Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (2824. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (9 Mobil) - 11 Masaüstü9 Mobil
5 sn
56.603
Cevap
310
Favori
4.471.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
114 oy
Giriş

Açıkçası belirttiklerinizden bir sonuca varamadım.

1) Bölgenizde (yani sitenizde) T.Telekom/TTNet dışında FTTH altyapısı olan (yani kendi fiber optik kablolamalarını çeken) bir başka operatör daha var mıdır? "Başka operatör" derken sadece Türksat/Kablonet, Turkcell Superonline (SOL) ve TurkNet'i kastediyorum.

2) T.Telekom bir binaya FTTH altyapısı getirdiğinde binaya OFDK dediğimiz bina içi fiber optik dağıtım kutusunu takar. Bu kutunun girişi dışarıdan (şebekeden) gelen kalınca bir fiber optik kablodur. Sonra, binadaki her aboneden (daireden) bu OFDK'ya erişebilecek şekilde ince dahili tesisat fiber optik kablolar (=OBK) çekilir ancak bu kabloların OFDK içine bağlantısı özellikle yapılmaz. Bir binada OFDK'ya kadar olası abonelerin bir kısmından OBK çekilip diğer abonelerden çekilmemesi hiç olağan bir uygulama değildir. 8-10 aboneli binalarda bu OBK çekim işlemi bir günde yapılabilir; daha çok aboneli binalarda hadi 2, bilemediniz 3 gün dyelim. Büyük merkezlerde OFDK takılması ve OBK çekilmesi T.Telekom'un çalıştığı ayrı ayrı taşeronlar eliyle olmakta; sizin orası göreceli küçük merkez olduğundan bdelki aynı taşerona bu iki iş havale edilmiş olabilir.

3) Sizin bahsettiğiniz D-Smart ve benzeri operatörler (bir-iki istisna dışında) sadece T. Telekom altyapısını kullanarak FTTH hizmeti sağlamaktadır.

Bu bilgiler ışığında güncel durumunuzu teyid etmenizi önereceğim.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Bina içi kutu kuruldu kablolar çekildi kutuya kadar test yapıldı sistemde sorun yok eleman daire kablolarını kutuya bağlamaya başladı tabi bu bağlantılardan üç dört tanesini yapmamış diğer binalara geçmiş şuan fiberi aktif kullanımda olan 6 blok var 23 bloklu sitede diğer binalarında hat aktivasyonu yapıldı önce biz randevu verip sonra geliyoruz dedi dört binayı bağladılar sonra telekom bayisinden fibere geçiş işlemi yapabilirsiniz dendi randevu vermeyi durdurduk dediler...

Kutuya kadar tüm bağlantıyı ve aktivasyonu müteahhit yaptı dairelerden gelen kabloların bağlantıyı ilden gelen telekom ekibi (2 kişi) yapıyor biri kontrol ediyor diğeri bağlıyor ama bugün bana geldiler adres bağlantısı çalışan bir blok görünüyor dedi hata var deyip düzeltip bağlamadan gittiler çünkü ilden gelen ekip kutudaki bağlantı işini bitirmemiş...

Görüşeyim sizin binayı erkenden bitirsin bekleme dedi tekrar randevu vereceğiz diyerek gittiler...

Hizmet sağlayıcılar konusuna gelirsek müteahhit biz kutuyu kurduk kutuya kadar hat aktivasyonu yaptık mı tüm hizmet sağlayıcılarda görünür fiber tarifeler aktif olur istediğinden hizmet alırsın o kısım onların işi dedi telekomun müşteri hizmetleri de benzer şey söyledi ama bir blokta ki tüm internet kullanıcıları fibere geçirilinceye kadar telekom ve d-smart hariç hiç bir hizmet sağlayıcı da fiber görünür olmuyor hizmet alınamıyor başka hizmet sağlayıcıda fibere geçilemiyor ve temasa geçtiklerim telekomu adres gösterdi d-smart mevzusunu açıklayamadılar...

Ortada döşenmiş fiber hat var aktivasyonu yapılmış ama ne hikmet ise sadece telekom ve mübarek günde kurulan d-smart sisteminde görünüyor gel fibere geçirelim diyorlar tüm internet kullananlar geçince tüm hizmet sağlayıcılarda fiber görünüyor misal turkcell superonline 800tl 1.000mbps kampanyaya dahil olabilirsin diyor örnek olarak hadi geç geçiliyor mu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 5 Ağustos 2026; 19:19:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Sadece sizin binanız için konuşuyorum (diğer binaları durumlarını dikkate almadan...): Sizin binadaki aktivasyonu ne müteahhit yapabilir, ne de OFDK'da bağlantı yapmaya gelen Telekom ekibi... Aktivasyon sadece merkez (Santral) tarafından uzaktan kumandalı ve bilgisayar yazılımıyla yapılır. Aktivasyon yapıldığında binanızdaki OFDK'nın genelinde aktivasyon yapılmış demektir. Telekom elemanı sadece aboneden (diyelim sizden...) gelen dahili tesisat kablosunu (=OBK) OFDK'daki belli bir porta fiziki olarak bağlar ve merkezle haberleşip (elindeki mobil telefon ve telefondaki özel yazılım vasıtasıyla) sizin aboneliğinizi o bağlantı yaptığı porta tanımlar!

OFDK'da aktivasyon bir kere gerçekleşmişse Telekom'un arama motorunda da sizin adres (ve binadaki tüm adresler için) 1000 mbps'ye kadar FTTH aktif olarak gözükür. Turknet arama motorunda ise 100 Mbps ve sadece 1000 Mbps olarak T.Telekom altyapısı üzerinden aktif olduğu görülür. T.Telekom fiber altyapısından abonelik sağlayan sair alternatif operatörlerde (Netspeed, Milenicom, Fixnet, Euronet, vs. vs.) de T. Telekom arama motorunda gözüken bilgilerin çıkması gerekir ana bazen birkaç günlük gecikmeler olabiliyor. Arama motoru bilgileri tam olarak online olarak bu operatörlere anlık yüklenmemiş olabiliyor! T.Telekom fiber altyapısını kullanmayan SOL motorunda ise hiçbir şey görülmeyecektir. D-Smart'da neden sadece 1000 Mbps gözüktüğünü ben izah edemiyorum; çok muhtemelen orada bir yazılım hatası olmuş.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Demek ki aktivasyon olayı o şekil oluyor her gün yeni bilgi öğreniyoruz...

Aktivasyon yapılmış denene göre müteahhit bağlantıları tamamladığı zaman listeleri bildiriyordu aktivasyon yapmışlar elemanlar öyle dedi tüm bloklarda aktivasyon işlemi bitmiş...

Bir kaç dairenin daireye giden kablo bağlı değilmiş o nedenle ilden gelen ekip tamamlayacakmış kendileri yapamıyormuş.....

İki hafta oldu telekom ve d-smart üzerinden altyapı sorgulamada fiber görmeye başlayalı ama diğerlerinden ses seda yok...

Bana bunun mümkün olmadığını söyleyen bir müşteri hizmetleri temsilcisinin altyapı sorgulaması yapıp durumu görünce afallayıp biz size dönüş yapacağız dediğine bile şahit oldum...

Herkesin telekom üzerinden fibere geçtiği blokların hepsinde tüm hizmet sağlayıcılarda altyapı sorgulamasında fiber görülüyor tarifeler çıkıyor...

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB

Normalde adsl vdsl müşterisiysen ve taahhüt varsa tt mh ni arayıp evime fiber geldi geçiş yapmak istiyorum deyince geçişi yapmaları gerek yani aynı taahhüt ile fibere. arayıp deneyin benceTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

Normalde fiber destekli modemde olsa illa kendi getirdikleri modemi takarlar ilginçmiş. Neyse sizde mevcut adsl vdsl aboneliği varsa zaten fibere geçişte modem kirası çıkmaz siz arayıp fiber geldi geçiş yapmak istiyorum deyince varsa aynı taahhüt ve abonelikle geçişi yapıyorlar randevu verip gelip bağlantıyı yapıyorlar

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Yarın geçişi tamamlamak için tekrar gelecekler başvurum zaten var dün ben köye geçtiğimde ekip bağlantıları tamamlamış sorun çözülmüş...

Bizim toplamda 400 daire civarı dönüşüm yapılan alan fibere geçecek olan ise 280 civarı internet kullanıcısı var iki üç haftadır modemi destekleyene kendi ürününü bağlıyorlar dönüşümde....

Geçiş için online işlemlere girince menüde fiber dönüşüm bölümü eklenmiş oluyor oraya gidince sadece hat sahibinin kayıtlı telefon numarasını giriyorsunuz hemen sizi arıyorlar....

Bende bu menü neden yok yada girdim hiç bir işlem yapılmıyor demeyin turk telekom müşterisi olacaksınız ya fiber bulunacak yada dönüşüm yapılacak hat aktif olacak ki işlem yapabilesiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 6 Ağustos 2026; 15:27:59 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

Hocam aylar sonra tekrar merhabalar! 27 Ocak'ta ne kurdularsa aynı şekilde hala duruyor, 7. ayı doldurmak üzereyiz :) Daire kapısına çekilen kablonun da fotoğrafını çektim eke yüklüyorum, böyle bekliyoruz. Binada 10 daire var, ancak binaların altları büyük mağazalar/dükkanlar. Aynı büyüklükte binalar bitişik nizam ve altları büyük mağazalar. Beşiktaş'ta ana caddedeyiz. Altyapıyı kontrol ettim, hala hiçbir sitede görünmüyor.

Sizce bir şey yapmam mümkün müdür? Artık müdürlüklerde planlama(?) ekipleriyle de görüştürmüyorlarmış. Böyle beklemeye devam mı acaba?

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

• Müşteri hizmetlerini arayıp fiber dönüşüm için başvuru yapmayı deneyin bakalım hatırlayıp devamını getirecekler mi....

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • cevaps C kullanıcısına yanıt

Size komşu binalardaki durumlar nasıl? Tahminim, bina içi FTTH altyapı onlarda da sizin gibi tamalanmıştır.

Bu durumda insanın aklıa 2 olasılık geliyor:

1) Siz ve komşu binalar T. Telekom tarafından "unutulmuş" durumda ama bu oldukça düşük bir olasılık.

2) Siz dahil komşu binalarda bina içi altyapılar tamam gözüküyorsa da sahada (yani Santral ile sizler arasında) eksik olan birşeyler vardır ve Telekom bunları tamamlamakta gecikmektedir.

Duyumunuz doğrustanbul ve büyük metropollerde bağlı bulunan Telekom Md'lerinde Erişim Planlama Birimleriyle görüşülmesi ya engelleniyor ya da çok güçlük çıkartılıyor. Yine de şanşsınızı zorlayınız derim.

Eğer hiçbir altyapı sorgulamasında FTTH aktif gözükmüyorsa, MH üzerinden FTTH dönüşümü başvurunuz da maalesef olumlu bir sonuç vermeyecektir. Zaten bu MH birimleri belki sizinle aynı şehirde bile değiiler. Bunlar sadece sizden talep alır ve on-line olarak Telekom'daki ilgili birimlere bu talepleri iletirler.

• Bugün gpon ve router geldi kurulum yapıldı Aidata WR854GVR Wi-Fi 6 AX3000 verildi ama henüz hız 50mbps ve 1000mbps olmasını bekliyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 7 Ağustos 2026; 17:44:6 >
  • 90 günlük fiber maceram nihayet mutlu sona ulaştı. Bu süreçte Telekomcular 8-10 defa binaya gelip gittiler. Ve anlık 5 GHZ ağda 850 mbps alabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Peki mail olarak ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır acaba? En azından durumu anlatırım, unutulduysak hatırlatmış olurum :)

Hayırlı olsunTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)  Ben 2024 yılında 24 Mbps ile ADSL den fibere geçiş yapmıştım sonra online işlemlerden 50 75 100 200 yaptım ve en son mh arayıp 500 yapalım dedi kabul ettim o zaman 1000 Mbps de vardı fakat 2025 de 1000 Mbps hızı yok ettiler online işlemlerdenTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

SİSTEM 2

X TE ceo su var ona yazın Ümit Önal. Artı mh arayıp durumu anlatın ve birde online işlemlerden de hesabınıza girip şikayet yazılıyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)x (formerly twitter)
    Ümit Önal (@umitonaltr) on X
    https://x.com/umitonaltr

SİSTEM 2
    Bu kablo demetinden oluşan kangalı dairelere tek tek girip içeriye bırakıyorlar normalde. Dışarıda bırakmalarının sebebi nedir, asıl onu öğrenirseniz düğüm çözülebilir. Ayağınıza kadar gelmiş altyapı, sadece terminal/GPON aktivasyonu kalmış sanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Varsa da bendeniz bilmiyorum. 444 0 375'den müşteri hizmetlerine telefonla ulaşıp bir de onlara sorunuz. Derdinizi detaylarıyla MH'ne anlatmanız muhtemelen boşuna olur. Sadece mail adresi (varsa) onu sorunuz.

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bu eski CEO, güncel CEO Ebubekir Şahin olması lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PehliOne- kullanıcısına yanıt

Ne zaman değişti yeni değiştiyse bilmemTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

SİSTEM 2
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

İşte sorun orada o aşamaya geçilmeden kalmışTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

SİSTEM 2
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.