağlantı sorunları yaşanabiliyor. Mesela IPv6 açıkken Apple TV izlediğimde 5-10 dakika sonra altyazılar kayboluyor. Uygulamayı kapatıp açmadan düzelmiyordu ve yine bir süre sonra aynı şeyi yaşıyordum. IPv6'dan olduğunu düşünmemiştim. Denemek için IPv6'yı kapattım ve sorun kalmadı. Bu ve buna benzer garip sorunlar da yaşanabiliyor. O nedenle statik IP alıp IPv4 ile devam etmek sanırım bir süre en iyi çözüm olacak. IPv6'nın oturmasına daha uzun bir süre var. Tüm dünyada bu böyle, sadece bizim için geçerli bir durum değil. Ayrıca çoğu ağ uygulamaları IPv6 ile uyumsuzluk veya bazı sorunlar yaşayabilmekte. SQM bile ufak tefek uyumsuzluklar yaşayabiliyor hatta.

2a00:xxxx İSS ipv6 öneki ile uyumlu

FE80:xxxx Yerel ipv6 adresi

FD39:xxxx ?

FD39 ile başlayan ipv6 nedir acaba bilgisi olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 8 Şubat 2026; 14:7:5 >
    FD ile başlayan adresler ULA (yerel tekil adresler) olarak iş görüyor. Yani ipv4 de içerde kullanılan 192.168.0.0/24 adres alanlarının ipv6 daki karşılığı. İnternetten ipv6 adresleri almadan da router ın içeriye networks oluşturması için atadığı adresler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

FE80 ile başlayan ipv6 adresinin de amacı aynı değil mi. Sonuçta istemcilerde gateway olarak modemin FE80 li ipv6 adresi görünüyor.

Fe80 ile başlayan adresler link local denilen makinenin içindeki her Ethernet veya WiFi veya başka bir medyum da olabilir, giriş çıkış donanımlarında kullanılan adresler. Tam emin değilim ama ipv4 de ARP table vardı. İpv6 da ARP table yok. Onun yerine bu link local adresler ile her bağlantıya ait MAC tablosunu makine aklında tutuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, düne kadar ipv6 tanımlıydı hattıma, kopma problemleri sonucu müş. Hizmetleri hatta bazı güncellemeler yaptığını söledi ve problem çözüldü. Ancak bugün kontrol ettiğimde ipv6 yok gözüküyor testlerde. Modemden bişeyi mi kapattılar acaba? Daha önce böyle bi şey yaşayan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.