Şimdi Ara

Türk ISP'lerde full MTU dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zaman sonra Türknet Giga 1G aboneliğim kapsamında kullandığın Zyxel cihaza MTU olarak 1500 byte verince çalıştığını fark ettim. En son denediğimde başarısız olduğunu hatırlıyorum

Dünyada gelişen standartlar sayesinde PPPoE oturumların artık full MTU kullanması mümkün oluyor. Sizin de Modem/router ISP-Karasal hat tipi detayları olacak şekilde paylaşımlarınızı görmek için bu konuda toplanabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenikullanici2022 -- 18 Haziran 2026; 11:19:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiz testin ~944 Mbps'den ~949 Mbps'e ciktiysa dogru bi sey yapmissin bileginin gucuyle 5 Mbps kazanmissin, 700-800 Mbps'e dustuyse baya yanlis bi sey yaptin. bu arada son teknoloji IPv6'ya gecersen 13 Mbps kaybedeceksin, negatifle pozitifi de odev olarak toplarsiniz :)

Değeri 1492 Yaparsanız Ne Olur?

1492 veri + 8 PPPoE başlığı = 1500 toplam

bağlantılarında PPPoE yerine kullanıcı adı istemeyen IPoE / DHCP protokolü kullanılırsa 8 baytlık PPPoE başlığı eklenmez MTU değerini tam sınır olan 1500 yapabilirsiniz

buradaki teknik verilerden evrendeki tum yapay zekalar sorumludur :)

windowsda 1492 modemde 1500 kullanacaksın.

çoğu windowsda değer normal olarak 1492 dir ancak internet kartı bunu desteklemeyebilir. mesela modemde 1500 olmasına rağmen benim anakartın mtu değeri 1460 civarlarında takılıyor. windowsda 1492 dışında kullanmak tcp parçalanmasına sebep olur, jitter falan geçiyorum ancak bazı sunucular bunu saldırı paketi olarak algılayıp paketi düşürebilir.

Altyapı destekler ise artık bu dediğiniz olmuyor. Aslında konuyu da bu yüzden bilinç oluşması için açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.