Şimdi Ara

Türk futbolunun geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
4.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef çok kötü geçen bir gecenin ardından riskli durumda bulunan ülke puanımızın durumunu araştırayım dedim.

İlk önce genel sıralamaya bir bakalım.

Türk futbolunun geleceği

Tabloya baktığımızda görüyoruz ki 07 / 08 sezonunun etkisinin kalkmasıyla en fazla zarar görücek ülke Türkiye. Hem o sezon açık ara en iyi sezonumuz hem de en kötü sezonumuz olan 10 / 11 sezonunun puanlarının kaybolmasına 3 sezon var.

Bu açıdan bakınca, İsviçre ve biraz da Danimarka ile aynı kaderi paylaşıyoruz. Öte yandan bu durumun pozitif etkidiği ülkeler de var mesela: Hollanda, Avusturya, G. Kıbrıs.

Bir de sıralamayı 07 / 08 sezonu çıkarıp yapalım:

Türk futbolunun geleceği

Görüldüğü gibi şu anda G.Kıbrıs ile çok minik bir fark kalmış. İşin kötüsü seneye ki avrupa durumu için düşünecek olursak 08 / 09 sezonu listeden çıktığında üstümüzdeki takımlarla ciddi bir uçurum oluşacak, altımızda da Güney Kıbrıs ve Avusturya bizi geçmek için şans yakalayacaklar. Hatta ondan sonraki sezon yine bizim 7.000 küsürlü puanımız düşeceği için G.Kıbrıs bizi geçerse şaşırmamak lazım.

O yüzden bu sene alacağımız puanlar gerçekten önem taşıyor.

Örneğin, Galatasaray bu sene gruplarda 3 galibiyet-1 beraberlik- 1 yenilgi alır ve gruptan çıkarsa, şu anda 2.200 olan puanımıza 2,400 puan kazandırıyor.

Devamını yarın getiricem ve diğer ülkelerdeki takımların durumlarını - o ülkelere kaç puan kazandırabileceklerini inceleyeceğim.

• Güzel çalışma olur gerçekten.Tebrikler. Bu site hangi site hocam?
  • Evet arkadaşlar kaldığım yerden devam ediyorum.

İlk önce şunu söyleyelim, gruplarda, Avrupa ligi yada şampiyonlar ligi olsun hiç fark etmez, galibiyet 2, beraberlik 1 puandır. Ama ülke puanına etkisi bu sene Avrupaya 5 takımla katıldığımız için 5'e bölünüyor. Yani Galatasaray yada Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar aynı orana etkiyor. Tabi gruptan çıkmak Avrupa liginde bir katkı sağlamazken şampiyonlar liginde 5 puan ile ödüllendiriliyor. Doğal olarak bu da totalde 1 puan demek.

Şimdi rakip ülkeleri değerlendirelim: (Ukrayna, Hollanda ve Rusya'yı pas geçiyorum çünkü bu ülkeleri geçmek şu 3-4 sene içinde çok zor)

Yunanistan : 2 takımla devam ediyorlar. Panathiakos'un elenmesi hem gs'ın 3.torbadan girmesi için hem de Yunanistan'ın direk kazanacağı 1 puanı engellediği için iyi oldu.Ş. ligindeki tek takımları Olympiakos açıkçası kolay bir grupta. Arsenal'i geçmeleri zor ama Schalke ve Montpellier'i geçip 2. olurlarsa şaşırmam. Yine de 4. torbadan kalbur üstü bir takım çekmeleri bizim şansımıza. Çıkamayadabilirler. Avrupa liginde de Tottenham ve Lazio ile aynı gruba düşen Pana'nın grupta bence 3.sırada yer alır.

Kısacası, objektif bir yaklaşımla Yunanistan bu sene 2,400 olan puanını 4,5 - 5 puan aralığında bitirebilir.

Türkiye : Galatasaray gerçekten şanslı bir kura çekti. Ben şahsen ilk mesajda da belirttiğim gibi takımımızdan en azından 2.tur bekliyorum. Fenerbahçe çeyrek finale çıktığı sene 19 puan almıştı. Bizim ülke olarak ona yakın puan toplamamız gerek kesinlikle. Fenerbahçe ise zor bir grupta. 3. torbadan gelebilecek en sıkıntı takımlardan birini çekti. Marsilya'yı da hafife almamak lazım. Dürüst olmak gerekirse şu ana kadar 4 maçını gördüğümüz Fenerbahçe'nin biraz şansa ihtiyacı olucak.

Toplamda iyimser yaklaşımla, Galatasaray Fener'in 4 sene önce yaptığını yapabilir ve hanemize 3,8 puanı ekletebilir. Fenerbahçe ise gruptan çıksa ve bir tur geçse (geçen sene Beşiktaş'ın yaptığı gibi) bize ortalama 2,5 puan kazandırabilir. Tabi bunlar iyimser yaklaşımlar :)

Bursa ve Trabzon burada bulunsalardı, gruptan çıkamasalar bile, ülke puanına yaklaşık 2 puan kazandırabilirlerdi. (Örneğin ikisi de grupta 2 galibiyet 1 beraberlik alsa) Tabi bunlar şimdi hayal oldu malesef.

Toparlamak gerekirse son şansımızı iyi değerlendirirsek 8,5 gibi hiçte fena olmayan bir puan değerine yaklaşabiliriz. Bundan ötesi hayalcilik olur.

Belçika : Bizi seneye geçmesi pek muhtemel olan Belçika'nın güçsüz takımları elenmiş ve şu anda 3 Belçika takımı yollarına devam ediyorlar. Anderlecht C grubunda, Zenit, Milan ve Malaga ile eşleşmiş. Onlar için kötü, bizim için iyi bir kura olmuş. Bu grupta maksimum bir galibiyet çıkarırlar. Avrupa ligide zor onlar için. Club Brugge'de Newcastle ve Bordeaux ile maçlar yapacak Avrupa liginde. Allah'tan Belçika'da bu sene kötü kura şansı varmış :) Son takımları Genk'in de grubunda Sporting Lisbon, Basel ve Videoton var. Çıkma şansları bence diğer 2 Belçika takımına göre daha yüksek.

Sonuç: Malesef şu ana kadar fena puan toplamamışlar, 3,100. Her ne kadar genel olarak zor gruplarda yer alsalar da 2,5- 3,5 puan aralığında bir puan alırlar.

Danimarka : Bu sene şu ana kadar en az puan toplayan ikinci ülke onlar. Bizim gibi 2 takımları kalmış. İsmini yazamadığım, geçen sene şampiyon olan takımları bu sene bence Ajax'dan da önce, 0 çekmeye en yakın aday. Chelsea, Juventus ve Shaktar'dan puan almak çok zor onlar için. Avrupa liginde oynayan diğer takımları Kopenhag ise tecrübesiyle ve kolay bir grupta yer almasıyla bence avantajlı konumda. Stuttgart, Steaua Bükreş ve Molde ile karşılaşıcaklar. Bence çıkabilirler.

Sene sonunda 1,5 gibi bir puan alıp totalde 3,500 civarlarında olurlar.

İsviçre : Seneye bizim gibi en yüksek puanını kaybedecekler, o yüzden bu sene yüksek puan almak zorundalar. 2 takımları kalmış ve ikisi de Avrupa liginde. Bu bizim için çok iyi. En başarılı takımları Basel, biraz önce bahsettiğim gibi S.Lisbon, Videoton ve Genk ile eşleşti. Genk'le kapışırlar ama Lisbon'u geçip birinci de olabilirler. Geçen sene yaptıklarını hatırlıyoruz. Young Boys ise Liverpool, Udinese ve Anzhi'yi çekerek ölüm fermanını imzalamış oldu :)

İsviçre'de bu sezonu 4,500'e yakın bir puan alarak bitirir.

Güney Kıbrıs : Bizim için asıl tehlikelerden biri. Şükür ki sadece 1 takımları kaldı(AEL Limassol) ve o da Fenerbahçe'nin bulunduğu gruba geldi. Ben G.Kıbrıs temsilcisinin diğer iki takımdan (Borussia Mönchengladbach ve Marsilya) pek puan alabileceğini sanmıyorum. Umarım Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın başında bulunduğundan beri devam eden küçük takımlara karşı zorlanma geleneğini sürdürmez. Burada AEL'in Fener'e karşı alacağı bir galibiyet G.Kıbrıs içim 0.5 puan demek ve şu an aramızda yalnızca 0.4 puan kaldı. Üstelik bizimde alamayacağımız puanlarda cabası. Dikkatli olmak lazım.

Şu an 3,250'deler, bunu maksimum 4 yaparlar. (Bunun için 3 beraberlik ya da 1 galibiyet 1 beraberlik gerekiyor)

Avusturya : Onlarında G.Kıbrıs gibi 1 takımları kaldı ve bu sene çok kötü bir performans ortaya koydular. Sadece 1.750 puanı var ve bunun gelişmesi kolay olmayacak. Tek takımları, Rapid Wien, Leverkusen, Metalist ve Rosenborg ile eşleşti. Fazla uzatmaya gerek yok. Sezonu toplamda 2 puanda bitirirler.

• Eline emeğine sağlık. Bu konuyla ilgili bilmediklerimin hepsini öğrendim, harika çalışma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wieniawski

Güzel çalışma olur gerçekten.Tebrikler. Bu site hangi site hocam?

Hocam en çok şu siteden yararlandım.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2013.html

Adamların çok iyi database'i var.
  • Hocam eline sağlık...Gözüne gözüne sok milletin de artık uyansınlar...

Yada şöyle yapalım...Bazı Fb liler hala Gs yi desteklemesin bazı Gs lilerde Fb yi...Yemeye devam edelim birbirimizi...Yiye yiye kalan puan ortada.En fazla 1 m luk rum kesimi önümüze geçsin avusturya da...Belçika zaten geçiyor ama ne önemi var yeterki Gs turu geçemesin ,Fb rezil rüsva olsun...Şampiyon olan takımımız direk katılamayıp son elemede elensin...

Fenerliyim ya sallamayın beni yada saolsun istatisliği çıkaran arkadaş Galatasaraylı ya kesin yalan yanlış yazmıştır...
  • Koskoca ülke ile minicik Güney Kıbrıs'ın neredeyse puanları eşit. Yazık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel bir konu olmuş hocam, ben de geçen gün açtığım konudakileri yazmak istiyorum affına sığınarak.

56. Galatasaray 34.780
    59. Beşiktaş 33.280
    70. Fenerbahçe 24.780
    84. Trabzonspor 19.800
    123. Bursaspor 13.300

Kulüplerimizin 07/08'den silinen puanlarını toplarsak;

Fenerbahçe 18.950
    Beşiktaş 8.950
    Galatasaray 7.950
    Trabzonspor 1.950
    Bursaspor 1.950

totalde 39.75

bu sene şuana kadar kazandıklarımız;

Galatasaray 4.420
    Fenerbahçe 2.420
    Trabzonspor 1.940
    Bursaspor 1.940
    Beşiktaş 0.420

totalde 11.14

GKRY'nin bu sene için pek sıkıntı olduğunu düşünmüyorum fakat eğer önümüzdeki sene toparlamazsak çok zor olur. 6 takım yollamamız ise şu 3-4 yılda imkansız gibi birşey.

• Güzel konu emeğine sağlık.Futbolda kökten bir devrim gerekiyor.Bu kadar harcanan paraya karşılık Kıbrıs Rum kesimi ile yarışıyoruz.
  • Güzel çalışma tebrikler.
    6 takım göndersek nolur görmüyor musunuz.Ancak ülke katsayısını bölemeye yarar o takımlar.3 takım haricinde diğer takımlar puanımıza +1 bile eklemiyorlar.Sadece azaltıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

Orijinalden alıntı: Wieniawski

Güzel çalışma olur gerçekten.Tebrikler. Bu site hangi site hocam?

Hocam en çok şu siteden yararlandım.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2013.html

Adamların çok iyi database'i var.

Sağol hocam, güncel arıyordum bulamıyordum, wikide geçen sezonunki var.
    Valla bu sene ne güzel Limasol Fenerin gruba düştü. Sowlu Kuyt lı bi perişan etsinler, lider çıkmamak için bahaneleri yok bence (Aykut dışında).Biz de bi gruptan çıkalım, kaza bela çıkamazsak 3. olalım yarı finalde Gs-ATM yi elesin FB-Liverpool u elesin, finalde bi derbi yaşansın o zaman düşman olalım gene kabul işte :)
    Baya hayali oldu da, 2mizin de başarılı olması lazım harbiden.Ah bide Bursa çıkaydı!!

• Rakiplerimiz'de az sayıda takımla katılıyor şans bence.
    Rumlar rakimiz olacak yakında işe bak.
  • GÜNCEL - SCHALKE MAÇI ÖNCESİ

Bu konuyu açtığımda henüz ne şampiyonlar ligi ne de avrupa ligi başlamıştı. Şahsen Galatasaray'ın gruptan çıkacağını, Fener'in zorlanacağını söylemiştim. Ne güzel ki ikisi de gruplarından çıktılar, puan olarak iyi katkıda bulundular. Konu başında 2.200 olan puanımız, şimdi 6.600'a çıkmış, bu çok güzel. Keşke Trabzon ve Bursa'da kıl payı elenmeselerdi. Gruptan çıkamasalar bile, bu takımların vasat bir performansıyla bile şimdi ki puanımız 8.000'i geçerdi.

Neyse, şimdi ki duruma bakmak en doğrusu.

Türk futbolunun geleceği

Yukarı da bahsettiğim gibi ülkemizin tabloda ki yeri eylül ayında oldukça sıkıntılı bir durumdaydı ve ileri ki yıllar için (önümüzde ki sezondan bahsetmiyorum) 12. sıranın gerisine düşebilme tehlikesi mevcuttu. İşin kötüsü bu durum hala devam ediyor.

UEFA 2014 katsayı sıralaması
     Türk futbolunun geleceği

Gördüğünüz üzere bir sonraki sezon 08/09 sezonundan gelen 7.000 puan silineceği için gelecek yıl bu zamanlar, kaybettiğimiz-alamadığımız ülke puanlarına muhtaç kalabiliriz. Elimiz de 12. sırayı tekrar alabilmek yani İsviçre'yi geçmek için 2 yol var:

1) Bu sene 6.600 olan puanımızı arttırırız - tabi ki İsviçre'nin de artmaması lazım çünkü hala 1 takımları var Avrupa liginde
    2) Seneye yine en azından 6.500 - 7.000 civarlarında puan toplamak - yine tabi ki İsviçre'nin ve Avusturya'nın az puan alması bize göre

Şimdi açıkçası bu sene ben hem Fenerden hem de Galatasaray'dan çeyrek final bekliyorum. Bu durumda gelicek puanı hesaplarsak (gs galibiyet-mağlubiyet, Fener Bate galibiyet, plezen karşısında galibiyet-beraberlik)

Gs : 2 + 1(çeyrek final için)
    Fb : 2 + 2 + 1 + 1(çeyrek final için)

Toplam 9 puan ve bunu 5'e böldüğümüzde gelen sonuç 1.8 puan ediyor ki bu da toplamda 8.400 yapıyor. Diyebilirsiniz ki Fener tek başına Zico'lu dönemde çeyrek finale kaldığında 9.750 almış, nasıl bu sene daha düşük geliyor. Cevap, o sene Avrupa'da 4 takımla mücadele etmiştik ve toplam gelen puan 5 yerine 4'e bölünmüştü. Dolayısıyla bu sene ıkınsak 9.000'e zor yaklaşırız ama sonuç olarak son 4 senede aldığımız en iyi puanı getirmiş olacağız.

Aslında bulunduğumuz nokta şu an bize hiç yakışmıyor. Şahsen Drogba'lı, Sneijder'li bir takım Ş.ligi katılımını eleme kısmına bırakmamalı. O yüzden bizim acilen bırakın 12. olmayı, Belçika ve Yunanistan'ı geçip, ilk altıyı zorlamamız gerekiyor. Ama şu da önemli bu ülke puanı sadece Galatasaray'ın yada Fener'in halledebileceği bir şey değil. Uefa'ya katılması muhtemel, Beşiktaş ve Bursa'dan birinin muhakkak Avrupa ligine kalması, lig ikincisininde Ş. ligine girmeyi hak etmesi gerekir.

• uzun zmndır şu bölümde gördüğüm en bilgi verici paylaşım emeğine sağlık. umarım konuyu baltalamazlar.
  • Valla elinize sağlık, bende uzun yıllardır bu tabloyu takip ederim ama bu şekilde anlatımınız çok açıklayıcı olmuş.

Bu bilgiler, hala Avrupa maçlarında elin gavur takımlarını destekleyen dingillere gelsin.
  • Süper paylaşım teşekkürler kırmızı pervane.
  • almanlar 7/7
  • Yakında Şampiyonlar Ligi ne doğrudan takım gönderemeyeceğiz. Güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scars-Of-Life

almanlar 7/7

Birini biz azaltıcaz
  • bu faydalı konu için teşekkürler dostum ellerine sağlık

ama şunuda unutmamak lazımki geleceğimizi kurtarmak hala bizim ellerimizde...

öncelikle işe şunu defetmekten başlarsak güzel günler bizi bekliyor olacak..

Türk futbolunun geleceği
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.