Şimdi Ara

Türk kültürü bu topraklara tekrar uğrar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok okuyan,araştıran biri olarak En eski Türk gelenekleri,toplum yapısı,idare işleri,ordular,savaş taktikleri okuyorum yani o kadar gurur verici ki. İnsanın o dönemlere geri dönesi geliyor.
    Şimdiye bakıyorum; arap geleneklerini din olarak yaşayan bir toplum haline gelmişiz. Yozlaşmış,yobazlaşmışız.
    Teknolojik anlamda dünyayla makas iyice açılmış.
    Çok üzülüyorum çok dertleniyorum bu duruma.
    Tarih her zaman olduğu gibi Türkleri bu arap kültüründen,araplaşmış yöneticilerden kurtaracak bir lider çıkarırmı içimizden?
    Sizlerin fikirleri nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sadece Türk değil arap dünyasıda sıkıntıda, hadi onları kendi haline bırakalım biz gelişelim normalize olalım diyicem ama buda zaman alıcak malesef.Öncelikle bilinçli olmak gerek diye düşünüyorum vakti olanlar için uzun videoyu izlemenizi tavsiye ederim coğrafik ve stratejik olarak anlatılmış

  • İçimizden bir peygamber çıkarabilirsek olabilir.
  • İslam dini bu topraklardan geri arap yarımadası çöplüğüne dönerse belki bir şans kendi kültürümüzü yaşayabiliriz.
  • Turk mu kalmis, kulturu ugrasin.
  • Bizim ülkeye bi halt uğramaz millet bozuldu bozulmaya devam ediyor yeni nesil daha beter. (örneğin yutup )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültür konusunu bile dine küfretmekte kullananları görünce, insanın gözü yaşarıyor. Hakikaten insan merak ediyor; bunu başarabilen insanlar bu zeka ve cehaletle bu yaşlara kadar nasıl gelebildiler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kitapları okuyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kesim dindar olmayı araplaşmak, diğer kesim çağdaş olmayı batılı olmak olarak algılamayı bırakırsa özümüze dönebiliriz.

    Bu resim de kıyağım olsun.
    Türk kültürü bu topraklara tekrar uğrar mı ?
  • orta asyada kalan kültürü mü diyorsun ?


    sadece at/savaş/yağma konusunda gelişmiş bir kültür. ilk atı kullandı, ilk düzenli orduyu kurdu.
    kendine ait yazısı yok, bin yıl önce bile yazı kullanmıyorlardı, en eski yazıları 750 yılında.

    insanlıktan medeniyetten 4000 yıl sonra (İlk yaz yı M.Ö. 3200 yıllarında Sümerler)yazıyı tanıyan bir kültür. nasıl yayılacak da gelecek !

    Arap ve Avrupa kültürü ile tanışmasa muhtemelen halen yazıyı sadece devlet liderleri kullanıyor olacaktı bu kültürde.
  • 10 sene boyunca anlattım bu hükümet arapcı arap sever türklük diye bişi beklemeyezsin tam aksine türklüğü yok etmeye çalışan kişileri devletin başına getirende yine bu halktır bu halkın ne olduğunu bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantom006 -- 6 Temmuz 2017; 23:29:41 >
  • Bu fotoğrafı bana atma sebebin nedir merak ettim?
  • Milliyetciligi ayaklar altina aldik.



    Reyiz peygamberdir aksini iddaa eden fetocudur haindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filozof da çıkmazsa savaşçı kültürün günümüzde yaşaması mümkün değil. tabii ki ölecek o kültür. ne bekliyorsunuz ki ?

    yazı konusu çok tartışmalıdır. milliyetçi kaynaklardan okursanız her şey güllük gülistanlık ama başka kaynaklar yazının çinlilere yazdırıldığını, kendi alfabesi olmadığını iddia ediyor. asıl önemlisi yazıyı kullanmamaları. oraya yazıp bırakmışlar o yazıtları. sonra yine yüzlerce yıl yazı yok kültürlerinde.


    kıyamet senaryolarından birinde günşeşteki patlamaların elektrik ve tüm teknolojik aletleri yok edeceği, çalışmaz hale getireceği öngörülüyor.
    ancak böyle bişey olursa o kültür yaşar tekrar. başka şansı yok.
  • Ülke yeniden isgal altinda olup da yeni bir kurtulus savasi kazanilmadan gerceklesmesi zor gozukuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    filozof da çıkmazsa savaşçı kültürün günümüzde yaşaması mümkün değil. tabii ki ölecek o kültür. ne bekliyorsunuz ki ?

    yazı konusu çok tartışmalıdır. milliyetçi kaynaklardan okursanız her şey güllük gülistanlık ama başka kaynaklar yazının çinlilere yazdırıldığını, kendi alfabesi olmadığını iddia ediyor. asıl önemlisi yazıyı kullanmamaları. oraya yazıp bırakmışlar o yazıtları. sonra yine yüzlerce yıl yazı yok kültürlerinde.


    kıyamet senaryolarından birinde günşeşteki patlamaların elektrik ve tüm teknolojik aletleri yok edeceği, çalışmaz hale getireceği öngörülüyor.
    ancak böyle bişey olursa o kültür yaşar tekrar. başka şansı yok.

    İnsan bildiğini zannedince böyle oluyor işte...

    Yazı konusu; senin zannettiğin şekilde tartışmalı falan değildir. Kitabelerin bir yüzü Çince olduğu için Çinli tarafından yazdırıldığına dair herhangi bir şüphe yok. Var olan tartışma; runik yazının Türkler'e mi has olduğu, yoksa genel bir yazı olup Türkler'in bu yazıyı alıp kullandığı ile ilgili. O tartışmayı yapanlar da ciddiye alınmayan batılı bazı Türkolog geçinen kişilerdir. İster bizden ister Moğolistan, Kazakistan yahut Batılı olsun ciddi Türkologlar arasında bugün böyle bir tartışma yoktur. Kaldı ki yazıyı kimin yazdığı ile de alfabenin bir alakası da yok...

    Kulaktan dolma şeylerle ahkam kestiğin için haberin olmaması gayet normal. Yazı, sadece kitabelerde bulunmuş ve öncesi sonrası olmayan bir şey değildir. Sonuncusudur... En basitinden Arap kaynaklarında İncil'in 6 yahut 7. yüzyılda Türkçe tercümesinin yapıldığı ve kitap olarak basıldığı, bunun dışında birçok farklı kitap ismi geçer. Maalesef ki o kitaplar günümüze ulaşmamıştır. Attila'nın birçok anlaşma imzaladığı, Türkçe tercümelerinin yaptırıldığı bizzat birinci el kaynak ollan Bizans elçilik heyetinden birisi tarafından anlatılmakta. Nitekim Göktürkler döneminde Bizans ile, Hunlar döneminde Çinliler ile karşılıklı anlaşmalar yapıldığı biliniyor. Orta Asya'nın çeşitli yerlerinde, bugün okunamayan yüzlerce runik harfli ve Türkler'e ait olduğu şüphe götürmez yazılar mevcut. Kimi mezarlardan çıkan çanak çömleğin üzerinde, kimi ufak da olsa kitabe şeklinde. Biraz yayın takip et...

    Ayrıca bu adamlar bu kadar cahilmiş, kültürü yokmuş vs., Kazakistan ve Moğolistan'da bulunan Tamgalı Say veya Saymalı Taş gibi 90 binin üzerindeki kaya çizimlerini kim yapmış, Hotantolular mı ? Bu yerler üzerinde tek ciddi çalışmayı yapmış olan Kazak ve Rus bilim adamları tarafından m.ö 7-8 binlerden başlayıp birkaç yüzyıl öncesine kadar silsile halinde devamlılık gösteren bu çizimleri de Zulu kabilesindekiler yaptı herhalde. Zira 8 bin sene evvel dümdüz at çizen adam; bir süre sonra atı stilize etmiş, sonraki dönemlerde ona soyut bir anlam yüklemeye başlamış, zamanla tamga denen bir nevi hiyeroglif yazısına dönüştürmüş, en sonunda at veya yerine göre ta hecesi olarak runik yazıda kullanmaya başlamış. Bütün bunları yapan adam herhalde uzaydan falan geldi sanırım...

    Yazıyı bilmek ile yazılı eser bırakmak aynı şey değildir. Önce bunu bir öğren. At sırtında, yazlık kışlık hayatı sürdüren, her an savaş yahut baskın tehlikesi altında hayvancılıkla uğraşan adamdan yazılı bir eser, heykel, saray vs. yapmasını bekleyemezsin. Bu durum onun kültürünün olmadığı anlamına gelmez, "barbar" da yapmaz, özgün bir kültüre sahip olduğunu gösterir. Bu adamlar öyle gelişigüzel yaşamıyordu; rotaları gayet kesin olarak belirlenmiş alanlar içerisinde, yazlık kışlık denen yarı göçebe sisteminde fakat muazzam bir teşkilat altında yaşıyordu. Konfederasyonu oluşturan her boyun nerede olacağı, hangi güzergahı kullanacağı, savaş sırasında kimin nereden gelip nereye gideceği, devlet teşkilatının nasıl işlediği belliydi. Çağdaşı olan imparatorluklar bronz çağında yaşarken, demir, çelik, altın gibi madenleri ustaca işleyebilen bir medeniyetten bahsediyorsun.


    Bu arada şu müslüman olunca Araplaştık saçmalığına da bir son verin artık. Senelerdir söylüyoruz: biz dinimizi Araplar'dan değil Farslar'dan aldık. Dini terminolojimiz o nedenle Farsça'dır. İran 16. yüzyıla kadar Sünni idi ve İran'ın kitlesel biçimde Şii olmasını sağlayan Şah İsmail ve torunlarıdır, yani yine biziz. Alfabemiz de Arap yazısı değil ufak bir ek yapılmış Fars yazısıdır. Osmanlıca yani eski Türkçe'de Arapça'da olmayan 4 harf vardır, bunlar olmadan Türkçe yazamazsınız. Kültür olarak da Araplaşmadık, Araplaşma dediğiniz şey 80'ler sonrasına hastır. Çünkü Vahabilik ve kıta Arabistan kültürü bize 80 sonrası tesir etmiştir. Bugün ise zirve yapmıştır. En basitinden devletin resmi televizyonunda Mısır taklidi olmaktan bile uzak, son derece çirkin şekilde Kuran okunuyor ve bunun yarışması yapılıyor... Kuran okumanın ve ezanın bize özgü, yani İstanbul tavrı yahut Üsküdar tavrı denen bir tavrı vardı. Bununla beraber Kadıköy tavrı vardı. Bugün artık son büyük hocalar da öldükten sonra birkaç kişi dışında bunları bilen dahi kalmadı. O yüzden şu din ile Araplaşma saçmalığını ikide bir bilip bilmeden zikretmekte saçmalığını bırakın artık.




  • ata binip savaşmışlar, ha bi de at çizmişler. at-taa gitmişler.


    ben de diyorum işte başka işleri olmadığı için gelişmemişler, yok olmaya mahkum bir kültür olarak kalmışlar. bilim yok teknoloji yok ilerleme yok. varsa yoksa at, ta...

    ben de diyorum devlet büyüklerinin kullandığı bişey olarak kalacaktı yazı onlar için, farklı kültürlerle tanışmasalardı.
    söz ile aktarılan töreleri vardı bi tek kültürlerinde. onları da sözle iyi aktardıkları için yazı kullanma gereği duymadılar halk arasında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    İslam dini bu topraklardan geri arap yarımadası çöplüğüne dönerse belki bir şans kendi kültürümüzü yaşayabiliriz.

    Yanlız geçmişteki türk orduları müslümandı ve islamiyet adına savaşıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    ata binip savaşmışlar, ha bi de at çizmişler. at-taa gitmişler.


    ben de diyorum işte başka işleri olmadığı için gelişmemişler, yok olmaya mahkum bir kültür olarak kalmışlar. bilim yok teknoloji yok ilerleme yok. varsa yoksa at, ta...

    ben de diyorum devlet büyüklerinin kullandığı bişey olarak kalacaktı yazı onlar için, farklı kültürlerle tanışmasalardı.
    söz ile aktarılan töreleri vardı bi tek kültürlerinde. onları da sözle iyi aktardıkları için yazı kullanma gereği duymadılar halk arasında.



    Tekrarlıyorum: İnsan bildiğini zannedince böyle oluyor işte... Çünkü birebir örneksin.

    Uzun zamandır bir gecede bu kadar yoğun bir cehaletle karşılaşmamıştım, bunu başardığın için tebrik ediyorum. Bilim ve teknoloji dediğin şeyler ihtiyaca göre gelişir. Ayrıca 1500 sene öncenin teknolojisi, ki halen daha, savaş üzerine kuruludur. O yüzden bir taraf işini bronz ile halledebildiğinden bronz çağında kalmışken; diğer taraf demir ve çelikle uğraşmış. Tahmin et bakalım kim demir çelikle uğraşmış... Ortalama sıcaklığı 1.5 derece olan topraklarda da varın yoğun at olacak tabii ki. Asıl at olmazsa orada var olamazsın. Önce bahsettiğin konu hakkında zerre kadar bilgin olsun da, ondan sonra konuş.

    Yazı, eski çağlarda yaşamış her medeniyet için elit bir zümreye ait olarak kalmıştır. Çin, Arap, Roma veya Türk fark etmez. Çünkü o çağlarda halkın yazıya ihtiyacı yoktu. Bilmediğin bir konu daha...

    Türkler ve diğer milletler, her daim farklı kültürlerle hemhal içinde olmuşlardır. Çin, Bizans, Sasani, Arap, Roma, bunların hepsiyle tanışık vaziyettelerdi; zira Türkler, yerden bir anda bitmediler.

    Söz ile aktırılıyordu. Çünkü yaşam tarzları, yazı üzerine yoğunlaşmasına yönelik yahut buna izin veren bir yaşam tarzı değildi. Bunun da gelişmişlik ile zerre alakası yoktur. Roma hukukunun da büyük kısmı çok sonraları yazıya geçmiştir. Bugün Birleşik Krallık'ın bildiğimiz anlamda yazılı bir anayasası dahi yoktur...

    Ayrıca İslamiyet öncesi Türk kültürü kaybolmadı, yerleşik hayata geçtikten sonra, yeni hayat tarzına göre düzenlendi. İkisinin farkını ayıramayacak kafada olman, şimdiye kadar yazdığın saçmalıklardan belli oluyor zaten.

    Konuştuğu konu üzerinde bu kadar bilgisiz olup; kulaktan dolma şeylerle bu kadar yüksek perdeden nasıl konuşmaya çalışır bir insan hakikaten akıl alır gibi değil. Cahil cesareti denen şey bu olsa gerek.




  • KÜLTÜR YOK OLMAMIŞ DA DEĞİŞMİŞ.

    aslında yüz yıl öncesine kadar pek de değişmemişti kültür ve yazıyı kullanmama, okuma yazma oranı yörükler arasında çok çok düşüktü, hatta 50 yıl öncesinde de.

    ben sana hava sıcak mıydı, niye yazıyı kullanmadılar demedim ki. sen farklı ithamlara savunma yazıyorsun.

    bahanesi ne olursa olsun sonuçta yazıyı pek de kullanmadıklarını sen de kabul ediyorsun.
    bilimle ilgilenmediklerini de biliyorsun.

    şimdiki savaş anlayışı çok farklı artık. bunu da bil.
    at-ta savaşçı kültürün yok olmaya mahkum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.