Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İl müdürlüğü her ilde bir tane olur.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam yarın gitcem turk telekom planlama ve yatırım bölüm bakalım 2017 de yatırım yapcaklar mı ? hocam normal de sd kaç a baglı oludugum bilmiyordum hocam adres bilgilerin verdim bilgisayar a girdi sd 26 diye bir rakam yazdı fiber projesi yok dedi bide müdürlük de bir onay veriyor proje hazırlaması için yetkili birsinden kart almıştım güney-1 bögle müdürlüğü müşter memnuniyeti yetkilisi yazıyor o kişi mi bakıyor ondan önce normal sıra aldım müşter hizmetler o kişi bakıyor dedi imza atarsa fiber gelir demişti öyle birşey var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 1 Aralık 2016; 16:4:19 >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    SD 26 yazdıysa bağlı olduğunuz saha dolabı odur. Fiber projesi ise bir kişi dedi diye olacaksa o kişi Erişim ve Planlama Genel Müdürü'dür. Normal Erişim ve Planlama çalışanları sadece santrallerden gelen raporlara bakar ona göre proje hazırlayıp il müdürüne iletir. İl müdürü projeyi onaylarsa çalışma başlar.
    Hocam bazen saha dolabı bakıyorlar ölçüm filan yapıyorlar ne için oluyor bişeyler yazıyorlar ayrıca çok teşekkürler yardımlarınız için. yarın gidince iyi bir araştırma yapcam
    Elektrik degeri ADSL için en yüksek değer 30'dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Goog!e için hükümet aslında yer tahsisi, vergide ve diğer formalitelerde kolaylık sağlayacaktı ama bildiğim kadarıyla Bulgaristan'a kuracaklar.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuna kesnlikle biliyorum elinde sonunda hepsi turkey gelmek zorunda kalcak

En hayırlısı olsun. İsterim ki bizimde çok büyük çapta firmalarımız olsun biraz da biz yer beğenelim.

Hocam adsl+2plus değer baya kayıp oluyor gece olunca sabah ise sorunsuz ı Durumu Bağlandı
    Modülasyon Türü ADSL_G.dmt.bis
    Gerçek Hız (Yukarı/Aşağı) 799/6601 kbps
    Ulaşılabilir hız (Yukarı/Aşağı) 1103/7180 kbps
    Gürültü Seviyesi (Yukarı/Aşağı) 16.5/8.4 dB
    Hat Zayıflaması (Yukarı/Aşağı) 27.7/43.8 dB
    Çıkış Gücü (Yukarı/Aşağı) 12.3/19.8 dBm
    Veri Yolu (Yukarı/Aşağı) Fast/Fast
    Aralık Derinliği (Yukarı/Aşağı) 0/0
    Aralık gecikmesi (Yukarı/Aşağı) 0.24/0.3 ms
    INP (Yukarı/Aşağı) 0/0 symbols
    LinkEnkap G.992.3_Annex_K_ATM
    CRC Hataları (Yukarı/Aşağı) 0/47
    Annex Türü AnnexA

Önceki değerler kadar kötü değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Farklı rneklerde kablolar mevcut. Bakın soze atayım bir tane atayım fotoğraf.
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Bugün caddemizde türktelekom(işçilerin üzerinde Türktelekom kıyafetleri vardı) bu kablodan veya buna benzer Turuncu bir kablo ile çalışma yapıyordu.Araç ile olduğumdan durma fırsatım olmadı yaklaşık 3-4 aydır cadde köşesinde Tip-7 Genişbant Erişim Kabini var , Balkondan baktığımda dolabı rahatlıkla görebiliyorum.

Şuan ADSL kullanıcısıyım biraz önce ttneti aradım ve bu kablo çekilmesini sordum altyapınız sadece Adsl altyapına müsait olduğunu gösteriyor( veya sisteme geçmemiştir ) dedi

Vodafone ve fixnet ten sorgulama yaptım , daha önce sadece adsl yazıyordu şuan vdsl var yazıyor acaba caddemizden geçirilen bu kablolar sokaklarada mı döşenmesi gerekiyor ki vdsl veya fiber hizmeti alabilelim?

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Bazı yerler fiber geldi en yakın fiber 1 Km metre yakında

• cagataytr C kullanıcısına yanıt
    Eğer kqbinler koyulalı uzun bir süre geçti ise kabinler aktif olmuş olabilir. Ama fiberi hangi kabin için çekiyorlar o da süreyi etkiler tabi. Ayrıca fiber kwblo d9şenmesi gerekiyor yani kanallarda soeun yoksa az bir kazı ile halledilir.

En yakın bağ noktası 1 km uzakta ise size pek bir hayrı dokunmaz.

Hocam telefondan yazıyorum pc açınca konuşalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Eğer kqbinler koyulalı uzun bir süre geçti ise kabinler aktif olmuş olabilir. Ama fiberi hangi kabin için çekiyorlar o da süreyi etkiler tabi. Ayrıca fiber kwblo d9şenmesi gerekiyor yani kanallarda soeun yoksa az bir kazı ile halledilir.

Bir arka sokağımızda zaten 2-3 aydır fiber kullanıcıları var

ben fiber istemiyorum ( istesem de zaten gelmez ) VDSL olsa yeterli şimdilik
    Yüksek hız için yüksek elektrik gerekir yaklaşımınız pek mantıklı gelmedi. Öncelikle yüksek elektrik ifadenizle neyi anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor. Dijital haberleşme sistemlerinde kavramlar aşağı-yukarı bellidir. dBm, db, snr, miliwatt(mW), watt gibi değerler kullanılır. DSL teknolojisinin temelinde yatan DMT hat kodlamanın mucidide başta olmak üzere konu üzerine bir çok döküman yazı okudum. Hiçbirinde sizin söylediğiniz gibi hat hızını yükseltmek için sizin ifadenizle "yüksek elektrik" gerekir şeklinde sadece bir etkene dayanan bir açıklamaya hiç rastgelmedim. Yüksek hız alabilmek birçok faktöre bağlıdır DSL haberleşmede. Heleki DSL 'de bakır kabloyu ısıtacak kadar bir elektrik verilmesi olayı yanlış anlamayın ama çok abartılı geldi. Hiçbir telekom operatörünün kabloyu ısıtacak kadar bir güç vermesi gibi bir durum sözkonusu olamaz. Ancak kullanıcı tarafında yüksek akım çekebilecek arıza veya hatalı kullanım durumları olurki, bunlarında zaten önlemi alınır. Yada yıldırım düşmesi gibi durumlar bakır kablo hatlarına ve bağlı cihazlara zarar verebilirki, bunlardanda korunmak için surge protector tipinde korumaya uygun hat ekipmanları mevcuttur. Bunların dışında bakır kabloların sadece çalışma ortamındaki sıcaklığa bağlı olarak iletkenliklerinin değişmesi sonucunda hıza artı veya eksi bir katkısı olabildiğini biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 1 Aralık 2016; 21:32:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 3 aylık bir bekleyişin ardından sonunda internet geldi binaya, 6 gün önce nakil işlemi başlatmıştım binadakilerle beraber, bugün modemi getirdiler fakat internet hala gelmedi. Tüm binada bir tek benim internetim gelmedi anlamış değilim. Kullanıcı adı-şifre falan da verilmedi bana. Modemin ana sayfasına girdiğimde eski kullanıcı adı ve şifrem çalışmıyor. Modem verildikten sonra süreç nasıl devam ediyor? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.. Teşekkürler.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Tabii ki ben basite indirgeyerek anlattım. Dediğiniz gibi DSL kodlamasının kuralları, aktarım frekansları bellidir. Modemlerde "Güç", "Transmit Power" gibi ifadeler dBm cinsinden verilen elektriği belirtir. Mesela eve gelen iki hattı birbirine değdirirseniz sizinde görebileceğiniz şekilde ince bir kıvılcım çıkar. Bazı durumlarda saha dolabında bağlı olduğunuz portu bile yakabilir. ADSL'de sinyali iletmek için 38-42-44 KHz frekansları kullanır. Artan aboneyle birlikte artık 38-42 bandı artık iş görmez hale geldi. Mecbur bütün abonelere belirli bir düzeyde hız vermek için 44 KHz frekansı kullanıyoruz, bu bandı iletmek içinde bakırla birlikte sinyalin çıktığı yerden frekansın yanında sanal bir bölümden elektrik iletilir. 1 Mbps için 8-10 dBm, 8ve üstü için 12-18 dBm elektrik iletilir. Abone bazında elektrik az gibi gözüksede aynı bakırdan hizmet alan abone göz önüne alındığında bu miktar oldukça yükselir. Hatta gereğinden fazla abone bağlarsanız, gereğinden yüksek elektrik aktarılır. Bu da ısınmaya, frekansın (verinin) düzgün iletilememesine sebep olur. Aynı anda ne kadar çok veri istenirse hatta o kadar çok çalışacağı için ısı sorunu ortaya çıkar. Yine abone gözünde bakarsanız, düz mantıkla size ayrılan frekans artırılırsa alacağınız hız artar. Frekansın artması durumunda elektrikte artacağı için modemde gördüğünüz Güç değerleride değişiklik gösterir.

Hocam cat6 kablo ile türk telekom santraline bağlı 2 kabloya 240 volt ev elektriği verirsek ne olur
    Saha dolabı veya port yanar mı?

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.