< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

2 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Ben yalnız turk telekom kullanmıyorum dolayısıyla turk telekom müşterisi değilim. Turknet müşterisiyim. Dolayısıyla müdürlüğüe vs gitsem müşterileri olmadığım için bana bilgi vereceklerini de sanmıyorum. Kaldı ki fiber durumu çokta istediğim birşey değil vdsl bağlantımdan memnundum. hatta fiber kazısı yapıldığından bu yana vdsl hattım da dengesizleşti. Turknet ile şu aralar yazışıyorum. Bugün fiber kablo çeken ekipleri gördüm durumu anlattım gelip fotoğraf çektiler ama taşeron ekipten biri sizin sokağa aktif etmeyeceklerdir belki dedi. e dedim o zaman neden sokağı kazdınız evlere kadar kutu döşediniz o kadar dedim üstlerimiz bilir onlarla görüşün bizde bilmiyoruz dediler. Yani anlayacağınız işler karışık. Olan diğer hanelerdeki insanlara oldu en çok onlar istediler fiber tesisatı. |
|
Böyle teşvik olmaz olsun diyeyim:) Neyse bu dediğinizi komşulara söylerim azizim onlar da müdürlükten bilgi alırlar artık. Bu ince gri kabloları direğe kadar getirmeleri hata zaten benim ev ile birlikte 3 tane bahçeli ev var hepsini gri kabloyla dış cepheden sabitleyip ev girişlerine kutuyu takmışlar o kutulardan çıkan gri kablolamayı da direğe kadar getirip sonlandırıcı kutuya noktaladılar. o kablolar başta bağlıydı hatta baya uğraştı bağlayan ekip sonraki günlerde bu kablolamayı söküp sadece fiber kabloyu takılı bırakmışlar. oysa olması gereken turuncu fiberi her haneye getirmeleri gerekirdi.ama öyle yapmadılar çamaşır ipi gibi kablolar cepheden cepheye bağlanmış. Belkide kablolamayı hatalı yaptılar belkide projeyi iptal ettiler bilmiyorum artık. Benim vdsl hattımı iptal etmesinlerde ne yaparlarsa yapsınlar.^^ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 4 Temmuz 2025; 17:56:54 > |
|
Aynısını bizim mahalleye de yaptılar. Sözde 1 ayda gelir dedikleri fiber, 6. aya girdik gelmedi. Bütün kabloyu vs her şeyi bağladılar. Aktif etmediler. Daha da kötüsü, eski taşındığım binaya fiber geldi ve aktif ettiler. Yeni bina da vdsl hızı çok kötü 75mb sözleşmen var 30'u zar zor görebiliyorum. Packet loss aldı başını gidiyor. Kablo ya da modemde sorun yok. Bina içi tesisat ve dışarıdaki vdsl hattı çok kötü. |
|
Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
|
|
Bahsi geçen fiber çalışması hakkında bilgi almak için Tt müşterisi olmanıza gerek yok. Bölgemde/sokağımda bir çalışma var ne zaman sonuçlanacak diyebilirsiniz. Bu arada fiber istediğim bir şey değil ne demek hocam, fiber gelsin diye herkes bir çaba içerisinde. Sizin kapınıza kadar gelmiş. Zaten mevcuttaki aboneliği Ftth üzerinden de kullanabiliyorsunuz bir sıkıntı yok o konuda. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp-1905 -- 7 Temmuz 2025; 18:11:27 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Bugün 6 ayın sonunda bana fiber ön başvuru açıldı. Bundan sonra da bi 6 ay sürer herhalde. |
|
Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
|
|
Çünkü vdsl hattım ihtiyaçlarımı karşılıyor benim. Zaten fiber iptal edildi bu sokakta çünkü ne gelen var ne giden. Kablolar dolap kapağı açık öyle duruyor günlerce. Müdahale edebilsem duvarıma asılan fiber kutuyu da sökeceğim ama müdahale etmemin yasak olduğunu biliyorum. Çok ters bir yere koydular kutuyu üstünden de kablolar çamaşır ipi gibi geçiyor o fiber bağlanacak olsa bile o kablolar güneşte çabuk kırılır fazla dayanmaz zaten. |
|
|
|