Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.973
Cevap
55
Favori
133.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet sonradan test yapınca Xbox uygulamasından max 106 MB /s şeklinde download yapabildim. Steam'de de sanırım oyuna göre değişiyor gibi.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veni60 -- 4 Temmuz 2023; 11:3:16 >
  • BU tam hız alma sorununu yaşamayan yok sanırım:D , bende 1000 mbit üyesiyim ama maksimum 650 alıyordum hızı , kendi deco x73 modemim ile değiştirdim 750 ye çıkabildim anca , ont cihazında mı sorun vardır acaba?

Kablosuz ise normal hocam. Kabloluda tam hız alabilmeniz lazım, ben dün Asus modemle baya uğraştım ama bağlantı kendine geldi.

Örneğin; ttnet in verdiği modemi router olarak kullanıp satın aldığınız ust duzey routeri access point olarak kullandıgınız senaryo ıle, ont yi direkt satın aldıgınız cıhaza taktıgınız senaryoda bıle buffer bloat gibi konularda ciddi fark oluyor.

Önerim, ontden routere, routerdan internete baglanan cıhazlarınıza kaliteli ve minimum cat6a kablolar kullanmanız.
    Hattı mumkunse sadece kendı routerinize baglayarak yanı stock routeri aradan cıkararak kullanmanız.
    Kablosuz olarak kullanacaksanız wifi 6 da calıstıgından emın olmanız ve kablosuz başarımı yuksek bi cihaz kullanmanız…

Bu işi biraz 144hz monıtorlere gecıs donemıne benzetıyorum. Ozamana kadar 60hz momıtorlerımızde mutlu mesut yaşıyorduk. 144 ler ne zaman cıktı ozaman ıs karıstı… ekran kartının cekırdek ve bellek hızından, ramlerın gecıkme degerlerıne kadar hersey fps yi etkıledıginden 144 e ulasma cabası ıle doldu tastı her yer.

Yukarıda saydıklarım yuksek ihtimal sızınde bıldıgınız kontroller ama bılmeyen arkadaslar ıcın tekrar yazayım dedım. Bunlar ıle hız derdıne bır care bulunamıyorsa profesyonel sevıyede kontroller gerekır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Vain kullanıcısına yanıt

Hocam kabloluda da aynı hızı alıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ont den kendi cihazım olan tp link Deco x73 e ont den direk cat 8 kablo ile bağlantı kurdum :) ana kartım da Asus b650e-e wi-fi 6e mevcut :) elimden gelen her şartı yaptım aslında cihaz olarak diye düşünüyorum:)

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beckonn -- 4 Temmuz 2023; 14:49:7 >
    Bilgisayarı Kablolu olarak bagladıgımdada durum bu demıssınız. Bilgisayarı da routere iyi bir kablo ıle bagladıysanız Bu noktada sizin yapabılecegınız birşey kalmamıs üstadım. Arıza kaydı bırakmanız lazım dıye dusunuyorum. Bazı arkadasların gecmıste ont tarafında yasadıgı sıkıntılar oldu. Ozellıkle nokia kullananlar falan daha sonra durumu telekomla beraber hareket ederek cozduler. Sız yapmanız gerekenı yapmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 4 Temmuz 2023; 14:52:46 >
  • AskN0More A kullanıcısına yanıt

Tamam hocam teşekkür ettim, müşteri hizmetlerini arayım ben artık :)

Modemde QoS ayarlarına bir bakın isterseniz bendeki Asus modemde Adaptive özelliği 1Gbps bağlantıda sapıtıyordu. Onu kapatarak çözdüm en son.

hocam bende kapalı bu özellik zaten:D

Hız konusunda benimde epey bir takıntım oldu.Sizin aksinize ben kabloluda 940 civarını görebiliyordum ancak kablosuzda 660 civarını halo h50g ile geçemedim.Daha sonra deco x50 aldım wifi 6 ve 160mhz özellikleri olan mesh sistem.Onda da kablosuzda maksimum 750 civarı gördüm.Aslında benim sorunum ilk üniteden çok ikinci ünitedeydi çünkü ikinci ünitede hız 330 üstüne çıkmıyordu.Almış olduğum deco x50 ise wifi 6 olmasına rağmen daha iyi bir performans vermeyince dün kaldırdım iade ettim.Anladığım kadarı gigabit seviyesinde sağlıklı hız almak için wifi üzerinden wifi 7 falan olması lazım.

Olabilir hocam :)

Bana tavsiye edebileceğiniz bir modem var mı çok yüksek bütçelerde olmayan. Wifi ile çok ilgilenmiyorum tüm ekipmanlar TV dahil kablo ile bağlı telefonlara 50 mbit versin yeter. Kablo öneriside olabilir onların getirdiği yeşil cat 7 kablo ile ONT'den Router'a bağlanıyorum ayrıca modem kutusu ıcerısınden çıkan kablo ile PC bağlantısı kuruyorum muhtemelen o kablo CAT 6 diye düşünüyorum ama CAT7 veya CAT8 ne kadar fark yaratır bilmiyorum açıkcası.

Keenetic cihazlarına nasıl bakıyorsunuz ? Arayüz ve 1000mbps için tam hız aynı zamanda ağırlıklı multiplayer oyunlar oynadığım için ping değerleri, port, dmz gibi işlemlerde herhangi bir eksi yanı var mı ?

• ScRyedd kullanıcısına yanıt

Sıkı bir keenetic kullanıcısı olarak keenetic tavsiye ederim

Kablolu ya da kablosuz, ping stabilitesi eğer düzgün bileşenleri (eklentileri) kurarsanız harika çalışıyor.

Ancak ekonomik gelmeyebilir. Daha ekonomik çözümler olarak ben olsam Xiaomi bakardım. Olmadı TP-Link. Tak çalıştır cihazlar. Keenetic manuel şanzıman gibi ama aynı zamanda Apple ürünü gibi.

Cat7 gayet yeterli hocam. cat8 ile cat 7 arasında bir fark hissetmezsiniz. ''Sıradan'' cat6 kablolara göre cat7 ler daha izolasyonlu yapıdadır. Cat 7 sizin günlük ev kullanımınız için yeter hatta artar. Günlük ev kullanım senaryosunda Cat8 e ihtiyacımızın olacağı günleri yaş itibariyle görürmüyüm bilmiyorum :) 30 metreye kadar 40gigabit taşıyabiliyor.

Şimdi bazı arkadaşlar ''ya hocam iyide cat8 in iyileri meslea s/FTP dediğimiz türevlerinde daha iyi izolasyon var' diyebilirler. Dogru ancak bu cesit izolasyonlu kablolarda kabloya tek yönlü topraklama yapılması gerektiğini ve asıl o zaman anlam kazanacagını unutmamak lazım. Bugun ev tipi bir çok üründe boyle bir durumda yok. Zira bazı durumlarda, EMI'den kacalım derken içinde izolasyon için kullanan malzeme anten görevi görerek daha beter sonuclara sebebiyet verebiliyor.

uzun lafın kısası; ont, router ve router pc arasında cat7 F/FTP kablo sizin için gayet yeterli ve bunun üzerine cıkmak para israfı olacaktır.

Fiberde modem yoktur. Modem kelimesi suanda halk arasında Dial up veya ADSL/VDSL zamanlarından kalma bir ağız alışkanlığı oldugu için kullanılmaya devam ediliyor. Üstelik şirketlerinde söylemi bu sekilde olunca durum degismiyor.. Fbierde ont si içinde olan routerlar veya ONT+ router kullanılır.

Siz bütcenizin yettiği, WAN girişine sahip olan güncel bir router alabilirsiniz. Ben sahsen asus marka öneriyorum. Tp-linkte kullanıyorum, zyxel de... Asus routerların arayüzü olsun, performansı olsun benı sımdıye kadar hic uzmedı. Wifi 6 olmasına özen gösterin. Bütce durumunuza göre 2.5 gigabit wan girişi olması ileriye donuk sizin için iyi olur (3-5 sene sonra 1000 megabit üstü hızlar sunulursa hazır olmus olursunuz). Evinizde wifiye baglanan akıllı ev ürünleri, bilgisayar vs gibi çok cihaz varsa (30 ve üstü) CPU ve ram olarak gelişmiş bir cihaz almanızı onerırım. 1 gb ramli 4 cekirdek islemcili modeller var (asus rt-ax86u pro) gibi. Bunlar ana dikkat edeceğiniz şeyler. Geri kalan özellikler teferruat ve kişisel kullanım senaryosuna gore bakacağınız şeyler.

Keenetic konusunda hic deneyımım olmadı. Ona birşey diyemeyeceğim.

Konunun uzmanı değilim. Kişisel tecrübelerimi aktardım. Yanlısımız varsa daha bilgili arkadaslar düzeltsinler. Kolaylıklar dilerim.

• 10Gbit portu olan router ile 1Gbit hat denemesi yapan oldu mu hiç? 100Mbps bağlantı 100Mbps çıkışlı cihazlarda 94-96Mbps gibi çıkıyor da, 1Gbps portlu cihazlarda 116 civarına kadar çıkıyor ya,

acaba bizde de bağlantı routerların 1Gbps çıkışı yüzünden mi darboğaza uğruyor? 10Gbps kablolu bağlantı olsa belki 920-940 değil de 1000Mbps üstü sonuçlar çıkabilir mi?

2.5gigabit wan girişine sahip router la (ax86u) 1000 megabiti denedik. 1.010 değerini görmeyi basardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 6 Temmuz 2023; 11:40:50 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.