Şimdi Ara

Türk erkeklerin Nataşa faturası 600 milyon dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Prof. Hurşit Güneş, Türk erkeklerinin fuhuş yapan Rus kadınlar aracılığıyla Rusya’ya büyük bir miktarda döviz kazandırdıklarını öne sürdü.

Bunu ayda 50 milyon dolar olarak hesaplayan Güneş, "Almanya’dan 1.5 milyar dolar işçi dövizi geliyor, bunun yarısını dışarı yolluyoruz. Yani yılda 600 milyon dolar o... parası yolluyoruz dışarıya" dedi.

MARMARA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş, Türk erkeklerin fuhuş yapan kadınlar aracılığıyla Rusya’ya yılda 600 milyon dolar yolladıklarını öne sürdü.

İşçi dövizlerinin yarısı

Erzurum’da yapılan "Küresel dalgalanmalar gölgesinde ekonomik beklentiler’ panelinde konuştu. Konuşmasında fuhuş sektöründe dönen paralara dikkat çeken Güneş, Türkiye’nin, Almanya’daki işçilerin gönderdiği dövizin neredeyse yarısı kadar parayı fuhuş yapan kadınlar aracılığıyla Rusya’ya gönderdiğini belirtti.

50 bin hayat kadını

Güneş, Rusya’da 500 bin hayat kadını olduğunu, bunların yüzde 10’unun Türkiye’de bulunduğunu ileri sürdü. Fuhuş yapan her kadının, Rusya’ya ayda 1000 dolar gönderdiğini dikkate alan Güneş, şu hesabı yaptı: "Ayda 50 milyon dolar, yılda 600 milyon dolar yapıyor. 600 milyon dolar ne parası ödüyoruz dışarıya? O... parası yolluyoruz."

Hesaptan düşmek lazım

Bu kalemin hesaplarda dikkati alınması gerektiğini savunan Güneş, şöyle konuştu: "Nasıl Almanya’dan işçi dövizlerimiz geliyor 1.5 milyar dolar. Geliyor ama onun yarısı kadar parayı da Nataşalara ödüyoruz. Bizim ekonomistler konuşuyor, ’Efendim, işçi dövizlerimizi yazdık, açık şu kadar oldu.’ İşçi dövizlerini yazıyorsun ama Nataşanın parasını yazmıyorsun. Onu da düş içinden bakayım. O zaman denge değişiyor tabi. Ama bunu konuşmuyoruz, konuşmamız lazım."

Herkesin enflasyonu farklı

Bu arada Türkiye’de enflasyonun herkes için eşit olmadığını anlatan Güneş, şunları söyledi: "Mesela gübrenin fiyatı yüzde 100’ün üzerinde arttı. Mazot derseniz o da arttı. Demek ki, çiftçinin enflasyonu daha yüksek. Gelelim bir asgari ücretlinin veya düşük gelirlinin enflasyonuna. Onlarınki de çok yüksek. Enflasyon yüzde 10 arttı ama gıda fiyatları yüzde 20’ye yakın arttı. Yoksul insanlar paralarıyla ancak karınlarını doyurabiliyorlar. Demek ki onların enflasyonu daha yüksek."

Uyuşturucu yüzünden piyasaya dolar hakim

PROFESÖR Hurşit Güneş’in bir ilginç tezi de, Türkiye’de dolar kullanımının yaygınlığına ilişkin oldu. Bu durum ile uyuşturucu trafiğini ilişkilendiren Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye’de dolardan çok Euro işlem görüyor. İhracatın yüzde 60’ı Euro ile yapılıyor. İşçi dövizleri Euro olarak geliyor. Avrupalı turistler Türkiye’de Euro harcıyor. Türkiye’ye Euro geliyor ama ithalat ödemelerimiz ise dolarla yapılıyor. Petrole, altına, demire dolar ödüyoruz. Yani Türkiye’ye Euro geliyor, dolar çıkıyor. Niye Türkiye’de herkesin cebinde dolar var da Euro yok? Nerede bu Euro’lar? Niye Türkiye’de bu kadar çok dolar var ama Euro yok? 75 milyar dolarlık uyuşturucu Türkiye’den geçer. Uyuşturucu da Euro ile değil dolarla alınıp satılır. Onun için Türkiye’de ibadullah dolar vardır, Euro yoktur."

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/9184281.asp?gid=229&sz=2562

• Daha dün tunalıdaydım krolar siyah ruslarla pazarlık yapmaya çalışıyodu yürüyerek... tipler apaçi gibiydi.. normalde türk bayanlarına fazla yaklaşamayan bi kısım türk erkeği ruslara çekinmeden yanaşıyo.. ruslar rahat ırk bu yüzden bizimkiler daha rahat iletişim kurdukları ırka gidiyo haliyle...
  • rejimin yıkıldığı ilk yıllar bundan 10 - 15 yıl kadar öncesi benim ilk gençlik yıllarımdı.
    laleli de bir sürü nataşa vardı. akşama doğru bir turlayınca sokaklar onlarla doluydu.
    oradaki otellerde çok ucuza iş tutuyorlardı.

benimde en genç ve azgın olduğum dönemdi.
    rusya ve romanya ya her yıl binlerce dolar para kazandırdım.

o sıralarda bu işi yapan kadınların ülkelerinde halleri gerçekten çok kötüydü.
    insanca bir yaşam için fahişelikten başka bir iş bulmaları mümkün değildi çünkü.
    basın - yayında bunları fuhuş canavarı gibi gösteren yazılar doğru değildi.

sonraki yıllarda polis temizledi oraları. bu kadınları yakalayıp geri yolladılar ve otelleri kontrole aldılar.

ama şimdi bu durum fuhuşu engellemedi. aksine o sıralarda daha serbestken daha iyiydi. şimdi bu iş tümüyle
    rus mafyasının suç çetelerine kaldı. artık bu yabancı hayat kadınları 21. yy dünyasında resmen köle
    olarak kullanılıp aç- sefil bırakılıp sömürülüyor. paralar da rus suç dünyasına gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 15 Haziran 2008; 3:31:10 >

• Kartal Pendik
  • Arkadaşlar neden nataşa bunların adı anlamadım, her rusca konuşan kadına rus nataşa falan demek ayıp oluyor,o sizin rus dediğiniz kadınların ancak %30 rustur,rusya dışında tam 15 ülke rusca konuşuyor,ve bu ülkelerde türkiyeye gelip ben rusum diyen kadınlar başlıyor işe,bunların hepside ruslara benziyor adlarıda benziyor,rus kadınları ve kızları hiçte zannetığiniz gibi değil 7 yıldır aralarında yaşıyorum görüyorum,ayıp..
    hurşit güneş biraz daha araştırma yapsın.
    yani türkiyede o kadınlardan yokmu türk olarak,tabiki var her yerde var,bir millete böyle tanımlamak olmaz,şuna eminimki her rus kadına bu gözle bakılıyor utanıyorum.
    bir rus dostum tatile gidecekti ispanyaya eşiyle ben türkiyenin daha güzel olduğunu daha misafir perver doğal güzellik güneş plaj vs anlattım durdum,adam kararını değiştirdi tamam dedi türkiyeye gidelim dedi,gittiler 15 gün kaldılar geldiklerinde sordum nasıldı diye çok memnun kaldıklarını söyledi ama bu konuda çok rahatsız olduklarınıda söylediler.
    tabi bu durumu tüm insanımıza maletmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 15 Haziran 2008; 12:40:14 >

• Para insana neler yaptırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: angelmad

Para insana neler yaptırıyor

Parasızlık insana neler yaptırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet yasaklamak cözüm degil sonucta 2 taraf da bu isi yapmak istior ,yasak olursa gizlice yapılcak
    devlet denetiminde olursa hem ülkeye vergi gelir hem de bu kadınlar insan tacirlerinin eline düsmez insani sartlarda yasarlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.