Şimdi Ara

Türk kılıcı - ölümcüllük testi.(VIDEO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
25.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon kılıcı modadır gidiyor, ömrü savaşmakla geçmiş türk'lerin eğri kılıçları neden bu kadar az biliniyor diye kendime sorarken, videoyu gördüm.

@ilami onay'a teşekküler

video'nun orjinali ve daha kalitelisi için buraya TIKLAYINIZ

Videoda kılıcın Vlademir Tepeş(dracula) tarafından kullanıldığı ve eğitiminin osmanlı hanesinde esirken türkler tarafından verildiğinden bahsediyor(bir kelimelik bir şeyden daha bahsediyor ama bahsin luzumu yok).

kılıcın yapısı hakkında, eğri kılıçların kesme gücünü arttırmak için (eğri olarak)dizayn edildiği söyleniyor fakat türk kılıcının benzerlerinden farklı olarak uç kısmının ağırlaştırılması ona kesiciliğin yanı sıra "dağıtıcı" vasfı da yüklüyormuş. (yani bir kılıç gibi keskin ve bir balyoz gibi yüksek çarpma kuvveti olduğu, böylelikle verilen hasarın katlandığı)

videonun sonunda, dizaynından kazandığı yıkıcı kuvvetine tanık olan şovun hostu, Katanaya rakip olacak tek kılıç olduğundan bahsediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 7 Mart 2011; 18:31:29 >

• Herhalde japon kılıcını satın alan kimse birini öldürmek için almıyordur.Ben görüntü olarak Japon malını sonra da ingilizlerin kullandığı stilden çift elli uzun kılıcı tercih ederim

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Herhalde japon kılıcını satın alan kimse birini öldürmek için almıyordur.Ben görüntü olarak Japon malını sonra da ingilizlerin kullandığı stilden çift elli uzun kılıcı tercih ederim

Arkadaşın söylemek istediği belgesellerde, filmlerde hep samuray kılıçları var. Türklerinde savaş sanatında usta oldukları bilindiği halde neden Türk kılıçları yok. Geneldede hep yok arturun kılıcı yok ingiliz kılıcı falan filan test edilen karşılaştırılan kılıçlar. Gerçektende adamlarda nasıl bir kompleks varsa artık bu videoda bile söylemiyorlar Türk Kılıcı diye.

Orijinalden alıntı: Reckoning

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Herhalde japon kılıcını satın alan kimse birini öldürmek için almıyordur.Ben görüntü olarak Japon malını sonra da ingilizlerin kullandığı stilden çift elli uzun kılıcı tercih ederim

Arkadaşın söylemek istediği belgesellerde, filmlerde hep samuray kılıçları var. Türklerinde savaş sanatında usta oldukları bilindiği halde neden Türk kılıçları yok. Geneldede hep yok arturun kılıcı yok ingiliz kılıcı falan filan test edilen karşılaştırılan kılıçlar. Gerçektende adamlarda nasıl bir kompleks varsa artık bu videoda bile söylemiyorlar Türk Kılıcı diye.

başında "bunu türkler icat etmiş" diye geçiyor ama ana yaklaşım dracula'nın bu kılıcı kullanması, dediğin gibi.

İlk izlediğimde özellikle ona dikkat etmeye çalıştım söyleyecekler mi diye İngilizcem çok iyi olmadığı için seçmeye çalıştım ama seçemedim açıkçası. İkinci postunu gördükten sonra hatta 5 - 6 defa dikkatli dinledim yine algılayamadım. Bahsediyorlarsa iftira atmış olmayayım

edit:Tamam şimdi duydum "by turks" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Mart 2011; 5:01:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

başında "bunu türkler icat etmiş" diye geçiyor ama ana yaklaşım dracula'nın bu kılıcı kullanması, dediğin gibi.

İlk izlediğimde özellikle ona dikkat etmeye çalıştım söyleyecekler mi diye İngilizcem çok iyi olmadığı için seçmeye çalıştım ama seçemedim açıkçası. İkinci postunu gördükten sonra hatta 5 - 6 defa dikkatli dinledim yine algılayamadım. Bahsediyorlarsa iftira atmış olmayayım

edit:Tamam şimdi duydum "by turks" diyor.

ama yine dediğin, türkler 3. şahıs, dracula'yı öne çıkartarak kılıcı övüyorlar, draculanın osmanlının başına açtığı belalara atıfta bulunarak, türkler vlad'a bu kılıcı kullanmayı öğreterek gaflete düşmüşler diye bahsediyor.

• quote:

ama yine dediğin, türkler 3. şahıs, dracula'yı öne çıkartarak kılıcı övüyorlar, draculanın osmanlının başına açtığı belalara atıfta bulunarak, türkler vlad'a bu kılıcı kullanmayı öğreterek gaflete düşmüşler diye bahsediyor.

Çinlilerindi yanlış hatırlamıyorsam Japonda olabilir. Sırtlarına geçirdikleri ipek incecik bir kumaşı izlemiştim test etmişlerdi. İlk bakışta nasıl oklardan koruduğuna anlam veremiyorsun ama bilimsel açıklamasını görünce oha! diyorsun. Bu insanlar şimdi bile belkide akla hayale gelmeyecek yöntemler bulup nasıl böyle icadlar çıkartmışlar ortaya çok ilginç en önemliside nasıl akıllarına gelmiş. Bu kılıçlarda öyle. Deneme yanılmayla bu kadar ilerleyebileceklerini düşünmüyorum. Müthiş bir zeka.

• quote:

quote:

Çinlilerindi yanlış hatırlamıyorsam Japonda olabilir. Sırtlarına geçirdikleri ipek incecik bir kumaşı izlemiştim test etmişlerdi. İlk bakışta nasıl oklardan koruduğuna anlam veremiyorsun ama bilimsel açıklamasını görünce oha! diyorsun. Bu insanlar şimdi bile belkide akla hayale gelmeyecek yöntemler bulup nasıl böyle icadlar çıkartmışlar ortaya çok ilginç en önemliside nasıl akıllarına gelmiş. Bu kılıçlarda öyle. Deneme yanılmayla bu kadar ilerleyebileceklerini düşünmüyorum. Müthiş bir zeka.

aynen öyle dostum, şimdi de aynı sistem yürürlükte. birisi çok yeni zırhtan araç yapıyor, diğeri bu zırhı delebilecek mermi. biri uçak yapıyor diğeri uçak savar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyla çok alakalı değil ama;
    NationalG tvde savaş toplarının anlatıldığı bir belgesel vardı, bi yandan pc ile uğraşıp aradada bakıyordum tv ye içimdende ulan Fatih'in constantinopolis i fethinden, ordaki toplardan hiç bahsetmez şimdi bunlar derken belgeselde ''Ama Türklerin Savaş topları üzerinde doğuşdan gelen bir yetenekleri vardı'' diyip gayet güzel şekilde bundan bahsedilmesiyle şaşkına döndüm, sonrada demekki adamlar yapıyor ama bilgimiz olmuyor diyerek bi kaç vidyo arattım Türk silahları vs.. hakındada ve bir kaç yabancı belgesel buldum ama benimde kapasitem bi yere kadar ingilizcem çok iyi değil, yurdum tv leri el atsa ciddi ciddi bu tür işlere süper olur merak ediyorum çünkü güzel görsellerle hazırlanan Tarihi belgesellerimiz olsa nasıl olur diye...Kılıçlar, Toplar, Gemiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 6 Mart 2011; 5:30:06 >

Orijinalden alıntı: Grozny

Konuyla çok alakalı değil ama;
    NationalG tvde savaş toplarının anlatıldığı bir belgesel vardı, bi yandan pc ile uğraşıp aradada bakıyordum tv ye içimdende ulan Fatih'in constantinopolis i fethinden, ordaki toplardan hiç bahsetmez şimdi bunlar derken belgeselde ''Ama Türklerin Savaş topları üzerinde doğuşdan gelen bir yetenekleri vardı'' diyip gayet güzel şekilde bundan bahsedilmesiyle şaşkına döndüm, sonrada demekki adamlar yapıyor ama bilgimiz olmuyor diyerek bi kaç vidyo arattım Türk silahları vs.. hakındada ve bir kaç yabancı belgesel buldum ama benimde kapasitem bi yere kadar ingilizcem çok iyi değil, yurdum tv leri el atsa ciddi ciddi bu tür işlere süper olur merak ediyorum çünkü güzel görsellerle hazırlanan Tarihi belgesellerimiz olsa nasıl olur diye...Kılıçlar, Toplar, Gemiler...

Vallahi bende acaip mutlu oluyorum değişik bir duygu. Geçen gün paraşütle her yerde atlayan bir herif vardı. 20 sn lik bir görüntü verdi arkasındanda Türkiyede ki atlayışım çok zordu falan dedi. İnsan mutlu oluyor bunda bile artık neye mutlu oluyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

Konuyla çok alakalı değil ama;

çok haklısın, tarihimiz hakkında pratikte çok az bildiğimiz var.

misal, korsanlığın ilk osmanlıdan çıktığını. (karayip korsanlardaki kaptan barbosa aslında barbaros hayrettinden paşaya atfen isimlendirildiğini )

fatih'in toplarının ilk süper silah olarak nitelendirildiğini.

abus gun'un ilk osmanlı tarafından kullanıldığını.

barutu savaşa en iyi adepte edenlerin yine osmanlı olduğunu.

sipahilerin/ve daha önceden farklı adlandırılan(akıncı) türk atlı/okçu suvarilerin ilk gerilla savaşını kullananların olduğunu.

malkoçoğlu filminde elinde gülle atan bir silah vardı hatırlarsınız onun aslında gerçek olduğunu

eğri kılıçların genel inanışın aksine türklerden araplara ve perslere geçtiğini.

(daha yüzlerce yazılır ama)

bilmiyoruz.

• Az bilmemizin nedeni hatta yanlış bilmemizin nedeni okuduğumuz kaynakların izlediğimiz belgesellerin hep yabancı yapımlar olması. Mesela ben ilk gerilla savaşını vikinglerin yaptığını biliyordum ve bunuda bir belgeselde izlemiştim. Kim bilir böyle daha neler vardır yanlış öğrendiğimiz. Birde arz talep meselesi. Şu anda Türkiyede tecavüzcüm olur musun? kimin eli kimin belinde? Recep İvedik tarzında programlar prim yaptığı, izlendiği için yapımcılarda doğal olarak böyle projelere yönelmeye çekiniyorlar. Birde o kadar bölük pörçük bir toplumuz ki tarihle ilgili birileri bir şey yaptımı konu kim olursa olsun mutlaka yapılan şey birileri tarafından beğenilirken diğer kesime ters düşüyor hemen tepki topluyor. Korkuyor artık insanlar. Şu ana kadar yapılmış en kapsamlı Osmanlı belgeseli giriyor vizyona bakalım gişesi ne olacak. Bu tarz yapımların tutması lazım ki yapımcılar böyle projelere yönelsinler bizde kendi tarihimizi kendi insanımızdan doğru bir şekilde öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Mart 2011; 7:37:17 >

• O değil de, eski Türk oklarının 75 kg çekme kuvveti 1000 m menzili olduğunu duydum, doğru mudur?

Orijinalden alıntı: Hyperkin

O değil de, eski Türk oklarının 75 kg çekme kuvveti 1000 m menzili olduğunu duydum, doğru mudur?

çekme kuvvetini bilmem ama fatih sultan mehmet in oku 800 m ye atabildiğini yıllar önce okumuştum. Ha birde 4. murat ın gürz ünden de bahsetmek yararlı olur. sanırım 75 kg. idi. 4. murat onu alırsopa gibi tek elle çok kolay bir şekilde kontrol eder ve işi neysede bitirir. Söylesenize hanhi zırh bu gürz ün deliciğine dayanır. Son olarak ta ya 4. murat yada yavuz sultan selimdi.. maşallah yemeğe bir oturuşta bir kuzuyu götürüyorlarmış. pilavıc ayranı saymıyorum daha.

Orijinalden alıntı: combaba

quote:

O değil de, eski Türk oklarının 75 kg çekme kuvveti 1000 m menzili olduğunu duydum, doğru mudur?

çekme kuvvetini bilmem ama fatih sultan mehmet in oku 800 m ye atabildiğini yıllar önce okumuştum. Ha birde 4. murat ın gürz ünden de bahsetmek yararlı olur. sanırım 75 kg. idi. 4. murat onu alırsopa gibi tek elle çok kolay bir şekilde kontrol eder ve işi neysede bitirir. Söylesenize hanhi zırh bu gürz ün deliciğine dayanır. Son olarak ta ya 4. murat yada yavuz sultan selimdi.. maşallah yemeğe bir oturuşta bir kuzuyu götürüyorlarmış. pilavıc ayranı saymıyorum daha.

Osmanlı döneminden bahsetmiyorum ben, o zamana gelene kadar zaten bayağı değişmiş bizim silahlarımız, Arap silahları haline gelmiş, benim dediğim dönem Orta Asya dönemi.

• bu kılıcın uc ağırlığı ço yüksek olduğu için hem balyoz hem kılıç etkisi gösterir büyük ihtimalle muharebede savur kılıcını :D
    dıgıdık dıgıdık dıgıdık iihühühü
  • Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum, Türk kılıcı hafiftir. Bombeli bir yapısı vardır, kuvveti tek bir noktada toplayarak basıncı arttırır. Bu sayede savaşlarda stratejik kazanç sağlar.
    Türk yayı ise aynı şekilde hafiftir, yüksek bir kuvvetle atılır (75 kg) ve yüksek menzili vardır (1000 m)
    Oklar ise ıslıklıdır, yüksek sesler çıkararak düşmanda psikolojik baskı yaratır, ayrıca sesleri ile orduyu yönlendirmeyi sağlar.
    Bu Osmanlı'da gördüğümüz düz kılıçlar ise Arap kültürünün bir eseridir

Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum, Türk kılıcı hafiftir. Bombeli bir yapısı vardır, kuvveti tek bir noktada toplayarak basıncı arttırır. Bu sayede savaşlarda stratejik kazanç sağlar.
    Türk yayı ise aynı şekilde hafiftir, yüksek bir kuvvetle atılır (75 kg) ve yüksek menzili vardır (1000 m)
    Oklar ise ıslıklıdır, yüksek sesler çıkararak düşmanda psikolojik baskı yaratır, ayrıca sesleri ile orduyu yönlendirmeyi sağlar.
    Bu Osmanlı'da gördüğümüz düz kılıçlar ise Arap kültürünün bir eseridir

Düz kılıçtan kasıt şu Şovalye kılıcı gibi kılıçlarsa Topkapı sarayında gördüğüm kadarıyla Arap Kılıçlarıda düz değil pek ama hangi dönem o da var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Mart 2011; 18:21:20 >

• Film için yapılmış olsada, kılıçların kralı

Anduril, Flame of the West
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.