Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tez zamanda yakamdan düşmesi dileğimle.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Cihaz iyi ama 2 sorun çözülmesi lazım load balance tam ortak çıkış sağlayamıyorum pazartesi tp link bunun çözümünü sağlayacak 2.ci sorun bankalar https linkler tek modemden çıkış yapacak tek ip olarak değişmeyecek şekilde pfsense ile mümkün ama uğraştırıcı tp link teknik müşteri hizmetleri ile çözüm sağlamayı düşünüyorum eğer bu şekilde sorunlarım çözülürse altyapım 80 mbps bile gelse 3 hat ile 240 mbps çıkış sağlarım upload bakımından çok iyi olur inşallah iyi bir rehber olurum hocam.

    2019 için baskılıyorum fakat inşallah fiber projesi çizilir ve onaylanır onu geçtim mahalleye 1 tane tip7 kabin koysalar ona bile razıyım hocam.Yan bina işi yalan oldu olsaydı geçen sene olacaktı.
  • Arkadaşlar mesaj yazarken harf hatası, imla kuralları biraz daha dikkat etsek çok iyi olur. Çok güzel bilgiler paylaşılıyor burada ama kelimeleri,cümleleri yazarken bir kontrol edelim. Ö1f1 hocam özellikle siz. Neredeyse her mesajınızda harf hatası var. Tamam mobilden yazıyorsunuz da biraz daha dikkat etseniz çok iyi olacak. Yanlış anlamayın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Kesin T11'dir
    Eskiden t19 yazıyordu. Elektriklerden 1 defa kart yanmışmış. 3-4 gün internet yoktu, bilmiyorum ne taktılar ama üzerinde yükse hız gibi bişeyler yazmışlar
  • 65 mbit 100 lira 50 mbit 85 galiba statik Ip de pahalanmış 19 lira olmuş. cgnat belası çıktı başımıza bir de. 119 lira.
    2 Sene önce binada internet bişey yoktu. tooway bağlatmıştım. en üst paket 250 mi 300 lira mı neydi. Buna da şükür diyoruz artık
  • böke B kullanıcısına yanıt
    T19 iyi kabindir yav T11 gibi sorun yapmaması lazım. Kapasitesi de yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böke B kullanıcısına yanıt
    IPv6 gelmedikçe statik IP sürekli pahallanacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Yok estağfurullah niye yanlış anlayayım, evet genelde mobilde yazıyorum o zaman da çok yazım hatası olabilir. Özellikçe acele yazınca. Daha dikkat etmeye çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: böke

    Olmadı. Bugün teknisyen arkadaşlar geldi. bizim 3 bina ortadakinde fiber yan iki apartmana ethernetle dağıtım. Benim ev tesisatım direk bizim aşağıdaki kutuya cat6 ile bağlı olmasına rağmen 75 alabildik. Ortadaki ana kutuda 90. 20 kayıp var. Elemanlar o kadar uğraştı max alabildiğim speedtestte 66Mbps.

    2 gün kullanın beğenmezseniz 50 mbite dönün dediler. Öyle yapacağım galiba.
     
    VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 4 hours: 23 minutes

    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 4.221 Mbps 72.962 Mbps
    Actual Net Data Rate: 4.094 Mbps 72.852 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 32.3 dB 8.3 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 3.1 dBm 13.9 dBm
    Receive Power: -3.1 dBm 9.0 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 6.2 dB 4.8 dB
    Attainable Net Data Rate: 40.912 Mbps 74.160 Mbps
    Doğrudan cat6 gitse böyle düşmez, mutlaka bir şey var. Evdeki prizlerden sadece birisi çalışıyor değil mi ? Paralel varsa normal mesela o değerler.




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Yok bütçe çıkacağı kesin zaten çıkmayacak olsa proje hazırlatmazlar ama normalden daha uzun sürede çıkabilir. Hala bankalara devir yapılamadı, yani hissedarlar anlaşamıyor demektir.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Port satın alma durumunda zaten tanımlı hızlarla oynayabiliyorlar kiralık portlarda yaparlar mı bilmiyorum yapsalar da daha fazla gelir için upload'ı da transmisyondan saymaya kalkarlar. YAPA gibi hizmet vermek için belli prosedürler var yani porttaki hızla istediği gibi oynasa da o YAPA sayılmaz, sadece hareket imkanı daha fazla olur.

    Rekabet kurulu zaten bu saatten sonra çok az şey için ceza yazabilir. Adil Kullanım Kotası yasal olarak kaldırıldı zaten Türk Telekom alternatif işletmeciden %20'nin çok üzerinde satıyor. Port fiyatlarıyla ilgili ceza yazabilir onu da zaten BTK onaylıyor o durumda da TT karara itiraz eder. En fazla port koşullarıyla ilgili ceza verebilir (Örneğin TT'nin 200 Mbps satması, alternatiflere bu hızın sunulmaması) ya da IPv6'ya diğerlerinden önce geçme, işletmecilere negatif ayrımcılıktan vs.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Load balance çalışıyor iki gw ye yük dağıtıyor. Sorun ne burada ben sorunu tam anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bulundugum bölge yeni yerleşim olduğundan dolayı telekom bu bölgeye fiber hattı döşedi. Bizim bina fiber kararı çıkmadan yapıldı ve binaya bakır tel çekilmiş. Telekom ile gorüstüm binaya fiber çektirin dedi. Binaya fiber cektirmemiz icin Telekomla çalışan elmanın numarasini verdiler bu arkadaşla görüş fiyat alin dedi. Bende önce binanın elektrikçisi ve kendi arkadasimdan fiyat aldım daire başı 150 tl. Çektiler. Telekomdan aldigim arkadaş 100 tl çekti ve onunla anlaştık yarın gelip cekicek..FTTH çekilecek büyük ihtimal karşı siteye resimdeki kutuyu koydular ..bizede bu kutudan mı koyacaklar. Yada farklı bir kutu koyarlarmi binada 10 daire var. Fiber cekicek arkadas 2 tane modem olcak dedi evin icinde. NEDEN 2 tane modem olcak. Fiber geldikten sonra ne gibi tarifeler almamiz gerek .. ortak kullanım isteyen kişiler var mesala.. ortak kullanımının en fazla kaç kişi olması gerek.. hattı c

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyhM66 -- 8 Aralık 2018; 16:21:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FTTH nin ne olduğuna bakmadım. Fiberinde mi çeşitleri var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    tabi ki var ftth eve kadar gelen fibere denir 3 çeşidi var hatırladığım kadarı ile eve kadar binaya kadar ve saha dolabına kadar
  • DüşünenÇocuk32 D kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş ya fiber fiberdir amma uzatıyorlar. Tak geç insanlar en iyisini kullansın işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    bu konuyu bir ay falan aktif takip ettim tak geçmesi kolay iş hiç değilse vdsl yani saha dolabına kadar buda 35-100mbps hizmet alabilceğiniz bir fiber türü ama fiberin bu kadar yaygın olmaması nedeni ise belediyelerin uçuk ve gereksiz kazı ücretleri çıkarmaları ve çok az yatırım var bir tek doğru dürüst ttnet yatırım yapıyor fibere superonline falan anca sitelere veriyor normal yerlere vermiyor fiber maliyeti ile uğraşmak istemiyor teknolojinin kolay erişimliğinden bahsediyoruz ama türkiyede ortalama 8mbps hız diğer konular gibi bundada geri kalmanın bedelini ödeyeceğiz yurt dışında adamlar yapay zeka genetiği değiştirilmiş insan konuşurken biz galeri açıp köşeyi dönmeyi düşünüyoruz tekrar dediğim gibi kendi düşüncem bugün görüyorum bir çok kişi internet için ilgisiz ve gereksiz görüyor yatırımları nolcak yine bedelini ülkece ödüyoruz ödeyeceğiz geç gelen teknolojiler kötü ekonomi yakamızı bırakmayacak ne yazık ki




  • MyhM66 M kullanıcısına yanıt
    Eve kadar fiber olacak ilk cihaz ont ikinci olan router

    Telekom netspeed ve milleniden hizmet alabilirsiniz ve Ortak kullanım yasal değil ve internet sağlayıcınız tarafından tespit edilebilir ve internet artık pahalı da değil 40 50₺ versin kendisi kullansın komşularınız gelecekte yasal olmayan işler çevirirlerse sizin başınız yanar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Havacılık bağımlısı

    Merhaba. Aranıza bende katıldım. Bugün bağladılar. Eve kadar fiber kablo geliyor. Sanırım ftth oluyor. Bir converter bir modem taktilar. 24 saat içinde açılır dediler. Converterın üzerindeki optical ledi, modemdeki www ve wps ledi sarıya dönecek dediler. Ardından ben gittim modemin ssid ve şifresini değiştirdim. Sonra lan birşey olur falan dedim yanından iğneyle reset attım. Fakat, Şu an converterdeki optical ledi yanıyor ama modemdeki ışıklar sarıya dönmedi. Acaba benim resetimden dolayı çalışmıyor olabilir mi?
    Merhaba hocam, diğer arkadaşlar sorularınız yanıtlamış ama bende bir kaç bir şey ekliyeyim. Converter dediğiniz @boranb nin de dediği gibi ONT cihazıdır. O cihaz size gelen fiber kablonun içindeki ışığı, elektrik sinyaline çevirir.

    www ve wps( wps değil büyük ihtimal wan) yani power,wan,www yeşil yandığı veya yanıp sönerse(config çekiyor yani güncelleme yapıyor) internet erişimine ulaşıcaksınız.

    ONT, deki led yanıp sönmesi ve modemdeki wan,www kırmızı yanıp sönüyorsa, size kurulum yapmaya gelen arkadaş bilgisayarın başına geçip onaylamamış demektir.Onayladığı anda sizin internetiniz açılır ve mesaj gelir. Akşama kadar veya ertesi güne kadar gelmezse hemen arıza kaydı bırakın. O arkadaşın sistemine düşer ve interneti onaylar veya arızaya size gelir.

    Büyük ihtimal sizdeki tilgin modem. O modem de kullanıcı adı ve şifre girmeye gerek yok çünkü o modemler wan bağlantısı kurduğunda otomatik olarak kendi kurulum yapar.Ayrıca bu modemler wifi ssdi adı ve şifresini değiştirmeyin belli bir süre sonra bu modemler resetleniyor. Boşuna uğraşmış olursunuz.

    Sanal numara dediğiniz (resmi görmedim) o numara herkese verilir. Tam bilgim yok bu konuda.

    Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.

    edit: yeni mesaja arkdaşı etiketlemek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meco2 -- 8 Aralık 2018; 18:44:0 >




  • 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.