Şimdi Ara

TÜRK OLDUĞUMUZ İÇİN NE KADAR KAZIKLANIYORUZ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle mutlu bir sene ve hayırlı bayramlar dilerim.

http://www.aoyama.ru/auto/ linkinde Rusya'daki resmi bir Honda bayisinin sitesi mevcut.
    Araç fiyatlarını gördüğünüz zaman sinir olmamak elde değil. Rusya hemen şurası. Saatte yaklaşık 30 kilometre hızla giden gemiyle 16-17 saatte varıyoruz. O kadar yakın yani. Hem nakliye masrafları da Türkiye'den daha fazla. Hatta belki de Sedan'lar Gebze üretimidir.
    Orada da devlet vergi alıyor, burada da...
    Oradaki bayii/distribütör de para kazanıyor, buradaki de...
    Yorumu size bırakıyorum.

Işık ve sevgiyle

• EWET DURUM ORTADA 20MİLYARLIK ARABAYA 40MİLYAR VERİYORUZ YARISI DEVLETE GİDİYOR ÇOK YAZIK BEN HELAL ETMİYORUM
  • Burda 40 milyar olan araba yurtdışında 25 milyar civarında bu haksızlık biran önce bu vergiler iyice azaltılmalı yada kalkmalı, bizim halkımızında ucuza yeni teknoloji kullanma hakkı olmalı!
  • opel'lerin fiyat listelerinden biliyorum, onlar açıklamalı yazıyorlar,
    aracın tr'ye geliş fiyatı üzerine;
    eğer motor hacmi 1.6lt'den küçükse %33 ÖTV + % 18 KDV
    motor hacmi 1.6-2.0lt arası ise %66 ÖTV + %18 KDV
    motor hacmi 2.0lt'den büyük ise %84 ÖTV + %18 KDV ekleniyor.

söyleyecek söz yok, ağlamak en mantıklısı...
  • gerçekten ciddi manada kazık yiyoruz
  • rusyanın hayvan gibim petrolü var bizim yok.acı ama gerçek.
  • Reno nun TR sitesinde de araçların vergisiz fiyatlari yazıyor, bunun üzerine %45 civarında vergi bindiriyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • honda araçların faturasındada vergisiz fiyat yazıyor arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre000

EWET DURUM ORTADA 20MİLYARLIK ARABAYA 40MİLYAR VERİYORUZ YARISI DEVLETE GİDİYOR ÇOK YAZIK BEN HELAL ETMİYORUM

BENCEDE...
  • Bizim devletimiz için arabalar en güzel yağlı kuyruktur kemirir durur.Devletimiz kaçıranlardan alamadığı vergiyi arabaya yükler akaryakıta yükler ve takır takır peşin para olarak alır hatırlarsanız bir süre öncesine kadar ikinci el araba alım satımlarında bile vergi vardı allahtan kaldırdılar.Darısı sıfır araçların başına.
  • Hocam güzel hoşta, biz millet olarak arabalara aşırı meraklıyız. Adamın yiyecek ekmeği yok merceye biniyo. Eğer araçlardan alınan vergiler kalksa arabalar yarı fiyatına düşse yollarda adamdan çok araba olur, kazanan gavur firmaları olur.

Benzin fln ucuzlasa affedersiniz helaya bile arabayla gideriz. Yollarda adım bile atacak yer olmaz. Şu halde bile bakın etrafınıza herkes arabada tek kişi yolda. Trafik insanı canından bezdiriyor. Yollarda vrdiğimiz kaybettiğimiz canlarda cabası...

Bu işlerin bide öbür yüzü var. Haa adam gibi eğitirsin insanları, adam gibi yollar yaparsın, kendi fabrikalarında arabalar üretirsin, işte bundan sonra ucuz benzin ucuz arabaya binersin. Tabi başımızdakiler yine işin kolayına kaçıyor...

Saygılarr...
  • SADECE BU BOYUTTA BAKMAYIN OLAYA

DÜŞÜNÜN 10-15 BİN LİRAYA ARABA SATILSA NE OLUR BU TRAFİĞİN HALİ YA DA DÜŞÜNÜN BENZİNİN 0,7 LİRA OLDUĞUNU BİZİMKİLER HELAYA BİLE ARABA İLE GİTMEYE KALKARLAR

BUNLARIN DOĞRU OLDUĞUNU SAVUNMUYORUM AMA BİZİM MİLLETİMİZ GENEL OLARAK LÜKSE ÇOK AÇ.

HALKLAR HAK ETTİKLERİ GİBİ YÖNETİLMEYE MAHKUMDUR
  • quote:

Orjinalden alıntı: Halim7889

SADECE BU BOYUTTA BAKMAYIN OLAYA

DÜŞÜNÜN 10-15 BİN LİRAYA ARABA SATILSA NE OLUR BU TRAFİĞİN HALİ YA DA DÜŞÜNÜN BENZİNİN 0,7 LİRA OLDUĞUNU BİZİMKİLER HELAYA BİLE ARABA İLE GİTMEYE KALKARLAR

BUNLARIN DOĞRU OLDUĞUNU SAVUNMUYORUM AMA BİZİM MİLLETİMİZ GENEL OLARAK LÜKSE ÇOK AÇ.

HALKLAR HAK ETTİKLERİ GİBİ YÖNETİLMEYE MAHKUMDUR

Öncelikle internet ortamında büyük harf bağırmak anlamına gelir,lütfen yazılarını küçük harfle yaz..
    Hemen hemen her otomobil hakkında herşeyi biliyorsun,her forum da muhalefet yapıyosun,binmediğin bütün arabaları kötüleyerek kullanıcılarıyla kavga edip ortamı bozuyorsun bunların hepsini sindirdik de milletimize laf atma bari..Senin gibilerine benzini 10 lira yapacaksın ama sana o da koymaz ki senin binecek bi araban bile yok..
    Ben milletimizin her şeyin en iyisine layık olduğu düşüncesindeyim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimBeam -- 7 Ocak 2007; 21:21:51 >

• kazık yıyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • acaba cok mu zenginizde petrole bu kadar para döküyoz merak ediyorum
    keşke ülkemiz kalkınsada bu muhabbetleri yapmasak ama zor gibi. nese hayırlısı olsun
  • peki 20 milyarlık arabayı yurtdısından alıp ulkeye getırmek ne kadar tutar
  • 20 milyar tutar. %80-%90 vergi alıyorlar. Bilgine

Bizi aşar yani anlayacağın
  • Otomobil fiyatları çok yüksek diyoruz vergi kalksın ve satışlar 2 katına çıksın.
    Benzin fiyatları çok yüksek diyoruz, onuda düşürelim, toplu taşımadan daha hesaplı olsun ve otomobil satışları 2 kat artsın.
    Sonuç şimdikinden 4 kat daha kalabalık bir trafik !!! ayrıca itin kopuğun altında araba
    bence şimdilik böyle kalsın
  • arkadaşlar araba fiyatlarının ucuzlaması araba sayısını arttırır diyenlere kesinlikle katılmıyorum. bu gün ikinci elde 4-5 bin ytl ye arabalar var. 15-20 bin ytl ye sıfır arabalar var. mali durumu iyi olmayanlar bu araçları canlarını tehlikeye atarak alıp biniyorlar. ha bir de benzin ucuzlamasınmış. bunu da lpg, mazot veya düşük motor hacimli araçlarla çözüyorlar. sonuç olarak araçlar ucuzlarsa araç sayısı artmaz aksine yollarımızda trafik canavarı olarak gezen çok eski veya ucuz (çin malı vb) araçların yerini daha yeni ve güvenli araçlar alır. benzin ucuzlarsa da her biri birer bombaya dönüşmüş türk oto sanayilerinde takılmışış lpg li araçlar trafikten kalkar. artık bu vergi politikası tartışılmalı ve bence varlıktan değil kazançtan vergi alınmalıdır. ama takdir edersinizki bu yol zordur bu yüzden varlıklar üzerinden vergi almaya devam edilmektedir. yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerimdir kesinlikle bir siyasi amacım yoktur karşı görüşlerde saygılıyım....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.