Merhaba, öncelikle çok sağolun. Mutlu ettiniz. 1) Çekilen hat 100 metre aşağıdaki hattan mı çekilecek yoksa yeni bir santral mi kurulacak? Cevap: buna erişim planlama birimi karar vermektedir. 2) Anladığım kadarıyla eskiden eve kadar çekilen hat artık girişe kadar çekiliyor ve gerisini bir elektrikçinin halletmesi gerekiyor. Acaba 32 daireli bir apartman için daire başına ücret ne kadar olur? Cevap: Bunu bölgenizdeki bir elektrikçi ile pazarlık yaparak belirlemelisiniz. Fiber gelirse tüm dairelere kadar fiber kablo çekilmesi gerekir. (talep eden daireler) 3) İnternet altyapısının kullanıma açılması bu aşamadan itibaren her şeyin olumlu gittiğini varsayarsak tahmini ne kadar sürer? Cevap: Tesis kurulmasının ardından (bina içi kutu, fiber kablo çekilmesi vb) ortalama birkaç ayda sistem aktif olmaktadır. 4) İnternet altyapısı girişe kadar geldikten sonra tüm dairelerin kablo döşetmesi zorunlu mudur? Cevap: Değildir. 5) Müdürlükten işe yarar bir cevap alamazsam başvurabileceğim bir üst kurum neresidir? Cevap: tuketici.btk.gov.tr 6) Sizin dilekçe örneklerinize baktığımda tam ihtiyacım olanın hangisi olduğunu anlamadım. Benim konumumda altyapı var ama sadece ADSL altyapısı var ben Fiber altyapısına başvurmak istiyorum bunun için hangi örneği kullanmalıyım? Cevap: Fiber internet talebi başlıklı dilekçeyi seçebilirsiniz. Son olarak, dilekçenize bina içerisinden destek bulmanız gerektiğini unutmayınız.... Bu tarz işlemlerde topluca hareket etmenin önemine bu konuda fazlasıyla değinmiştim. Yani fiber isteyen abonelerden dilekçenizin altına imza alabilirseniz oldukça yerinde olacaktır. Var ise yöneticiden de onay almalısınız. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt