Şimdi Ara

Türk Bayrağının Şifreleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Bayrağı'ndaki hilal ve ayyıldız simgelerinin tanzimat reformları döneminde Padişah Abdülmecit zamanında kabul edildiği , bayrağın al renkli olmasının ise 'Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma' düşüncesinin karşılığı olduğuda gerçekdir

kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 20 Nisan 2015; 21:05:34 >

• şu bizans ay yıldızının da şifresini çöz bakalım. yıldızdaki 3 köşe baba oğul ve kutsal ruh, ama diğer 2sini çözemedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nécromant

şu bizans ay yıldızının da şifresini çöz bakalım. yıldızdaki 3 köşe baba oğul ve kutsal ruh, ama diğer 2sini çözemedim ben.

tarihçilere sor

• Kısa sürede iyi post kasmışsın ama bu fake olduğunu unutturmaz.Şikayet edeyim de bir daha vursunlar tekmeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Kısa sürede iyi post kasmışsın ama bu fake olduğunu unutturmaz.Şikayet edeyim de bir daha vursunlar tekmeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: New Ottoman Teacher

quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Kısa sürede iyi post kasmışsın ama bu fake olduğunu unutturmaz.Şikayet edeyim de bir daha vursunlar tekmeyi.

Alıntıları Göster
    konuyu baltalama

BOYLE SAÇMA YORUM ATARSAN POST ARTIŞI NORMAL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 26 Nisan 2015; 20:08:02 >

• quote:

konuyu baltalama

BOYLE SAÇMA YORUM ATARSAN POST ARTIŞI NORMAL
    alıntı yapamıyorum sorun var

ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 21 Nisan 2015; 14:18:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRK BAYRAĞI ASMAK YASAK MI ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hilal ve yıldız ilk Türklerden beridir var. Ne ara islamı temsil eder oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Hilal ve yıldız ilk Türklerden beridir var. Ne ara islamı temsil eder oldu ?

Dokuzuncu asırdan itibaren kitleler halinde Müslümanlığı kabul eden Türkler de çeşitli bayraklar kullandılar. Bu bayraklardaki en büyük özellik, İslami motif ve unsurların ön plana geçmesiyle birlikte, milli motif ve sembollere de yer verilmesi idi. İlk Müslüman Türk devletlerinden olan Gazneliler’in bayraklarında, yeşil zemin üzerinde beyaz hilal ve kuş resimleri vardı. Karahanlılar’ın bayraklarında, al renk üzerinde dokuz tuğ resmi bulunuyordu. Diğer Müslüman Türk devletleri de çeşitli renk ve şekilde bayraklar kullandılar. Büyük Selçuklu Devleti’nin ilk yıllarında mavi zemin üstüne beyaz çift kartal sembolü ve siyah çizgili gerilmiş yay ve ok resimleri varken, daha sonra siyah renkli bayrak kullandılar. Bu bayrak Anadolu Selçukluları tarafından da benimsenmişti. Selçuklularda hanedan rengi olarak kabul edilen al renkli bayraklar da vardı. Haçlı seferlerine göğüs geren Selahaddîn-i Eyyübi’nin bayrağı sarı renkli olup, üzerinde hilal bulunuyordu. Bu şekil hem bu devletin bayrağı, hem de Avrupalılar tarafından İslamiyet’in sembolü olarak kabul edilmiştir.

http://www.ataturkdevrimleri.com/yazi-969-turk-bayragi-hakkinda-bilgi-turk-bayraginin-tarihcesi-.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 20 Nisan 2015; 23:50:24 >

• New Ottoman Teacher kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmak istediğim ay ve yıldızın islamdan çıkmadığı. Prototürklerden beridir o iki simgeyi kullanıyoruz. Kaldı ki Mezopotamya'da bile sık karşılaşılan bir sembol. İslam daha ortada yokken ay yıldızlı bayraklar imparatorlukların üstünde dalgalanıyordu.

Hilal ve yıldızı görünce diğer milletlerin aklına müslümanlar geliyorsa nedeni Türklerin geniş yerler fethederek sembolleri de yanlarında götürmeleridir. Böyle bir antik sembolü alıp toptan islama yamamak hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Benim anlatmak istediğim ay ve yıldızın islamdan çıkmadığı. Prototürklerden beridir o iki simgeyi kullanıyoruz. Kaldı ki Mezopotamya'da bile sık karşılaşılan bir sembol. İslam daha ortada yokken ay yıldızlı bayraklar imparatorlukların üstünde dalgalanıyordu.

Hilal ve yıldızı görünce diğer milletlerin aklına müslümanlar geliyorsa nedeni Türklerin geniş yerler fethederek sembolleri de yanlarında götürmeleridir. Böyle bir antik sembolü alıp toptan islama yamamak hoş değil.

yıldız: güneştir, çok eski zamanlarda tanrı' nın hürmetinin ürünü olduğu için ona saygı duyumak amacıyla güneş' e saygı duyulur.
    ay: güneş' in yokluğunda yer aldığı için aynı hürmet ona gösterillr.

hatta şöyle bir söz vardır: '' hepsi birde, ikisi birin içinde. '' = lahun

eski mu tabletleri

edit: eskidende dini amaçla kullanılıyorlarmış

• Nécromant kullanıcısına yanıt
    6 köşeli o 5 değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanlı bayrağındaki yıldız 5 köşeli değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-76A86DE7E

osmanlı bayrağındaki yıldız 5 köşeli değildi.
    Konu başlığını görünce kendi kendime " işte güzel bir başlık, şimdi uzun uzun okurum" demiştim ama konuyu açan arkadaş pek açıklama yapmamış.
    Hayal kırıklığı yaşadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe4

Konu başlığını görünce kendi kendime " işte güzel bir başlık, şimdi uzun uzun okurum" demiştim ama konuyu açan arkadaş pek açıklama yapmamış.
    Hayal kırıklığı yaşadım

kaynakta yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 22 Nisan 2015; 11:38:41 >
  • quote:

şu bizans ay yıldızının da şifresini çöz bakalım. yıldızdaki 3 köşe baba oğul ve kutsal ruh, ama diğer 2sini çözemedim ben.

ilirya armasına benziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Leif Erikson

quote:

ilirya armasına benziyor

Alıntıları Göster
    doğru söyle adamım, maaşlı mı çalışıyorsun hobi olarak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: byob

adamım ben aşağıladın eline ne geçti
  • quote:

quote:

yha deme öyle
  • quote:

quote:

quote:

yha deme öyle

kime ne gore trolüm kime ne gore cahilim he sensin deyip geçiyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi New Ottoman Teacher -- 25 Nisan 2015; 21:20:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.