Şimdi Ara

Türk Telekom'dan TürkNet'e Geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
6
Favori
22.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selverin kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel anlatmışsınız teşekkürler. Aynı işlemi bende yapacağım kısmetse. Ama ben ttnet yalın 24 bit kullanıyorum. Telefon için kablo yok evde kutudan eve gelen hat direk modem de yani benim. Türknete geçiş yapınca telefon şart mı bağlantısı? Sadece internet alırmıyız aynı kablodan modeme hiç bozmadan. Zyxel modem var ttnetin verdiği bu modemi kullanırım diye düşünüyorum. Teşekkürler
  • Teşekkür ederim. Evet telefon bağlantısı şart. Aynı kablo üzerinden bağlanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Alt yapınız vdsl2'yi destekliyorsa yüksek hız alabilirsiniz. Ayrıca aynı modemi kullanabilirsiniz vdsl2yi destekliyor ise.Alt yapı sadce adsl destekliyor ise aynı modemi sorunsuz kullanabilirsiniz. Ben de TT'nin verdiği Huawei 656d modemini denedim bağlantı kuruldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 Ağustos belgeleri gönderdim.

    22 Ağustos teslim aldık diye aradılar ve eve usta gönderip, telefon bağlantısını sağlayacaklarını söylediler.

    31 Ağustos usta nerde dedim, aradık ulaşamadık dediler telefonumun sürekli açık olduğunu ve aranmadığımı söyledim. Ustayı yönlendiriyoruz dediler.

    2 Eylül ne arayan var ne soran. Kağnı gibi çalışıyorlar, bakalım ne zaman sonuçlanacak.
  • Ben de fikir vermek açısından kendi başımdan geçen süreci yazayım.

    Özet: Pazartesi teslim edilen evrakların üzerine, cuma günü internet Turk.net'e geçmiş oldu.

    26 Ağustos'ta Ttnet taahüdüm bitiyordu. 25'inde belgeleri imzalayıp ptt aps ile tekirdağ'a gönderdim.

    25 Ağustos 2016

    Belgeler Gebze'den Ptt Aps ile gönderildi.

    27 Ağustos 2016

    Belgeler Çorlu'ya ulaştı. Cumartesi olduğu için teslimat yok.

    29 Ağustos 2016

    Belgeler Ptt tarafından Turk.Net'e teslim edildi.

    30 Ağustos 2016

    Turk.net belgelerinizi aldık diye mesaj attı

    31 Ağustos 2016

    Turk.net tarafından arandım, geçiş işlemlerini onayladığım bilgisi istendi. 1 Saat sonra da mesaj geldi, işlemler başlatıldı diye.

    2 Eylül 2016

    Saat 11.50 civarında modem şifrem geldi.

    Şimdilik ilk hız testim:http://www.speedtest.net/result/5599458898.png

    Wireless üzerinden 13 mbit download 0.64 mbit upload. Ttnet'te de benzer sonuçları alıyordum. Umarım sorunsuz şekilde abonelik devam eder.




  • selverin kullanıcısına yanıt
    Bu modemle 24 bit hız alabiliyorum vdsl2 olması gerek sıkıntısız alırım sanırım geçiş yapsan değil mi? Birde istanbuldayım evrakları ne zaman yollayim sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Legolas adınıza üzüldüm. İnşallah kısa sürede bağlantınız gerçekl


    @wrisked Hayırlı olsun hocam sorunsuz kullanmanız dileğiyle...


    @Paulo Coelho Sorunsuz kullanabilirsiniz. Her ihtimale karşı modem ara yüzünden bağlantı modunu kontrol etmeyi unutmayın derim. Bir günde belgeleriniz teslim edilir eğer herhangi bir aksilik çıkmaz ise.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selverin -- 2 Eylül 2016; 16:05:14 >
  • selverin kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam, teşekkür ettim
  • taahhüdüm bittiğinde geçeceğim...
    2 ay kaldı.
  • Bizde şuan ttnet yalın var. 13 eylül de taahhüt bitiyor ttneti kapatmadan direk turknete geçebiliyor muyum? Sabit hattım yok yalın internet kullanıcısıyım ? Bana ttneti kapatmadan sıfırdan sabit hat verilip internet bağlanır mı turk netten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    ttneti kapatmanıza gerek yok yalın da olsa sabit telefon hattınız vardır benimki de aynı şekildeydi turkneti aradım ttneten turknete geçiş yaptım, geçiş işlemlerinizi turknet yapıyor
  • cyber tech C kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam yalın da sabit hat nasıl var oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    Benim hat konuştukça öde kapsamındaydı ttnette yalın olarak görünüyordu ama sabit telefon numaram da vardı sizin ki de böyleyse taşıma işlemi yaparsınız, telefon aboneliğiniz yoksa telekom taahhütünüz bitince telekomdan bir sabit hat alıp turknete öyle başvuruyorsunuz, detayları turknet yetkilileri anlatacaktır arayıp sormanızda yarar var.
  • müşteri hizmetleri çok acemi ya, söyledikleri gibi varmış. Ben bile 10 günden sonra daha bu arkadaşlardan daha verimli çalışırdım :(

    en kısa zamanda bağlama yolu nedir arkadaşlar? Müşteri hizmetlerini aradım ben kayıt oluşturdum size dönüş yapacaklar dedi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conqierors -- 7 Eylül 2016; 11:34:26 >
  • Turknetin Allah cezasını versin..

    Bir belaya bulaştık ki .. 2 eylülden beri çekmediğim-çektirmedikleri bela-cefa kalmadı. Tük telekomdan taahhütüm biterken bu firmayı aradım. MH bana interneti kapatmayın çok hızlı bir şekilde 3 ile 5 gün sürer nakil/transfer işlemi deyince bende kapattırmadan geçiş için başvurdum..

    o günden beri ne çektirdin be Turk net..

    bugün artık bitmeyen yalanlarının Türk telekomu arayınca ortaya çıkması ve foyalarının ortaya dökülmesi ile hemeN iptal dilekçemi verdim ve bu firma ile ilşkimi başlamadan sonlandırıyorum( o bile sorunlu 7 gün sürebilirmiş iptal süreci)

    ulan başlatması bela , bitirmesi ayrı bir bela bu şirketin..

    2 eylülden beri daha türk telekoma başvuru bile yapmamış bu firma bana yalanın bini bir para bunlarda..bugün telekomu aradım fırça atmaya niye benim nakil başvuru sonuçlandırmıyorsunuz diye BİZE BÖYLE BİR BAŞVURU HENÜZ YAPILMAMIŞ DEDİLER!!( turknet onlar yapmıyor biz başvurduk diyordu) yalan hemde kuyruklu yalan..

    ulan Turk net ;

    geçen zamanım , onlarca kez yaptığım görüşmeler ve kayıtlar , kargo paralarım, bunların aklına uyarak taahhütsüz türk telekomdan iki katına aldığım 20 günlük hizmet bedelinin sebebi sensin..

    HARAM-ZIKKIM OLSUN DİYORUM...




  • Mevcut internet aboneliğim yoktu.Turknetin 60 liralık paketine geçiş yaptım.Dün aradılar ev telefonu geçiş yapmış Türk Telekom daki bi hatadan dolayı internet henüz sağlayamadıklarını en kısa süre de bu sorunu çözecek lerini söylediler.Bu şekil de olan varmı kaç gün daha beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuStafA.A -- 21 Eylül 2016; 17:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selverin, Siz çok şanslıymışsınız. Bizim başvuru yapalı yarın 2 hafta olacak ancak herhangi bir gelişme söz konusu değil, Türk Telekom'dan aktivasyon için onay bekleniyor diyorlar. Türk Telekom ile de görüştüm bizlik bir durum değil, bizim tarafta sorun da yok ve port sıkıntısı da yok yeteri kadar da port var dediler.

    MuStafA.A, bize de önce telefon taşınıyor telefon taşıması bitince internet aktif oluyor dediler. Bizde evrakları yollayalı yarın 2 hafta olacak ve bekliyoruz. Bölgemizde alt yapı yeni ve port gibi teknik sorunlar mevcut değil. Türk Telekom'un saha dolabı da yeni. Bunlara rağmen hala Türknet'in internet bağlantısını kullanabilmiş değiliz.
  • ilkaycvs İ kullanıcısına yanıt
    MuStafA.A kullanıcısına yanıt
    LNB L kullanıcısına yanıt
    @ilkaycvs Adınıza üzüldüm hocaöm, keşke böyle olmasaydı nasıl oluyor anlamadım. Ben hemen geçtim.

    @MuStafA.A Hocam ben bir haftada geçtim. Anlaşılan ekiplerde bir problem var ya bağlayan ekipler yalan söylüyor yada iki firma bilemedim. Ben de problem olmadı. Umarım kısa sürede çözlür sorununuz

    @LNB , Ben başta tereddüt ettim ya bağlanmaz ise forumda gördüğüm kadarıyla hala sizin gibi sorun yaşayan çok olmuş. Ben de sorun yaşamadım benim tahminim bölgelerdeki bağlantıyı sağlayan ekiple ilgili olabilir. Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyor olabilirim :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selverin

    LNB, Ben başta tereddüt ettim ya bağlanmaz ise forumda gördüğüm kadarıyla hala sizin gibi sorun yaşayan çok olmuş. Ben de sorun yaşamadım benim tahminim bölgelerdeki bağlantıyı sağlayan ekiple ilgili olabilir. Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyor olabilirim :/

    Benim bölgemdeki ekip hiç fena değil. Zaten bağlantıyı Türknet değil Türk Telekom yapıyormuş. Bugün Türk Telekom ekibine denk geldim ve oldukça muhabbetli insanlardı. Üstü kapalı olarak sordum Türknet aldık Türk Telekom değil diye sorun yaşarmıyız dedim yok abi hepsini zaten Türk Telekom satıyor onlarda Türk Telekom'un netici pazarlıyor sadece komisyon hesabı çalışıyorlar sorun yaşamazsın merak etme dediler. Türk Telekom'a geç yoksa net çalışmaz diye gözümü korkutmaya çalışmadılar.

    Şimdi kontrol ettiğimde 00.00 itibariyle sabit telefon numarası Türk Telekom'dan çıkmış ve Türknet olmuş. Türk Telekom sitesine de giremedim denedim abonelik yok diyor ve e-devlette de abonelik görünmüyor. Herhangi bir SMS'de gelmedi yarın arayıp soracağım bakalım 2 hafta oldu telefon taşındı ama internet yok diyeceğim inşallah çözerler.

    https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima




  • LNB L kullanıcısına yanıt
    Umarım daha fazla beklemeden internet de bağlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selverin

    Umarım daha fazla beklemeden internet de bağlanır.

    2 saat kadar önce müşteri hizmetlerine telefon açtım ve bir yetkiliyle görüşmeyi istedim sonunda net bilgi alabildim. Sabit telefon 2 gün önce Türk Telekom'dan çıkıp Türknet'e geçmiş ve 2 gündür internet için aktivasyon bekliyormuş. Ne zaman olur dediğimde bugün yarın olur ama müşteri hizmetleri olarak net bilgi veremeyiz dediler. Şu internet yüzünden aile huzurumuz kaçtı başvuru yaptığıma pişman oldum. Bir bağlı olduğumuz telekom müdürlüğünü arıyoruz bir türknet'i arıyoruz bazen onlar arıyor işi gücü bıraktık bunla uğraşıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.