Şimdi Ara

Türk ile Türkmen farklımı dır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Turkmen musluman turkleri ifade etmek icin kullanilir.Yani butun Turkler Turkmen degildir.Mesela bizler Turkiye Turkmenleriyiz ya da Anadolu Turkmenleri.Uygurlular,Gokturkler falan onlar Turk fakat Turkmen degiller.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Tyson

Turkmen musluman turkleri ifade etmek icin kullanilir.Yani butun Turkler Turkmen degildir.Mesela bizler Turkiye Turkmenleriyiz ya da Anadolu Turkmenleri.Uygurlular,Gokturkler falan onlar Turk fakat Turkmen degiller.

ne alaka ya
    bu kazak türkmen özbek kırgız azeri farklarını stalin uydurdu. türkmen; men türk yani ben türk demekten geliyor.
  • Göçmen Türklere Türkmen denirdi geçmişte. Şimdi anlamını yitirdi tabi. Yani Türklerle türkmenler aynıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKAKONUNG

quote:

Turkmen musluman turkleri ifade etmek icin kullanilir.Yani butun Turkler Turkmen degildir.Mesela bizler Turkiye Turkmenleriyiz ya da Anadolu Turkmenleri.Uygurlular,Gokturkler falan onlar Turk fakat Turkmen degiller.

ne alaka ya
    bu kazak türkmen özbek kırgız azeri farklarını stalin uydurdu. türkmen; men türk yani ben türk demekten geliyor.

Ne demek uydurdu, bunlar Türk boyları değil mi? Lehçeleri bile farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

quote:

Orijinalden alıntı: TURKAKONUNG

quote:

ne alaka ya

Ne demek uydurdu, bunlar Türk boyları değil mi? Lehçeleri bile farklı.

lehçe farklarınıda sağolsun stalin amcamız verdi hepsine dibdibe yaşayıp böyle farklı konuşmalarını aklınız alıyormu sizin, açın ortaasya haritasına bakın kalemle çizilmiş sınırlardan ibaret.

• Sacmalama kardesim.60 yil once varolan adam mi bi anda lehce farkliliklari verdi.Yillardir var bu lehce farkliliklari.Her Turk boylari butun omrunu orta asya da mi gecirdi sanki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike Tyson -- 26 Aralık 2014; 20:11:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuveyt Türk nasıldır? Ya da..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sacmalama kardesim.60 yil once varolan adam mi bi anda lehce farkliliklari verdi.Yillardir var bu lehce farkliliklari.Her Turk boylari butun omrunu orta asya da mi gecirdi sanki?

Sen 60 sene önce nası konuştuklarını bildiğini mi iddaa ediyorsun ? Ben ortaasyadaki türk devletlerinden bahsediyorum.
  • Onlar icin de aynisi gecerli.Ortaasya`daki turkler 60 yil once ayni dili konusuyordu da stalin geldi bi anda farkli dilleri mi konusur oldular.Her turkler ayni boydan mi geldi sanki?Her boyun dili farkli.Her turkte ayni boydan degil.

• İkiside aynı şerefli türk kanını taşımıyormu farketmez türk veya türkmen atalarımız bir sen ona bak.

• quote:

Onlar icin de aynisi gecerli.Ortaasya`daki turkler 60 yil once ayni dili konusuyordu da stalin geldi bi anda farkli dilleri mi konusur oldular.Her turkler ayni boydan mi geldi sanki?Her boyun dili farkli.Her turkte ayni boydan degil.

Yanlış anlaşılmasın apolitik konuşuyorum ama sovyetlerin türk politikalarını daha iyi araştırın + boy fln diorsun ama bunun dille bi alakası olduğunu kanıtlıycak eski yazılı kaynak gösterebilirmisin merak ediyorum.

• Burda türkmen diye bi boy göremiyorum. Ayrıca mecvut ortaasya devletlerinini isimleri ilede bi alakası yok. Boy dediğin aşirettir sadece.
  • Türkmen demek Bektaşi ve ya Alevi Türk demektir.Herkes nasıl sallamış
  • Men:Ben demek.
    Ben türküm anlamında.

• En doğru açıklamayı yapayım . Türk tüm Türk boylarının geneline verilen ırk adıdır . Türkmen de " Türkümsü , Türke benzeyen " demektir . Fakat günümüzde bu anlamını kaybedip Oğuz boylarının bir diğer adı oldu . Yani Kerkük Türkleri , Türkiye Türkleri , Azerbaycan ve Türkmenistan Türkleri Türkmen bir başka deyişle Oğuz'dur. Boylar çok önemlidir Türklerde ama hiçbir zaman Moskof'un yaptığı gibi ayırıcı bir unsur olmamıştır. Bir kısım aşiretlerin oluşturduğu bir topluluktur ve hepsinin bir tamgası ve yer-su'su (küçük tanrılar diyebileceğimiz bir nevi totem ) vardır . Hepsi Kök Tengri'de birleşir ve Türk adlı ırkı oluşturur.

• Müslüman olan Türklere Türkmen denir. Tarihçi bunu söylemişti bana yanlış hatırlamıyorsam.
  • süper ile süpermen arasındaki fark gibi düşün.
  • Biyer de okumuştum türkmenlere türke benzeyen anlamında bi sözcük kullanıyodu o sözcük türkmen olmuş ama ikisi de aynı ırk
  • Oğuz boyu türkmendir.

• stalin döneminde, kırım türklerine yapılanlar tek başına büyük eziyet, bir halkı yok etmeye çalışmak kabul ediliyor.

Aslında bunları anlatan filmler ve diziler olmalı. Malzeme eşsiz aslında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.