Şimdi Ara

#Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S# (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
10
Favori
32.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben Türk hava kurum Elektrik elektronik mühendisliğini seçmeyi düşünüyorum ama kaygılandığım şeyler var. Öncelikle toplumdan edindiğim bilgilere göre burda okuyan öğrencilerin çoğunun mezun oldukları zaman Türk hava kurumu tarafından işe alındığı ve E.E.M. mühendisleri için diyorum 3500 4000 lira maaşla işe başladıklarını öğrendim bu ne kadar doğrudur öğrenmek istiyorum. Okulun 3 tane kampüsü var sanırım ama ankarada heralde merkezi okul yani ankarada yaşicaz. Okulda uçaklar için mi eğitim veriliyor yani ben başka okullardaki EEM lerden biraz daha farklı eğitim mi alacağım yani uçak sektöründen başka yerde çalışma imkanım olucakmı yoksa sadece uçak sektöründe mi çalışma olanağım olucak? Şuanda puanım yeditepe ve marmara EEM gibi yerleri de tutuyor ama ben puanımdan bir miktar aşağıda olmasına rağmen THK yı düşünüyorum(sıralamam 22bin yeditepe ve marmara 23 bin THK EEM 28bin)sizce hangi okul daha iyidir?Yorumlardan öğrendiğim kadarıyla burs kaybetme gibi bi durumumuz çok fazla yokmuş 1 sene hazırlık 1 sene de okul içi kalma hakkı demişler.En çok cevap almak istediğim şey üniversite bitince iş imkanı sağlanma olanağı nedir kesin mi %90 mı %50 mi bunu bilmek istiyorum.




  • 3 yıllık okuldan mezun olcaksın 3500 -4000 tl yle işe başlıcaksın.Sadece reklam bunlar.Bende elektrik elektronik mühendisliği okuyorum bu piyasada odtü lüsü itülüsü aselsan tai gibi firmalarda zoraki iş bulup 3000-4000 tl maaş alırken 3 yıllık okuldan mezun olan adam nereye bu paraya iş buluyo ? iş garantisi muhabbeti vs tamamen uydurma piyasa deneyimli mühendis kaynıyo kim alır kampüsü bile belli olmayan okuldan çıkan mühendisi.Umut satıyorlar sadece yazık.Sıralamanda gayet güzel harcama puanını git %50 li burslu tutan iyi özellere ömründe bulamayacağın imkanlarla oku.Bi yandanda kampüs hayatını öğrencilik hayatını yaşa.Kimse şuan bu söylediklerimin tersini ispat edemez.Sağda solda konuşulanlar sadece şehir efsanesidir.Bunlara inanmayın itibar etmeyin.Yok öyle bedavadan aylık 3000-4000 tl maaş kazanmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ravenouz

    Merhaba arkadaşlar ben Türk hava kurum Elektrik elektronik mühendisliğini seçmeyi düşünüyorum ama kaygılandığım şeyler var. Öncelikle toplumdan edindiğim bilgilere göre burda okuyan öğrencilerin çoğunun mezun oldukları zaman Türk hava kurumu tarafından işe alındığı ve E.E.M. mühendisleri için diyorum 3500 4000 lira maaşla işe başladıklarını öğrendim bu ne kadar doğrudur öğrenmek istiyorum. Okulun 3 tane kampüsü var sanırım ama ankarada heralde merkezi okul yani ankarada yaşicaz. Okulda uçaklar için mi eğitim veriliyor yani ben başka okullardaki EEM lerden biraz daha farklı eğitim mi alacağım yani uçak sektöründen başka yerde çalışma imkanım olucakmı yoksa sadece uçak sektöründe mi çalışma olanağım olucak? Şuanda puanım yeditepe ve marmara EEM gibi yerleri de tutuyor ama ben puanımdan bir miktar aşağıda olmasına rağmen THK yı düşünüyorum(sıralamam 22bin yeditepe ve marmara 23 bin THK EEM 28bin)sizce hangi okul daha iyidir?Yorumlardan öğrendiğim kadarıyla burs kaybetme gibi bi durumumuz çok fazla yokmuş 1 sene hazırlık 1 sene de okul içi kalma hakkı demişler.En çok cevap almak istediğim şey üniversite bitince iş imkanı sağlanma olanağı nedir kesin mi %90 mı %50 mi bunu bilmek istiyorum.

    Thkda çalışma olayı tamamen yalan yok öyle bir şey. Seçmeli derslerini havacılık üstüne seçersen ilerde uçaklar üstüne çalışabilirsin. İş imkanı sağlama gibi bir şey yok. Yeditepeyi tercih et bence oralara puanları yetiyorsa hiç düşünme thkyı.




  • José kullanıcısına yanıt
    Hocam THK Bilgisayar düşünüyorum, sıralamam Gazi'ye, bir ihtimal İstanbul'a da yetiyor. Yazmalı mıyım sence? (burslu olarak tabi)
  • araştırın internette mühendislik fakültelerini başarılarını araştırmalarını ve projelerini.Dostum Uzak dur gir gazi bilgisayar mühendisliğine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    araştırın internette mühendislik fakültelerini başarılarını araştırmalarını ve projelerini.Dostum Uzak dur gir gazi bilgisayar mühendisliğine.

    Neden uzak dur dedin hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım sağdan soldan duyma bilgilerle üniversite okunmaz.Hayatın okuduğun üniversiteye göre şekillenecek.Hangi akla mantığa sığar 3 yıllık daha kampüsü bile olmayan üniversitenin iş garantisi verebileceğine? araştırın türkiyedeki kalitelieğitim veren mühendislik fakültelerini araştırın.O üniversitelerin yaptıkları projeleri aldıkları başarıları araştıran buna göre yazın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    arkadaşım sağdan soldan duyma bilgilerle üniversite okunmaz.Hayatın okuduğun üniversiteye göre şekillenecek.Hangi akla mantığa sığar 3 yıllık daha kampüsü bile olmayan üniversitenin iş garantisi verebileceğine? araştırın türkiyedeki kalitelieğitim veren mühendislik fakültelerini araştırın.O üniversitelerin yaptıkları projeleri aldıkları başarıları araştıran buna göre yazın.

    Hocam okul kampüs olarak bazı olanaklar olabilir ama her konuda da okulu yerin dibine sokamaya gerek yok. Hiç kadrolara baktınız mı ? Gazi'de bir sürü prof doç. yar doç gözükür kaçı derse gelir, kaçı sadece slaytları okuyarak ders işler ? Özellikle bilgisayar müh. bölümünün hocaları THK'da. Oxford'da yüksek lisans hocalarımızda var. Tubitak'tan destek alan projeleri olan hocalarımız da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi José -- 13 Temmuz 2014; 3:07:02 >




  • bunlar işin süsü bi yandan 30 yıllık okul bi yandan 3 yıllık okul.10 kat deneyim 10 kat piyasa tanınırlığı.Verirsin parayı çağırırsın hocayı.Bana okulun bilimsel başarılarından bahset.Parasız getirdiği hocalarından bahset yada bu okuldan çıkıpta başarı larla dolu bi hoca bahset.Gelecekte belki iyi olacaktır ama belki.Hayat bu kadar basit değil.Bu riski alamaya kesinlikle değmez.Özellerin imkanları devlete göre biraz daha iyi olur.Ama burda tam burslu okuyacağına %50 burslu piyasada tanınmış bilimsel makaleleri bilinen başarıları olan okullara yönelin.Senin burda bu okul iyi demen tamamen havada kalan birşey okula dair hiçbirşey ispatlayamazsın şuan ama ben savunduğum okullarla ilgili dolu belge başarı ve proje sunarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    bunlar işin süsü bi yandan 30 yıllık okul bi yandan 3 yıllık okul.10 kat deneyim 10 kat piyasa tanınırlığı.Verirsin parayı çağırırsın hocayı.Bana okulun bilimsel başarılarından bahset.Parasız getirdiği hocalarından bahset yada bu okuldan çıkıpta başarı larla dolu bi hoca bahset.Gelecekte belki iyi olacaktır ama belki.Hayat bu kadar basit değil.Bu riski alamaya kesinlikle değmez.Özellerin imkanları devlete göre biraz daha iyi olur.Ama burda tam burslu okuyacağına %50 burslu piyasada tanınmış bilimsel makaleleri bilinen başarıları olan okullara yönelin.Senin burda bu okul iyi demen tamamen havada kalan birşey okula dair hiçbirşey ispatlayamazsın şuan ama ben savunduğum okullarla ilgili dolu belge başarı ve proje sunarım.

    peki hocam tartışmaya girmeyeceğim çünkü çok tek taraflı bakıyorsunuz ne desem boş. Ben sadece arkadaşlara yardımcı olamaya çalışıyorum. Ve fark ettiyseniz okulu pohpohladığım yok.




  • bende tahminlerle yada söylentilerle insanlarınhareket etmemesi gerektiğini vurguluyorum.Bu arada ben Gazi de okumuyorum sadece basit bir örnek vermek içiğn Gazi yi kullandım.
  • Son olarak şunu söyleyeyim, tıp fakültesi olan üniversitede mühendisliğe gidilmez. Tıp fakültesi olan ünilerin hastanelerinin milyonlarca borcu var. Mühendislik fakültesi yatırım isteyen bir fakülte olduğu için bir adım ilerleme gösteremezler. Gazi, ankara üniversitesini falan hiç düşünme o yüzden. Hacettepeyi ayrı tutuyorum.
  • işte yine bilmediğin sağdan soldan duyma bilgilerle hareket ettiğin birkez daha belli oldu.Biraz araştırırsan gazi üniversitesinin mühendislikte ankara dan daha iyi olduğu haccettepenin ise bilgisayar otomotiv ve elektrik elektronikte çok iyi olduğunu görürsün.Odtü nün yaptıpğı sıralamalar yapılan projeler yayınlanan makalelere göre söylüyorum bunu.Senin dediğin bu mantıkla gidersek ülkedeki üniversitelerin %80 ine gidilmez.Kaldiki tıp ı olan okulların borcu filanda olmaz sen sağlık sektöründe ne paralar dönüyor haberin varmı ? aylık 10-20 bin tl kazanan doktorun hastanesininmi borcu olacak ? Bu arada abim ankara üniversitesi hastanesinde doktor.Yani sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmuyorum bu konudada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    işte yine bilmediğin sağdan soldan duyma bilgilerle hareket ettiğin birkez daha belli oldu.Biraz araştırırsan gazi üniversitesinin mühendislikte ankara dan daha iyi olduğu haccettepenin ise bilgisayar otomotiv ve elektrik elektronikte çok iyi olduğunu görürsün.Odtü nün yaptıpğı sıralamalar yapılan projeler yayınlanan makalelere göre söylüyorum bunu.Senin dediğin bu mantıkla gidersek ülkedeki üniversitelerin %80 ine gidilmez.Kaldiki tıp ı olan okulların borcu filanda olmaz sen sağlık sektöründe ne paralar dönüyor haberin varmı ? aylık 10-20 bin tl kazanan doktorun hastanesininmi borcu olacak ? Bu arada abim ankara üniversitesi hastanesinde doktor.Yani sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmuyorum bu konudada

    Az mantık çerçevesinde konuşun. Abim doktor ben biliyorum her şeyi. Benim de babam öğretmen ben Meb'deki her şeyi biliyorum o zaman yada eğitim alanındaki. Boş mu Konuşuyorum. Üniversite hastaneleri borç yazın bi google layın bakalım neler çıkıyor ?! Birkaç örnek:

    http://www.uhbd.org/PDF/haberler/16_06_2010_anadolu_ajansi.pdf

    ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN BORÇLARI ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN YAKLAŞIK 1.2 MİLYAR TÜRK
    LİRASI BORCU BULUYOR. BU DURUM HASTANELERİNİN BAZILARINDA, VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNİ DE
    OLUMSUZ ETKİLİYOr
    R.


    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/06/30/borc-batagindaki-hastanelere-nes

    Hükümet yanlısı bir gazete.

    http://saglik.bugun.com.tr/borc-bataginda-haberi/1129051

    cemaatçi gazete.

    http://www.saglikpersonelininsesi.com/haber/13248/universite-hastaneleri-borc-batagi-icinde.html


    İşkembeden atan kim acaba ?




  • boş boş konuşma sen bu ünilerin arkasındaki devlet desteğinden haberin varmı ? Yapılan projelere yapılan çalışmalara ekstra kaynak sağlanır.Tıp fakülteleri ayrı bi birimdir tıptaki borç tabi varsa tıp fakültesini etkiler.Mantığa bak lan hacettepe gazi ankara nın tıpı var borcu var mühendisliğini yazma? Belli olmuştur thk üniversindeki seviyenin nasıl olduğu da buda ayrı bi ispat olmuştur size arkadaşlar.Ülkenin 30-40 yıllık üniversitelerin mühendisliğini yazmayın diyen bi adamla karşı karşıyayız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    boş boş konuşma sen bu ünilerin arkasındaki devlet desteğinden haberin varmı ? Yapılan projelere yapılan çalışmalara ekstra kaynak sağlanır.Tıp fakülteleri ayrı bi birimdir tıptaki borç tabi varsa tıp fakültesini etkiler.Mantığa bak lan hacettepe gazi ankara nın tıpı var borcu var mühendisliğini yazma? Belli olmuştur thk üniversindeki seviyenin nasıl olduğu da buda ayrı bi ispat olmuştur size arkadaşlar.Ülkenin 30-40 yıllık üniversitelerin mühendisliğini yazmayın diyen bi adamla karşı karşıyayız

    Çevir kazı yanmasın. Az Evvel 10 milyar maaş alan doktorun olduğu yerin borcu nasıl olsun diyenle aynı kişi misiniz ?
  • Ayrıca Hacettepeyi ayrı tutuyorum diye belirtmiştim. Onların bulunan ikili anlaşmalarından dolayı.
  • böylemi savunduğun şeyi ispatlayacaksın? ortaokul çocuğu seviyesindeki konuşmalarınla ? sen bu thk ya kaç türkçe netiyle girdin :D okuma anlamada sıkıntın olduğun belli.Gerçi parayı verince kaç net yapmak gerektiğide önemli olmuyor dimi.Git bana burslunu gönder onla tartışayım senin seviye belli oldu.
  • tam tersi hacettepe üniversitesi şuan borç batağında ama ankara ve gazide böyle bir sıkıntı yok? mantıksız konuşuyosun bu yılki yerleştirmeler herşeyi göstercek senmi haklısın benmi haklıyı.bakalım ankara ve gaziyi yine ilk 4000 bin tercih edecekmi etmeyecekmi.Sonuçta varsa bi borç önce tıp fakültesi etkilenir.Gösterdiğin gazetelerde tıp larda borç var mühendislik kötü etkilenecek yazmayın diye bir bilgide yok nerenden uyduruyosan.Bak yine söylüyorum borçları kabul etmiyorum hadi dediğin gibi olsa diyip mantık yürütüyorum sonra kendi kendine çevir gazı yanmasın triplerine girme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blasp

    böylemi savunduğun şeyi ispatlayacaksın? ortaokul çocuğu seviyesindeki konuşmalarınla ? sen bu thk ya kaç türkçe netiyle girdin :D okuma anlamada sıkıntın olduğun belli.Gerçi parayı verince kaç net yapmak gerektiğide önemli olmuyor dimi.Git bana burslunu gönder onla tartışayım senin seviye belli oldu.

    Orta okullu gibi konuşan kendisiyle çeklişen ben değilim. Bunlar da kanıtlar şimdi konuyu terk et.

    güz ve bahar.
     #Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S# #Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S#




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.