Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) (2804. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
56.104
Cevap
307
Favori
4.426.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
110 oy
Giriş
  • Adamlar daha kabloları fiber kabine bağlamamışlar
    Binalardan gelen kabloları burada toplamışlar ve fiber kabine bağlamamışlar

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• judicialbaran J kullanıcısına yanıt

Şu anda Superonilne (SOL veya Turkcell) üzerinden fiber internet kullandığınıza göre ve bunun da FTTH (=Eve Kadar Fiber) altyapısı olduğu kesin ise bahsettiğiniz o SOL kutusundan her daireye mutlaka ince fiber kablolar çekilmiştir. Bunlar açıkta değil, gizli (ankastre çekimi) olabilir. Evde kullandığınız SOL cihazlarını gösterrseniz daha iyi anlarız.

Şimdi T.Telekom dairelerinizin kapısına kadar açık olarak yeni fiber optik kablo çekmiş durumda. Bunlar muhtemelen koridorların tavanlarından ya da varsa doğalgaz vb. boruların üzerinden çekilmiştir. Ancak söz konusu kabloların diğer uçları mutlaka binanın içinde bir yerdedir. Bodrumda, SOL kutusunun civarında, bina ana kapısı girişine yakın bir yerde... Araştırırsanız, mutlaka bulursunuz ama oturduğunuz yerden olmaz. SOL'un şu aralar diğer adı Sansürline'dır ve T.Telekom FTTH'a geçerseniz daha kaliteli ve kullanılabilir bir internet hizmeti alırsınız. Size kalmış bir karar!

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Zaten ben evde 1000mb turkcell kullanıyorum fiber. Telekomun kablolarını inceledim daire önüne kadar obm beyaz ince kablo var bina girişinde ise uçları açık şekilde bağlamışlar bekliyor. bina girişinden dairelere çekmişler bırakmışlar iki ucu da açık kablonun.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet)

Orijinalden alıntı: cevaps

Selamlar. 23 Ocak'ta apartmanın girişine resimdeki iki kutuyu taktılar. Aynı gün içinde her kata beyaz bir kablo çekip, kattaki her dairenin kapısına kadar bir tane beyaz kablo çektiler. Çalışan arkadaşlara işleri biterken sordum "haftaya aktif olur" dediler. Ancak 3 hafta geçti hala sorgulamalarda fiber yok görünüyor. Acaba yapılması gereken başka şeyler de mi var?

Tam olarak 3 ay oldu, hala hiçbir sorguda altyapı görünmüyor. Sizce bu normal mi? Apartmandaki her dairenin kapısına beyaz kablo (fiber?) çekildi, daire girişlerinde bırakıldı. Üç aydır böyle bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevaps -- 20 Nisan 2026; 22:20:29 >

• Şu an Türk Telekom un verdiği en güncel modem hangisi arkdaşlar?

Hocam bu attığınız kabin T21 kabini bundan 1gbps internet alamazsınız diye biliyorum. Bu sizin eski alt yapı sanırım? Dönüşüme girmiş bina ama daha tamamlanmamış galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 21 Nisan 2026; 0:52:3 >

Apartman girişinde turuncu kablo da varsa kutu gelecek alt görseldeki gibi olunca hazır denebilir. Süreç bizde de öyle başlamıştıTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Turuncu kablo yoktu dün onu da getirdiler bıraktılar

Binanızda toplam kaç daire (varsa bina girişinde dükkan vb.) vardır?

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • judicialbaran J kullanıcısına yanıt

Tamam kutu yoksa oda gelecek süreç aynı bendeki gibi işliyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Gpon olmayan bir fiber bağlantıyı santralden mi gpon'a dönüştürürler yoksa binadaki kutudan mı?

Sormamın nedeni geçen gelmişler binamdaki kutuyu açmışlar bir işlem yapmadan gitmişler, ben 100mb fiber değmez binada kimsede bağlatmaz diye elektirik bağlantısını yapmamıştım ondan sebep mi bir işlem yapmadılar acep.
    Dört yıldır orda kapağı kapalı asılı duruyordu bende içindeki bağlantı sistemini hep merak etmişimdir bu sefer kapağı kapatmadan gitmişler iyi olmuş😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Hallederler burdan.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

siz öğle deyince bir sorgulatim dedim dönüştürmüşler, geçen geldikleri günün akşamı sorgulattığımda hala 100mb görünüyordu

Bağlantıları ayarlamışlar muhtemelen başvuru yaparsan kablonu çekerler taşeronları hala kendini geliştirmedi her bir abonelik geldiğinde delip duruyorlar duvarları telekom gibi gelişmedi.

• İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

Daha dün Turknet bir yıl peşin ödeme yaptım :) 1000/50 mb.

Kablonette şu fiyatta fena değilmiş, ping durumları nasıl acaba birde upload kaç o belli değil. Bina ahalisini bilgilendirim bir test kurbanı bulurum elbetTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Genel-Sohbet) 

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

125 upload veriyor kablo ping tt ile aynı

• Gelen adam 1 ay içinde demişti ama bir umut erken verirler diye sürekli kontrol ediyorum.Kabloyu içeri aldım cihazlar icin priz yaptım bekliyorum öyle.Hayatimin en yavaş bir ayı olabilir kafayi taktığım icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 23 Nisan 2026; 11:52:17 >

Bana 2 hafta dediler 7 ay oldu  

Sizde de her şey bitmiş miydi hocam? Sinyal aşamasında mısınız?

Hayır hocam, evlere kadar fiber çekildi. Kutu ve dışarıdan ana omurga bağlantısı yok daha ortada. Arka sokağa kazı yaptılar bize gelemediler.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.