Comnet üzerinden VDSL2 kullanıyordum, Türk Telekom Fiber altyapısı getirdi, hemen başvuru yaptım, ertesi gün Türk Telekom'dan geldiler, Türk Telekom logolu Nokia ONT ile Zyxel EX3301-T0 modem taktılar. Bu modemden daha iyi verilen modem var mı? 100 mbit download, şimdilik 340 mbit upload alıyorum :) Upload geçicidir sanırım Bu arada İzmir'den bağlanıyorum ve NextDNS kullanıyorum. Bu arada şu an fiyatları en iyi olan ISS diyebiliriz. 100 mbit 12 aylık ön ödemeli alım yaparsanız 199 TL. (Eğer düşünürseniz imzamdaki linkten üye olursanız hem siz hem ben 45 güne kadar kazanabiliyoruz. ) 1 yılı aşkın kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Bilginize |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (63. sayfa)
-
-
Bazı arkadaşlar Türk Telekom 1000 Mbps paketten 1.3 Gbps hız alabilmiş. O hızı nasıl alıyorlar? Benimde alabilmem mümkün mü? Türk Telekom'un verdiği ONT 2.5 Gbps desteklemiyor mu çoğu kişide? Bazılarında sadece 1 Gbps'in üzerinde hızlar gördüm...
-
Onların yaptığı testlerde hata vardır, kimsenin eline 2,5 Gbit ethernet portu olan ONT cihazı yok.
-
Peki kendimiz ONT alıp taksak çalıştırmak mümkün mü?
-
Onların kullandığı ONT'ler muhtemelen 2.5g veya 10g ONT kullanıyorlardır. Veya miskinin dediği gibi speedtest yanlış ölçmüştür. 1G Port ONT ile bırak 1000mbps almayı yaklaşamazsın bile teknik olarak.
Kendin ONT alıp kuramazsın. Kullandığın ONT'deki SN'yi, aldığın başka bir 2.5 veya 10g ONT alıp, SN clone yapmaya çalışsan bile çalışmaz. T.T tanımlama yapmadığı sürece olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fast.com da ben de 1.3 Gbps gördüm. Tabii ki yalan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki diyelim 2.5 Gbps ONT aldım, Türk Telekom'a tanımlattırmam mümkün mü onlara danışıp? Ve diyelim oldu diyelim, 940 Mbps yerine mesela 1000 Mbps yada 1040 Mbps görebilecek miyim? Ne kadar farkeder?
Türk Telekom'un 1000 Mbps hız tanımı normalde max kaç Mbps oluyor Download tarafında?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Temmuz 2024; 1:3:23 > -
Gpon teknolojisinde 2.5g down, 1.2up var, fakat bizim bu hızlara ulaşamayacak olmamızın sebepleri ONT'nin LAN portunun ve Routerin wan portunun 1G Desteklemesiyle beraber T.T'nin OLT'lerde 1G için yazılımsal olarak bir tanımlama koymuş olma olasılığı da var mı bunu bende merak ediyorum.
Diyelim Zte OLT'ye bağlıyız, 10G port Zte ONT aldım, Bir şekilde SN clone veya T.T'ye tanımlattım. Birde 10g wan port router aldım, Şak diye 2.5g down alır mıyız, bilemiyorum.
Bir down ve upload tanımlaması olmalı, sonuçta 1g'de 50mbps upload tanımlaması varken, 2.5g veya 10g port ONT ile 1.2gbps upload alamayız şuanda.
Evet. Ben de zaten biliyorum GPON'un aslında her port başına desteklediği maksimum hızın 2.5 Gbps Download ve 1.2 Gbps Upload olduğunu. Aslında direkt bunu verseler maksimum hızı, daha güzel olmaz mıydı? Hem artık ona göre ekipman verirlerdi.
-
1.048.576/51.200 Kbit/sn
-
gpon ile xgspon farklı lazer dalga boyu kullanıyor. istesen de çalışmaz 10g ont ile.
2.5g gpon ont'ler var ama telekomda çalışır mı bilmiyorum.
-
Tanımlama olmadığı sürece olmaz :D
Tanımlama muhabbeti neden var acaba? Birde kendi üzerinde fiber sonlandırılan router modelleri var. Biz neden ekstradan ont kullanıyoruz. Gerçi kendi routerımı kullanırken ont + şeklinde kullanmak benim için daha iyi :D
-
speedtest.netSpeedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Testhttps://www.speedtest.net/result/d/8b86ce25-8a65-4c66-99dc-5911f3048772
-
EX3301-TO'nun altındaki etikete bakınız. orada -TO sonrasında v2 yazıyorsa daha şanslısınız; cihaz v.2 vers,iyondur ve bilindiği kadar sorunsuzdur. Hiçbir ek yoksa o cihaz v.1 versiyondur ve denidiğine göre vv.1 olanların bazı ürünlerde kronik sorunları olabiliyor (iPhone'larda bağlantıdan düşme gibi...) Bende bu v.1 versiyon var ama şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı (iPhone kullanmıyorum...)
Rica etsem sizdeki cihazın arayüzüne girip oradaki Model No. ve Yazılım Versiyon bilgilerini yollar mısınız?
Benim tuhafıma giden şu oldu: daha geçen gün yeni bir FTTH abonesine hesapta v.1 versiyon olan EX3301-TO verilmiş. (Arayüzdeki bilgiler ikimizde de aynı, ben 2023 4. veya 5. aydan bu yana bu cihazı kullanmaktayım...). Fakat ikimizdeki aynı olması gereken cihazlar donanımsal olarak farklı. Bende sadece bir (1) adet RJ-11 telefon portu varken yeni alanda 2 adet RJ-11 portu var. Sizdeki durum nasıldır?
-
Merhaba arkadaşlar,
Yeni TT Fiber bağlandı binaya. Ben aslında 500 mbit düşünüyordum. Ama gelen teknik ekip, 500-1000 mbit alırsanız hepsini vermez en iyisi 200 mbit alın dedi. Daire 3.katta. Ama kutuya yakınlıkla hızın bir alakası var mı bilmiyorum. 200 mbit kullanıyorum şu an. Modemin olduğu odada 220 mbit falan alabiliyorum.
Asıl siz değerli forumdaşlarıma sorum şu ;
Genelde 4K film izleyen, arada maç izleyen, ve ps oynayan birisi olarak 200’den 500’e hatta 1000’e geçmeye lüzum var mıdır ? Upload vs yapmıyorum. Sadece film, dizi, oyun, instagram, forum vs.
200 mbps ile bu dediklerinizin hepsini çok rahat yaparsınız. 4k film izlemek için 500 ya da 1000 mbps gerek yok. İndirme ya da yükleme filan yapan için önemli yüksek hızlar.
Benim tek indirme yaptığım yer ps’ye oyun yüklerken. O da nadir ve acelesi olmayan bir şey. Zaten şimdilik, keşke internet daha hızlı olsaydı dediğim bir durum olmadı.
Merhaba,
Öncelikle hizmetiniz hayırlı olsun. Eve kadar fiber hizmetinde 1000 Mbps'e kadar hız alabilirsiniz. DSL gibi yok uzaklık, yok hat değeri vs. yok.
Sizin kullanım senaryonuza göre, genelde içerik tüketiyorsunuz 200 Mbps çok rahat işinizi görecektir.
-
Herşeyden önce binaya konulmuş OFDK ile sizin 3. katta olmanız (en çok 10 hatta 15 mt. fiber kablo mesafesi) size verilen hızı olumsuz olarak kesinlikle etkilemez. Ancak 1000 Mbps paketi alırsanız zaten teknik nedenlerle bu 940-950 Mbps arasında kalır. Ben bir dönem TTNet'den 500 Mbps kullandım ama burada da 500 ya da az üzerini gördüğümü hiç hatırlamıyorum, hep 480'ler civarındaydı.
Ben de 200 Mbps ile gayet rahat film vb. makul sürelerde indirebiliyorum. Evet çoğunlukla (kaynağın durumuna göre) 500 ile indirdiğime göre daha yavaş ve daha uzun sürede iniyor ama bu derdim değil. On-Line oyun oynamam, YouTuber da değilim o nedenle ne yüksek hızlı downloada ne de yüksek hızlı uploada ihtiyacım olmuyor.
Zaten tek kaynaktan indirme dahi yapsanız gerçek zamanlı indirmeniz 200/8=25 Mbps. civarında olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X