Şimdi Ara

Türk Nota Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçükken falan öğretirler notalar do-re-mi-fa-sol-la-si-do diye. Nota sistemi evrensel birşey ama hiçbir yabancı do re mi den anlamıyor. A B C D E F G dururken neden do re mi kullansınlar ? Söylemesi daha mı rahat ? İlkokul çocuklarına flütte notayı daha kolay öğretmek ve telaffuz ettirmek amacıyla kullanılıyor anca. Cidden ben nefret ediyorum karşıyım. Adam sanıyorki yeryüzünde bir tane do (C) notası var. C0,C1,C2,C3,C4,C5 den haberi yok.

...

Arezzo'lu Guido da kim?

Bu nota sistemi Türk nota sistemi değildir. Türkiye'de ortaya çıkmamıştır. Sadece Türkiye'de kullanılmamaktadır.
    Ayrıca;
    Dünyada kullanılan nota sistemleri sadece bu ikisi değil.
    İlkokulda blokflüt çalan çocuk bile notaların birden fazla olduğunu bilir.
    Önce araştırın sonra nefret edip karşı çıkın diyeceğim de, bir şeyin Türk malı olduğunu düşünmeniz bile size nefret etmek için yeterli gibi gözüküyor.

cCc Asi Gençlik cCc
    cCc Rak Metıl cCc

Orijinalden alıntı: murat.ksd

türk nota sistemi nedir?

Türkiyede kullanılarn genelde halk ve türk müziğinde olan ses aralıkları batı notasyonundan farklı olan bir ses sistemidir ama ayrıntılarını bende tam olarak bilmiyorum öptüm by

Orijinalden alıntı: Arcatera

Küçükken falan öğretirler notalar do-re-mi-fa-sol-la-si-do diye. Nota sistemi evrensel birşey ama hiçbir yabancı do re mi den anlamıyor. A B C D E F G dururken neden do re mi kullansınlar ? Söylemesi daha mı rahat ? İlkokul çocuklarına flütte notayı daha kolay öğretmek ve telaffuz ettirmek amacıyla kullanılıyor anca. Cidden ben nefret ediyorum karşıyım. Adam sanıyorki yeryüzünde bir tane do (C) notası var. C0,C1,C2,C3,C4,C5 den haberi yok.

Türkçeye nota isimleri fransızcadan geçmiştir. C0,C1,... oktavı tanımlıyor.

Ara notalar ve oktav müzik derslerinde öğretiliyor diye biliyorum.

Fakat isimlendirilmesi gösterdiğiniz şekilde yapılmıyor olabilir.

Wikipedia da harf notasyonunun ABD, İngiltere ve Almanyada kullanıldığı belirtiliyor.

Fransızcadaki notasyon Türkçedekiyle aynıdır. Do yerine Ut kullanılabiliyor fakat bazen.

Buraya bakabilirsiniz.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Note_de_musique

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KÜRTÇE BİR DİL Mİ ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden fransızca öğretilirdi okullarda şu an dünya dili olan ingilizce var. Notada da ingiliz sistemi dünyada kullanılıyor ben hayatımda hiç do re diyen bir yabancı görmedim.
  • gitar eğitim videolarında gitaristler hiç do-re demiyorlar hep harfle söylüyorlar. selim ışığın bir dersinde her ikisini de bilmemiz gerek çünkü ülkemizde harfleri kullanmıyoruz diyordu ama nedenini bilmiyorum. bilen varsa aydınlatsın vallahi iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.