Şimdi Ara

Türk Kızıyla Neden Evleneyim? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
7
Favori
17.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizdeki evlilik müessesi kavramı ile dünya ülkelerindeki evlenme fiili çok farklı bakış açıları içerir, elma ile karpuzu bir biri ile kıyaslamaya benzer... Diyorum ve kaçıyorum konu uzar gider..!

• akçaevren A kullanıcısına yanıt
    İşin ilginci post sahibi konuyu açtı ve kaçtı resmen. Hiçbir şekilde hayat tecrübesi hakkında bilgi edinemiyoruz, daha doğrusu kim tarafından reddedildi diye, belki de reddedildiği birisi bile yok. Ama aç babam konuyu, ben Rus kadını istiyorum napayım Türk'ü. Gelde linç etme :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16-17 yaşındaki bir liselinin mosmor ve terli haldeyken açtığı bir konu sanırım. şimdi şöyle diyelim "neden türk kızı seninle evlensin?"

bir erkek olarak cevaplıyorum ve meriçlik yapmadan tüm objektifliğiyle konuyu masaya yatırıyorum. türk kızı-yabancı kızı değil de, daha çok kadın-erkek olarak cevaplayacağım.

yabancı birisi (verdiği örnek rus, ukrayna) ile evlendiğinde gerçekten sadece iki tane artın oluyor, bunu kendin yazmışsın zaten:

• Yurt dışına çıkma avantajın olacak.
    • Çocuğunun çift anadili ve vatandaşlığı olacak. Gelecek açısından daha şanslı olacak.

şimdi anladığım kadarıyla sen sarışın kadınlardan hoşlanıyorsun. buna hak veririm, türkiye'de sarışın kadın az. (gerçek sarışınlardan bahsediyorum) güzellik görecelidir. genetiği daha güzel olmuyor sen onlardan hoşlanıyorsun diye.

sevgililik sürecinin tanıma süreci olduğundan bahsetmişsin de, o öyle değil. tanıma süreci elbet ki var işin içinde ama sen önceden tanımadığın bir insanla direkt sevgililik sürecinde tanışmaya çabalarsan da bu çok saçma olur. sevgililik sürecinde daha çok tanırsın, anlarsın. flört dönemiyle karıştırmayalım.

" Şimdiki zamane kızlarına bakıyorum da. Lisede üniversitede evlenmeden önce her türlü haltı yiyorlar. Evlenmeye gelince hayatlarını garantileyecek enayi arıyorlar. Kültürsüzler, vasıfsızlar ve kaliteleri oldukça düşük. Yemek yapmayı dâhi bilmiyorlar. " bu cümleyi yazmışsın. buna cevabım da şu:

birincisi kimse senin için yemek yapmak zorunda değil, git kendin öğren, öğrenmeyeceksen de hazır ye. kimse sana neden baksın sen kimsin abi?

ikincisi zamane kızları olarak nitelendirdiğin dünyadaki herkes aynı. lisede veya üniversitede erkekler bin kat daha fazlasını yapıyor ve evlenirken "bakire olsun, tecrübesiz olsun" gibi saçma salak düşüncelere sahipler. sanırım sen bir şeyler yaşamamışsın, ve bunun sonucu olarak da "bir şeyler yaşamamış birisi"ni istiyorsun. buna hak veririm, hakkın var. ama "bir şeyler yaşayan"lara bok atmaya hakkın yok üzgünüm.

üçüncüsü avrupa'da veya amerika'da "virginity" kaybetme yaşı türkiyedekinden düşük. boşuna kendini kandırma. he bunun hiçbir önemi yok bence orası da ayrı.

senin karşına düzgün birisi çıkmamış sanırım veya eril bir zihniyette yetiştirilip "şuna baksana kardeşim etraf o..pu dolu yav karı bulamıyoruz" kafasında da olabilirsin.

kültürsüzler kısmına da girme istersen hiç, üniversite sınavında kızlar, erkeklerden daha başarılı.

önce bir herkes kendini sorgulasın. "beni neden tercih etsinler, ben kız olsaydım kendimle evlenir miydim, nerem güzel, yakışıklı mıyım, çirkinliğimin üstünü örtecek artı özelliklerim neler, güzelliğimin üstüne ne ekleyebilirim" ondan sonra buraya gelip başkalarını hor görsün.

he son bir de şu var. yabancıların daha sadık olduğunu söylemişsin. bence atv ve kanal d dizilerini izlemeyi acilen bırakmalısın.

• "Yurt dışına çıkma avantajın olacak.
    • Çocuğunun çift anadili ve vatandaşlığı olacak. Gelecek açısından daha şanslı olacak.

az daha ezilseydin be gözüm, masterrace falan da deseydin. bi bitmedi yurtdışı yalakalığınız.

• Siz kız falan tanımamışsınız. Hatta eminim sevgiliniz bile olmamıştır. Türkiyede sadece sağdan soldan duyduğunuz saçma sapan kızlar var zannediyorsunuz. Şu güne kadar bir sürü kızla konuştum. dediğin gibi egolu falan kıza çok az rastladım. Bir kız sana karşı egoluysa hata sendedir. Seni sevmiyordur, beğenmemiştir. Seni seven kız böyle yapmaz. Bana karşı egolu davranan kızlar da oldu. Direkt bıraktım. Kız istemiyor belli ki. Yüzsüzlük yapmanın alemi yok. Kızlarla konuşmayı bilmiyorsunuz, yıkık gibi geziyorsunuz kızlar sizi niye beğensin?

• Senin ne marifetin varda yabancı kız seni alsın ? Yemek yemek deyip durmuşsun. Kendine aşçı mı arıyorsun eş mi ? Yabancı kızlarda bekliyordu Türk erkeği gelsin de ona yemek yapayım. Güzel,kültürlü,becerikli,yabancı kızı kendine layık görecek ne meziyetin var ?

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Vardır elbet. Mesela dini inancı vardır. Bu zaten büyük etkendir temiz görünmek için. Bunların mantigi kabaca su sekiledir; benim kadınım memelerini elletecek benden önce baskalarina sonra bizim bebeğimiz o namussuz memeden süt emecek. Ama gun boyu elleri ile kudurmuscasına sapkın aşk yaşayabilir namus bekçileri ve İlerde birgün çocuğun olunca o eller namuslu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Ekim 2020; 11:2:58 >
  • Ya anlıyorum, burası konu dışı okey çok güzel ama, cidden herkesin tüm derdi bu mu? Konu dışında bu muhabbetler var beğenmeyen çıksın diyen vatandaşlar oluyor burada. Arkadaşlar "konu dışı" çerçevesinde açılabilecek zilyon tane konu varken, ne idüğü belirsiz bir adamın (evet hepimiz ne idüğü belirsiziz burası sanal ortam) cinsel başarısızlığından dolayı, yaşaması gereken tecrübeleri yaşayamamasından dolayı gelip burada çocuk gibi ühüü Türk kızları çok egolu, yemek yapmayı bilmiyorlar, kültürsüzler diye hayıflanması aşırı komik. Forumun acayip bir takıntısı var, teknolojiye ve oyunlara eskisi kadar meraklı olmadığım için son zamanlarda ilgim konu dışı bölümüne kaymıştı ama inanın bu gidişle forumda daha fazla takılmayı düşünmüyorum. Konulara bakıyoruz, sürekli ama sürekli bir tip takıntısı, kadınlar şöyle kadınlar böyle, araba fetişi :d, yurtdışına gidicek vasfın 10/1 özellikte bir insan olmama fakat ülkesini yerden yere vurma(ekonomiyi/gidişatı mı savunuyorsun felan demeyin hiç, savunan yok bitiğiz ama herşeyi buna bağlamayın). Ha ben forumda takılan bir insanım, bunlara hiç yorum atmasamda olur, ama biliyorum ki yarın obürsü gün bu postu açan insanlar gibi insanlar birilerimizin iş arkadaşı olacak, belki ticaret yaptığı insan olacak. Yorum yazıyorum, yazıyorum ki bu adamların kafalarının içindeki iyice ortaya dökülsün. Tehlikeli düşünceleri barındıran tipler çünkü, hele ortada namus iffet muhabbeti dönüyorsa aman aman hemen kaçmak lazımdır oradan. Biraz daha mevzu derine indirilse bu tarz kafanın ne tür inanca ve politik görüşe inandığı ortaya çıkacak ve burada hoş muhabbetler dönmeyecek, kimseyi yargılamak, küçümsemek haddimize değildir. Ama kalkıp "Türk kızları" bık bık bık diye saçma sapan bir muhabbet açılırsa, benim tepkim budur, yazmaya da devam edeceğim konuya, eğleniyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 1 Ekim 2020; 11:33:15 >

• Bir çok Türk kız arkadaşım oldu, gittim Rus ile evlendim. Tek şikayetim düğünde kız tarafı olmadığı için takı azdı. :))

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Psikolojide bu ruh halinde tepkiler verenlere narsist bozukluk rahatsızlıgı tanısı koyuyorlar. Yalnız ciddi bir problem olan bu rahatsızlıgı doktorlar pek ciddiye almıyorlar. Çünkü fazlalar. Anormal olan bu durum bu yuzden normal gibi görünüyor. Bu forumda vicdandan tut her duygudan bahsedilerek sonunda kisi asıl amacını belli ediyor. Kurumlanıyor yani. Narsist rahatsızlık yaşayanlar her zaman asagılarla birilerini fln, ve genelde bu rahatsızlıgı bole kadınları düşünenler oluyor. Ama bu sekilde :) Ne hikmet ise tüm önemi oyle ya da uyuz oldugu, asagıladıgı kisilere veriyor. Yani hayatı her koşulda bundan ibaret, fazlası olamıyorlar. Kibir iste ne beklersin??

• Eskiyle şimdiyi kıyaslayamazsin kusura bakma. Eskiden kadınlar erkeklere muhtaçtı bu bir. İkincisi gerek fiziksek, gerek sözlü şiddet çok fazlaydı. (Şimdi az mı diyeceksin, evet eskiyle kiyaslanamayacak kadar az.) Kadınlar bir nevi erkeklerin kahrını çeken varlıklar konumundaydi. Eskiden, koy hayatında vs. kadının değerini belirleyen şey neydi? Ev işlerinden, hayvancılık işlerinden anlamasi, güzel olması idi genel hatlarıyla. Kadınlar da evde kalmamak için tabi ki güzel olmasa bile bu işleri öğreniyorlardi. Zaten öğrenmekten başka çareleri de yoktu. Çünkü iş hayatında pek yerleri yoktu. Zaten çoğu yerde kadının çalışması ayiplaniyordu. Ee durum böyle olunca kadınlar tabi erkek ne derse o modunda idi. Sana hiçbir şeyde neden karşı gelemiyordu? Karşı gelemez çünkü sana muhtaç, karşı gelemez çünkü senden korkuyor. Türk kadını aynı Türk kadını şunu anlayın artık. Şimdiki kizlar şöyle böyle dediğiniz kızları da o eski kadınlar yetiştirdi. Eleştirdiğin kızlar gökten zembille inmedi. Eski kadınlar kızlarına ne dediler? "Biz ezildik kızım sen ezilme, oku kendi ayakların üzerinde dur. Kimseye eyvallahin olmasın."
    Türk kadını değişmedi, Türk kadını hep aynıydı. Şartlar değişti sadece. Artık biz erkeklerin kadınlardan fiziki üstünlük haricinde bir üstünlüğümüz yok. Kadınları aslında bir birey olarak gördüğünüzde tüm sorun çözülecek. Kadın size hizmet etmek zorunda değil arkadaşlar. O devir geçti, şartlar değişti. Kadına kendinizi sevdirdiginizde kadın zaten her istediğinizi yapıyor. Yemek yapmayı bilmiyor diyorsan da otur kendin öğren. Övdüğünüz yabancı kadınlar çok mu iyi biliyor yemek yapmayı. Çoğunun evini mok götürüyor kusura bakmayın da. Ayrıca ben bir Türk erkeği olarak bir yabancı kızla asla yapamam. Bana bir Türk kadını yakışır, ki öyle de yaptım ve memnunum. Yabancı kızlar benim kültürüme aşırı tersler. Açın iki dizi, iki film, iki video izleyin anlarsınız. Tabi hepsi öyle mi? Değil tabi ama çoğunluğu öyle. Bizim Türk kadınlarımızin da hepsi aynı değil. Zeki, kültürlü olanı da var. Her işten anlayanı da var. Öyle bir konuşuyorsunuz ki erkeklerin çoğu kültürlü, zeki... Az objektif bakin olaylara.

Bu arada bir Türk kadınına söz geciremiyorsaniz, gavura asla geciremezsiniz. Onu da kenara yazin.

• Güzel bir noktaya değinmişsin olaya psikolojik açıdan bakarak, yorumunu geçerli buluyorum. Bahsettiğin kişilik bozukluğunda eminim çok insan vardır, ama benim asıl gözlemlediğim durum "aşağılık kompleksi". Zira derinlerde yatan bu yetersizlik hissi bu tip bir ortamda kendini üstten satma/negatif deneyim yaşadığı grubu düşürme/aşağılama kamuflesi ile sonuçlanıyor... Ayrıca forum şu mekanizma ile çalışıyor : X düşüncem üzerine DH üzerine bir konu açmalıyım ve kendimi kabul ettirmeliyim/onay almalıyım. İstenen onay alınamayınca görüldüğü üzere post sahibi firar. Yani şunu demek istiyorum, burası karşılıklı fikir alışverişi yapılan bir platform, kendi düşüncelerini onaylatma yeri değil.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    İşte bakın, üslubu ile düşünceleri ile olgun bir insan, "birey" olmuş bir insan. :)

• Sana zorla Türk kızı ile evlen diyen mi var?

Git yabancı hatunla evlen.

Evleneceğin insanı seçmek mal almaya benzemez gönül bu kime konarsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

Güzel bir noktaya değinmişsin olaya psikolojik açıdan bakarak, yorumunu geçerli buluyorum. Bahsettiğin kişilik bozukluğunda eminim çok insan vardır, ama benim asıl gözlemlediğim durum "aşağılık kompleksi". Zira derinlerde yatan bu yetersizlik hissi bu tip bir ortamda kendini üstten satma/negatif deneyim yaşadığı grubu düşürme/aşağılama kamuflesi ile sonuçlanıyor... Ayrıca forum şu mekanizma ile çalışıyor : X düşüncem üzerine DH üzerine bir konu açmalıyım ve kendimi kabul ettirmeliyim/onay almalıyım. İstenen onay alınamayınca görüldüğü üzere post sahibi firar. Yani şunu demek istiyorum, burası karşılıklı fikir alışverişi yapılan bir platform, kendi düşüncelerini onaylatma yeri değil.

Dostum haklısın kesinlikle yine. Yani bu tür konuların neden açıldığı çok belli. Senin de dediğin gibi aşağılık kompleks duygusu, zaten narsist bozukluk rahatsızlığın en belirgin durumlarından birisi de aşağılık kompleks duygusudur. Nasıl bir kendini ispatlama psikolojisidir, böyle bir anlayışı aklı başında birisi kabul etmez. Ama bunların sürekli böyle konular açıp tutması zaten ne kadar fazla olduklarının da belirtisidir :) Aklı başında birileri yanlış bulsaydı, eminim o zaman aklı başında insanların ilgisini çekmek için aklı başında olurlardı. Şimdi durum bu. Kendileri gibi kişilerin ilgilerini çekiyorlar, ve o kişiler de hep ama hep mantık dışı; kendi aralarında numunelik örnek olmaya çalışıyorlar; kim daha çok üste çıkar ? kim daha çok başkalarının açıklarını bulup kendi eksikliğini gizleyebilir ? felan filan işte :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Ekim 2020; 11:54:47 >

• Arkadaslar evlilik bir omur boyu sursun diye yapilir. Deneme yanilma ile es secilmez. Bir yolculuga ciksaniz bile yaniniza arkadas alacaksaniz en coktanidiginiz bildiginiz yada tanidiginizi sandiginiz kisiyi secersiniz gicip bir rus yada moldavi degil. Asker de de durum bundan ibarettir. Topragimcilik bunaen guzel ornektir.CUnki ayni dilden (ayni milletten olsaniz bile) dilden konusup ayni seylre gulup ayni yemeklerden ayni bir cokseyden zevk alirsiniz.

Ben yurt disinda yasiyorum ve cevrem de uzak yakin bulundugum bolgede yasadigim ulkenin kizlariyla evlenenler var. Ayakta durani ben gormedim. Ilk bir sene zevklidir cunki bizde ki cicim ayi vs ama bir yildan sonra esler farkli seylere bakmaya baslar., Ya size yemin ediyorum diyelim sen konyalisin bene canakirili bir yemege biri karabiber digeri de atmiyorsa bir kac gun sonra lafi edilir (Istersen nasada calis dedigim ornege takilmayin bunu cahil yapar vs diye amac evde bir ustunluk kurmas savasina donusmesi) Bir iki anlamazsiniz ama sonrasinda bakarsiniz ki siz kendi kulturunuzden uzaklasisyorsunuz ve bu size cok ezikce gelir. Bu ornekte ayni ulkden farkli illerden iki kisiyi verdim. Siz bir de dusunun ki bebeklikten itibaren farkli kulturlere maruz kalmis iki kisinin birbiriyle nasil uyum saglayacagini.

Oncelikle sizleri anladigimi soylemek istiyorum. Evet cevrenize baktiginiz da umutsuzluga kapiliyorsunuz ama unutmayin kiyda kenarda kosede olsada hala cok temiz SUT icmis ter temiz kizlarimiz var. Yeter ki nereye bakacaginizi bilin. Baktiginiz taraf cok onemli. ALlah cc yardimciniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 1 Ekim 2020; 11:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyse 5 sayfaya yakın cevap aldı arkadaş, herhalde sağlıklı bir düşünce içinde olmadığı anlamıştır. Hoş anlasa dahi kafasındaki düşünceyi gerçekleştirebileceğini düşünmüyorum, bir kadın sevmeye çalışmadan önce kendinisi sevmeye çalışması daha mantıklı. Haydi bol şans ona

• Yakalamaca oynamak çok kolaydır. Ben de bu psikolojiye bürünüp kendime milyon tane av bulabilirim. Çok mu zor ? Ama konu yakalamaca ustası olan kibir olunca gizlenmek için bu sefer yine kılık değiştirme gereksinimi duyuyor. Bir kere olsun kendi eksikliğini anla da biz de rahatlayalım, sen de rahatla be aslanım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

Neyse 5 sayfaya yakın cevap aldı arkadaş, herhalde sağlıklı bir düşünce içinde olmadığı anlamıştır. Hoş anlasa dahi kafasındaki düşünceyi gerçekleştirebileceğini düşünmüyorum, bir kadın sevmeye çalışmadan önce kendinisi sevmeye çalışması daha mantıklı. Haydi bol şans ona

Dostum neyse ya, açıkcası ben kimseye kendisini anlamasını beklemiyorum. Her insan da beyin ve anlayış yetisi diye bir şey var. Gider bir taş'a konuşursun, ama emin ol taş bile süreklilik kazanabilir. Hani taşlara daha çok inancım var bu konuda. O yüzden ben uzaklaşıyorum şimdi buradan :D

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.