Şimdi Ara

Türk milleti gerçekten özgürlüğüne düşkün bir millet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz spekülatif kaçacak ama bir süredir düşünüyorum.

Mazota azıcık zam gelince Fransa'nın hali ortada.

Suriyeli Araplar bile sular çamurlu akınca bizim karakolları basıp binaları ateşe vermişti.

Bize eşi benzeri görülmemiş şekilde geçirilirken bir tek protestonun bile olmaması beni içten içe düşündürüyor. Acaba biz kendimizi yanlış mı tanıdık? O kadar da özgürlüğüne düşkün bir millet değil miyiz?

Sonuçta buraya cumhuriyet bile tepeden hediye edildi, toplum olarak hiç mi kendi yaşamımıza kıymet vermiyoruz? Biz Araplardan da Fransızlardan da aşağıda mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A9B6973B -- 16 Temmuz 2023; 19:45:4 >

• Atatürk özgürlüğüne düşkün bir insandı,savaştı bedelini ödedi ve bu cumhuriyeti kurdu.Türk milleti için aynı şeyi söyleyemem.Atatürk yok olanları görüyoruz,Ata’mın yaptığı tüm gelişmeleri satmakla,değiştirmekle meşgullerdi.Değiştirdiler,sattılar.Kim ses edebildi hiçkimse.Arap olmayıp da Arap gibi olmaya bu kadar can atan bir topluluk için özgürlük kelimeden ibaret kalır.

yazılır da ... anadolular çok kızacaklar, kabullenmek istemeyecekler vs.

ruslara sayıdırır ama karadenizde bir çok kişi mesela ruslara sığınıyor. silah var savaş ermeni ile ama yok. anca topal osman gibi bir adam çıkacakta falan.

yunan izmirden bursa kütahya rahat rahat geçiyor, bir kişi ayaklanmıyor.

işin kötüsü, Atatürk olmasa ismet içerde uyuyor. anadoluların çoğu askerden kaçmış doğudaki toprağına, içlerde ve güneydekiler de toprağına kaçmış.

şükredin Atatürk, Fahrettin Türkkan, Fevzi Çakmak ve nice evladı fatihan göçleri yaşanmış ki oradakiler daha önce harb ettikleri yetmemiş gibi anadolu için de harbe çıkmışlar.

yani anlıycan; anadoluluya; ingiliz de gelse paşam, yunan gelse de paşam idi. bugün işte Atatürk beğenmiyorlar vs.

Türkiye toplumu bir cemaat toplumudur, sürekli birbirini denetler. Komşuya kim girmiş, kim çıkmış, komşu-eş-dost akraba eve kaçta gelmiş, kaç para kazanıyor. Sürekli bir denetim, eleştiri ve fesatlık üzerine kurulu bir toplum yapısına sahiptir.

Ne özgürlüğü? Özgürlük için önce örgütlenmek sonra bireyselleşmek gerekir. Bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi bile tepeden inmedir. Halkın böyle bir talebi yok.

• Nick-konu içeriği uyumu 10/10 tebrik ediyorum.

Ayrıca özgürlüğüne falan düşkün değil bu millet kendi kendimizi kandırmanın lüzumu yok.

Özellikle adaletin olmayışı ve ekonomik sorunların prangaları üzerimizdeyken nasıl bir özgürlük oluyor gelip birisi açıklayıversin.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

evet, nick ile istemeden uyumlu olmuş 

ama inanın artık hiç inanmıyorum, sanki dünyadaki en az özgürlüğüne düşkün milletmişiz gibi geliyor.

Her yerden binlerce protesto duyuyoruz, sadece bizde hiçbir ses yok. Hükumetler istediği gibi, kafasına göre zam ekleyip çıkarıyor.

• Araplar yıllardır ülkeyi işgal ediyor kimsenin umrunda değil ne özgürlüğü ne düşkünlüğü awq.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk özgürlüğüne düşkün bir insandı,savaştı bedelini ödedi ve bu cumhuriyeti kurdu.Türk milleti için aynı şeyi söyleyemem.Atatürk yok olanları görüyoruz,Ata’mın yaptığı tüm gelişmeleri satmakla,değiştirmekle meşgullerdi.Değiştirdiler,sattılar.Kim ses edebildi hiçkimse.Arap olmayıp da Arap gibi olmaya bu kadar can atan bir topluluk için özgürlük kelimeden ibaret kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 17 Temmuz 2023; 0:16:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılır da ... anadolular çok kızacaklar, kabullenmek istemeyecekler vs.

ruslara sayıdırır ama karadenizde bir çok kişi mesela ruslara sığınıyor. silah var savaş ermeni ile ama yok. anca topal osman gibi bir adam çıkacakta falan.

yunan izmirden bursa kütahya rahat rahat geçiyor, bir kişi ayaklanmıyor.

işin kötüsü, Atatürk olmasa ismet içerde uyuyor. anadoluların çoğu askerden kaçmış doğudaki toprağına, içlerde ve güneydekiler de toprağına kaçmış.

şükredin Atatürk, Fahrettin Türkkan, Fevzi Çakmak ve nice evladı fatihan göçleri yaşanmış ki oradakiler daha önce harb ettikleri yetmemiş gibi anadolu için de harbe çıkmışlar.

yani anlıycan; anadoluluya; ingiliz de gelse paşam, yunan gelse de paşam idi. bugün işte Atatürk beğenmiyorlar vs.

• Türkiye toplumu bir cemaat toplumudur, sürekli birbirini denetler. Komşuya kim girmiş, kim çıkmış, komşu-eş-dost akraba eve kaçta gelmiş, kaç para kazanıyor. Sürekli bir denetim, eleştiri ve fesatlık üzerine kurulu bir toplum yapısına sahiptir.

Ne özgürlüğü? Özgürlük için önce örgütlenmek sonra bireyselleşmek gerekir. Bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi bile tepeden inmedir. Halkın böyle bir talebi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maalesef ki bizim insanımızın başına ne yapacaklarını söyleyen bir çoban (lider) lazım. bizde o özgürlük ruhu yok

• Evet ozgurlugune duskun ancak bireysel olarak. Herkes bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda oldugundan boyle. Ayrica iktidar yanlilari da, muhalefet yanlilari da koyun. Butun herkes degil tabii ki ama cogunluk oyle, milletin derdi popi olmak, sosyal medyada konusulmak vs vs. Turkiye'de cok bos insan var, dolu olanlar yurtdisina kaciyor. Instagram'da millet Ataturk'u begeni icin paylasiyor yoksa kimsenin umrunda degil laiklikmis, Ataturk'un ilkeleriymis bilmem ne de, Ataturk'un sigara icerken pozunu paylasip ATAM YA SU YAKISIKLILIGA KARIZMAYA BAKtan ote degil bizim ulkemizdeki insanlarin gercekciligi

• Biatçı bir toplumuz, arkasından gidecek bir lider bulamazsa herkes herşeye katlanır.

Site toplantısına katıldım, bir iki kişi herkesi yönlendiriyor. Site sakinlerinin istemedikleri şeyler de olsa kimse gıkını çıkarmıyor. Biraz sesimi yükseltip peş peşe itiraz etmeye başlayınca ve de etkili olunca sessiz kalan çoğunluk sesini yükseltmeye başladı. Ama önce biraz beklediler, beni gözlemlediler, acaba ne yapabilecek diye. Sonra destek oldular. Benzer sahneleri iş yerinde de yaşadım.

Timur Nasrettin hoca fıkrası tam bizim toplumu anlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 17 Temmuz 2023; 7:59:24 >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

İsmet İnönü Amerikan mandacısı idi zaten. Kendisini yüce divanda asılmaktan Fevzi Çakmak kurtarmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 17 Temmuz 2023; 8:27:39 >
  • Özgürlük mü? Araptan daha çok arapçı bir halk var ortada.

• zgürlügü-Ö böyle yazacaklar yakinda. Ayip oda ne demek biat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 17 Temmuz 2023; 9:1:23 >
  • Iyiki Roma devrinde romalılar ile karşılaşmamışlar. Çok iyi köle olurdu

Hatta spartacus e bile sus biat et derlerdi. 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 17 Temmuz 2023; 9:16:40 >
  • tarihine bir kaç kaç devlet beylik kurmuş.  ayrıca cumhuriyet hediye falan edildemi kaç vaten evladı toprağa düştü senin yaşına gelmeden oturduğu yerde sallama nikine bile ecnebi fügürler koyuyorsun buraya gelemiş ne anlatıyon. 

• Hayır, Türkiye halkı güce adetâ tapar; bu Osmanlı'da da böyleydi. Devlet kutsallaştırılır ve hakkını arayan, protesto eden olursa "vatan haini, anarşist" damgası yer. "Aman devletimize zeval gelmesin" denilerek her türlü sıkıntı ve zulme katlanılır. Yahu devlet vatandaşına hizmet etmek için var; ama bizim halkımız hâlâ Osmanlı misali kendisini koyun gibi güdecek karizmatik otokratik liderler istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Temmuz 2023; 18:31:33 >
  • Büyük çoğunluğu padişah kölesi değil kuludur. Ne özgürlüğü bunlarda alerji yapar

• Şu duruma bakılırsa asla zannetmiyorum. Zehirlenmişiz resmen her şeye okey diyen bi toplum olduk.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

O kadar beylik kurmuş ama kaç kez başarılı halk ayaklanması ile hakkını aldığı olay var bu milletin? Padişaha geri adım attirabildikleri olaylar var mı?

• netis filix dizilerine takılın siz. 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.