Şimdi Ara

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
517
Cevap
9
Favori
25.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Yenimahalle bölgesine hala vermedi Telekom bekiyoruz bakalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    Bursa'nın bazı yerlerinde de yok ancak bendeki Xiaomi Mi 3 router IPv6 desteklemiyor galiba. Sadece bu routera bağlı ana modemimde (Tplink W9970) IPv6 var. Bu durumda iç ağa IPv4 ile IP dağıtmaya devam mı edilecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hayır dağıtmaz sadece modem kendine bağlı ve IPv6 destekleyen cihazlara dağıtıyor.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    "IPv6 dağıtmaz" demek istediniz galiba hocam.

O zaman IPv4 ile devam anlamına geliyor benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Mayıs 2025; 14:45:19 >

Eğer evdeki tüm cihazlar IPv6 desteği olmayan cihaza bağlıysa evet öyle olacak. Modeme IPv6 tanımlanacak ama kullanamayacaksınız.

• 15 mayıs dan sonra kimseye yeni tanım yapılmamış sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir suredir ipv6 kullanım verileri ayni. Muhtemelen bir test tanimlamasiydi ve bitirdiler. Benim gozlemime gore santral bazli tanimlama yapmislar cunku benim mahallemde tanidigim kisilere sordum onlara da tanimlanmis.

TT /56 prefix tanimladigi icin alt aglarina da ipv6 dagitabilirsin. Ancak bunu tplink ile nasil yaparsin bilemem :)

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Modeme bağlı durumdaki Xiaomi router IPv6 almıyor galiba hocam, sorun bu esasen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Mayıs 2025; 19:28:35 >
    Size IPv6 tanımlandı mı? TP-Link üzerinde mevcut mu?

İki sorunuzun ortak yanıtı şu an için "hayır" hocam. Önümüzdeki olası süreç için yazmıştım ben. Ön araştırma yaptım elimdeki cihazlar için, o nedenle.

IPv6 yeni bir protokol değil. Çok eskilerden beri var. O yüzden iki cihazında desteğinin olduğunu düşünüyorum. Ancak TP-Link bilindiği üzere ileri düzey ayarlarda kıt bir markadır. Kendisi bir şekilde IPv6 alacaktır ancak alt ağlara nasıl dağıtır bir fikrim yok.

Örnek olarak 192.168.1.1 bloğundaki kendi ağıma 2a00:xxxx:xxxx:xx00, 192.168.2.1 bloğundaki misafir ağına ise 2a00:xxxx:xxxx:xx01 bloğunu tanımladım.

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]

Her ne kadar IPv6 tanımlasalarda IPv6 arabağlantı sayıları hala çok düşük. Sistemlerde IPv6 varken default olarak IPv6 kullanıyorsa satüre olma durumu var bu yüzden arabağlantı sayılarını artırana kadar durdurmuş olabilirler. Valve trafiği mesela IPv6'da Amsterdam üzerinden dolaşıyor. Zaten Amsterdam'a ortalama pingimiz 55-60 birde oradan Viyana'ya en iyi ihtimalle 10 ms'de ulaşır Valve Viyana pingi 70'e ulaşır. Başka sebeplerden dolayı da durmuş olabilir nedenini bilmiyorum sadece fikrimi söyledim.

• Son 48 saat içerisinde ilginç istatistikler görünüyor.

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]

Bayram ziyaretleri sırasında şunu keşfettim modeme IPv6 tanımlansa da hiçbir yer IPv6 üzerinden çalışmıyor. Mesela bende google.com desem default olarak IPv6 desteklediği için onu kullanıyor ama orada tam tersi ekstradan IPv6 adresini yazmazsanız kullanmıyor. Modemlerde de IPv6 seçeneği kapalı olabiliyor açınca modem bağlantıyı kesip IPv6 ve IPv4'ü alıyor. Yani bu istatistikler en azından şu an için anlamlı değil. TT sağolsun kendi verdiği modemlerde bile IPv6'yı kapalı tutuyor bu cihaz nasıl IPv6 alsın da kullanılsın?

• Bu sitelere giriliyorsa ıpv6 etkin mi oluyor acep?

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]www.ipv6enabled.org
    IPv6 Enabled WWW Web Sites List
    http://www.ipv6enabled.org/ipv6_enabled/approval_list.php
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    En iyisi

ip6.biz

Sitesindeki test. Hem Dns sunucusu hem de browserın Happy Eyeball algortimasında o an hangisini seçtiğine kadar gösteriyor. Sonuçta dual stack denilen sistem olduğu için bazı tarayıcılar veya yazılımlar ipv6 olmasına rağmen ipv4 tercih edebiliyor. O yüzden ipv6 enabled site olması oraya girerken ipv6 üzerinden gidileceği anlamına gelmiyor. Çünkü belki cihaz istese bile sitenin AAAA yani ipv6 adresi DNS sunucusundan gelemiyorsa yine ipv4 ten bağlanır. Kısaca attığım link daha sağlıklı bir yanıt veriyor şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iozkucuk -- 9 Haziran 2025; 21:53:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iozkucuk İ kullanıcısına yanıt

Link AçılmıyorTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    DH nin link eklesini ilk defa kullandım. Güncelledim. Tekrar deneyebilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.