Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güney kore'de şu anda genellikle bazı bölgelerde hep dışarıdan veriliyor.
    Fiber optik kablo elektrik direkleri gibi yüksekte çamaşır felan asmanıza imkan yoktur.
    Güneş ışığı , Kar ve Yağmurdan korunma yolları herhalde vardır.
    Fiber optik kablonun dışındaki yalıtımı bu etmenlere karşı koruyabilirsin veya borunun içinden geçirerek direklere sabitlenebilir.
    Cat6 kablom Ftp tipi elektrik hattından geçirdim şu ana kadar problem yaşamadım.
    Her sorunun bir çözümü var ki bazı ülkeler Fiberi dışarıdan veriyor.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    orada yapılan test hız testi değil, hat zayıflaması testidir namı değer otdr testi. çoğu isp -10db veya -19db kalibre ederler sistemlerini. her ne kadar fiber optik kabloda zayıflama yok dense de ufak miktarlarda zayıflama mevcuttur. ek başına single mod kabloda 0.1db civarı, kilometre başına ise 0.4db zayıflaması vardır. yani görseldeki sonuca göre 0.37db hat zayıflaması var diyebiliriz, bu da merkez olt'den yaklaşık olarak 8500 metre uzakta olduğunu söylebiliriz. ek bir bilgi daha gpon sistemler (bkz: google fiber ve superonline 2 kutulu sistem) en fazla 20km mesafede çalışırlar. bu nedenle ana olt'ler yerleşim biriminin merkezine yerleştirilir. Superonline Ankara / Söğütözü verimerkezi buna örnek sayılabilir. Eğer mesafe 20km'yi aşıyorsa bir yerleşim birimi için, o mahalleye mini olt yerleştirilir yani bir nebze saha dolabı da denebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    hocam dogrudur şunu izleyin
    Lucifer Mornngstaryoutube
    Fiber internet nedir ?
    https://www.youtube.com/watch?v=yjM2WF3bDl0
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Eski oturduğum sitede elektrik hattı üzerinde BPL olarak simetrik 100/100 internet veriyorlardı bu nasıl olurdu mümkün müdür?
    Metro ethernet 100/100 - 60 TL veriyordum.
    İnternet hızını tam alamasamda pinglerde çok dalgalanmalar oluyordu.
    İlerisi için ne olabilir bunu düşünmek gerekir.
    Buradan anlıyoruzki hem maliyet hemde manevi açıdan fiberin yayılma olayı Türkiye'de çok kısıtlı ilerlemekte bundan dolayı alternatif altyapılara yönelmek gerekir.
    Azerbaycan'da herkes airfiber veya baz istasyonlarından kullanıyorlar ve KKTC'de öyle fakat nüfus olarak Türkiye'ye yetersiz olacaktır fakat 5G ile bu mümkün olabilir midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real_DisasteR

Hocam 2016 yılı bitmek üzere İstanbul / Kağıthane / Gürsel Mahallesi' nde bırakın fiberi adsl hizmetini bile 4 5 mbps hızlarda alıyoruz. Bununla alakalı aramadığım yer kalmadı. Bu konuda kime veya nereye, ne şekilde müracaat etmek gerekir? Mahalleye gelen kablolar maksimum 10 mbps destekliyormuş. Malum yoğun bölge olunca alınan hız iyice kalitesizleşiyor. 16mbps hız parası ödüyorum ama dörtte birini zor alıyorum.

Ciddi söylüyorum Istanbul'un göbeği olacak yerlerden. Her türlü ulaşım ( Metro, Metrobüs, Otobüs, Minibüs vs ) var. Istanbul'un bir ucundan diğerine gideceksen yine ulaşım mevcut. Fakat mahalleye gram gelişim için adım atılmıyor. Internet yerlerde. Elektrik kesintisi gereğinden fazla. Dediğiniz gibi 10mbit destekleyen bir hat mevcut ve bunu geliştirmek için hiç bir şey yapmıyorlar. Yaparlarsa da ben görür müyüm bilmiyorum

• Videoyu izleme fırsatım olmadı ancak anladım. Yoksa 10gbps'i kim veriyor. Bir de hazır sorayım bu OLT deddiğiniz şey TT'de kullanılan Fiber toplama kaninleri ve fiberNAS kaninlerinin karşılığı bir cihaz mı oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Videoyu izleme fırsatım olmadı ancak anladım. Yoksa 10gbps'i kim veriyor. Bir de hazır sorayım bu OLT deddiğiniz şey TT'de kullanılan Fiber toplama kaninleri ve fiberNAS kaninlerinin karşılığı bir cihaz mı oluyor ?

10 gbps verenler var Amerika'da. Ancak belli bölgelerde. Bir de OLT dediğinizi anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ben olmaz demiyorum ancak Türkiye'de telefon direklerinin durumu ortada. Hali hazırda havadan geçen fiber hatlarla ilgili kayıtlar ortada, şimdi bir firma çıkıp havadan geçirip o riske girmek anlamsız olur. Sonuçta bu prosedürler belirlenirken Türk Telekom mühendisleri bu tip senaryoların hepsini değerlendirip ona göre karar aldı.
    O farketmiyor, hatta ilk olarak küçük illerde santral kapatmaya başlandı.
  • Tabi verebilirler de yani bayağı sağlam bir kapasite istiyor verilecek bölgede tabi kullanın yoğun olacaksa zaten öyle yerlerde aşırı zengin yerler olaxaktır herhalde.

OLT diğer mesajda geçmiş.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam dsl rakip geliyor sizce 4G ile sınırsız internet nasıl olur ?
    Evlere Havadan 4.5G Hızında İnternet

Turkcell’in fiber altyapı kurulumunda yaşanan tüm zorluklara rağmen en yüksek müşteri sayısına ulaştığını ve yeni fiber illeri Tekirdağ, Denizli ve Manisa’yla birlikte Türkiye’nin 18 kentine ışık hızında interneti götürdüklerini belirten Erkan, “Fiberi olmayan evlere de havadan 4.5G hızında internet götürmek için test çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de fiber yatırımların Turkcell Superonline’ın olduğu illere yapıldığını görüyoruz. Bunu nereden biliyoruz.https://forum.donanimhaber.com/m_122037902/tm.htm
    Hız açısından tatminkar sonuçlar alınabilir bir nebze ama ping ve hat kararlılığı yerlerde sürünebilir ama bana kalırsa ISS'ler port sebebiyle bekleyen müşterilerine LTE ile geçici hizmet sağlamalı. Bu arada yetkilinin yaptığı, Türkiye'de fiber yatırımları Turkcell'in fiber verdiği yerlere yapılıyor açıklaması komik olmuş zira Telekom'un bildiğim kadarıyla sadece bir il dışında (Şırnak olması lazım) fiber erişim hatları mevcut. Yani zaten Telekom, Turkcell'in faaliywt gösterdiği ve göstermediği tüm şehirlerde fiber yatırımları yapıyor.

hocam şöyle güzel 100 Mbps olsa yeterya ping önemli değil hocam afyon merkezde sol fibervar 4G için afyon belediyesi turk telekom anlaşma imzalamış sokaklar t7 ile dolmuş resmen
    Neklemk lazım hele ki FTTB/H gelmez de FTTC gelirse en azından bir 10 sene daha beklemk lazım 100 mbps daha erişilebilir olması açısımdan. Kaldı ki şuan ilk etapta 16mbps alamayan bölgeleri ve port sorunlarını halletmeleri daha isabetli olacaktır. İlk hele bir hekese asgari 16mbps verilebilsin hatta ADSL tamamen kalksın zaten daha sonrasında yeni modülasyonlar ile 100mbps hızları daha erişilebilir olacaktır.

Sehir merkezlerindeki Turkcell altyapısını önemsemeyin zaten anca şehirdeki Turkcell mobil ihtiyacını taşıyabiliyordur. Yoksa 18 şehir harici sabit verehilecek bir altyapısı yok.

Bu arada ekliyeyim o gördükleriniz T7 değil Tip7 zamanında plakalara yanlış basıldı isimleri FTTC kabinlerinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 24 Kasım 2016; 21:08:33 >
    Hocam normal de santral en fazla 1.5 km metre mesafe var fakat uzun yoldan geldiği için bakır kablolar oyuzden böyle hocam turkcell 4G var zaten 2017 de 4G ile hizmet vercekler öye yazıyordu

Turkcell'in sistemini bilmiyorum ama tahminimce bir baz istasyonu ana baz olarak belirlenip fiber oraya çekilmiştir. Diğer bazlarda radyolinkler ile bu baza bağlıdır ama bu sistemde ana bazdan ne akadar uzaklaşılırsa ve arada ne kadar çok aktarma yapan radyolink olursa hizmet o kadar zay8flar. Ayrıca hanhi tip fiber çekildi kapasitesi ne kadar taebi karşılayabilecek mi bunları da bilmek lazım. Ama derim ki fazla ümitlenmeyin işte hızlı internet olacak diye en fazla ADSL'in biraz üstü bir performans verebilir.

hocam turkcell 50Mbps veriyor avea 30Mbps vodafone ise 5Mbps veriyor biraz araştırdım güzelya
    chuongvisionyoutube
    Verizon 4G LTE Broadband Router With Voice (MiFi Home) Review
    https://www.youtube.com/watch?v=nI8po52heVU

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Bu hızlar görülür mesele o değil. İki husus var.
    Birincisi talep eğer talep çok olursa hem hattın kararlılığı bozulur hem de hız haliyle azalır.
    İkincisi sabitten saha kararsın bir bağlantı gerçekleşir. Yoğun indirmelerde veri hatalı çıkabilir gecikme olur vs.

Hocam yurtdışıda kullanıyor hocam zaten 2017 diyor verimli olmazsa zaten yapmazlar hocam denemede fayda var

Tabi ki yarar var. Ama şunu demek istiyorum beklentiniz yüksek olmasın. Bu sistem idare eder bir performans sunacaltır. Tabi bu da fiber gitmeyen ve hattı kötü olan aboneler için fiber gelene kadar bir alternatif olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.