Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
59
Favori
154.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chrome48

    Bazı arkadaşlar merak etmiş bu yıl gidenler, memnun mu pişman mı ?

    -Öncelikle tercih sebebim İngilizceye az çok hakim olmam ve Almanya'da okumak istemem.
    -Bölüm hocalarının aynı sıralamalarda olan üniversitelerden çok daha kalifiye olması.
    -Almanca'ya duyduğum özel ilgi.

    Bu okulu son hafta öğretmen tavsiyesi ile araştırdım. Gelip gördüm hocalarla, öğrencilerle muhabbet ettim.
    Bu arada diğer okulları da gezdim. Öğrenci profili olarak çok daha nezih, kaliteli bir okul havası vardı.
    Son gün tercihimi 1.sıradan yaptım, bekleme periyotundan sonra ilk sıradan TAÜ'lü oldum.

    Kötü Tarafaları:
    -Gelelim birinci kötü tarafa: Beykoz'da yurt yok olsa bile erkek için yok. En yakın Kavacık'da var. Kavacık-TAÜ arası ring servisleri var 30dk sürüyor okul.Yurtlar pahalı ve yemeksiz.
    -İkinci kötü taraf Beykoz'un konumu: Etrafta ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her şey var boğaza karşı çok güzel yerler bulunuyor ama eğlence için Bar tarzı yerler bulunmuyor. Genellikle emekli mekanı Beykoz. Saat 12den sonra sadece 1-2 market açık olur.
    -Üçüncü okulun konumu: Okul etrafı yeşillik, yanına Şahinkaya Garajı var bu yüzden okulun önünden otobüs sürekli geçiyor. Kadıköy 1.30 saat Beşiktaş 1.10 saat trafiksiz ulaşımı bu kadar sürüyor.
    -En yakın AVM Cevahir var Mecidiyeköy'de direk okulun önünden 121A ile gidiliyor. Beykoz-Üsküdar Metro yapılacak bitiş 2021 diye gösteriliyor.
    - Okul çıkışı arkadaşlarla bir yerde oturalım deyince ya Beykoz'da oturacaksınız ya Kavacık'ta en yakın yerler burası. Beykoz'da oturulacak yerler var 3-4 tane öğrenci mekanı
    - Kavacık daha büyük bir yer Starbuck,Burger King gibi büyük markalar var ama çok bilgim olmadığından şimdi değinmicem.
    -Almanca zorluğu yazmazsak olmaz, gerçekten zor bir dil ingilizce gibi bilgi birikim halinde gelinmediği içinde insan ister istemez zorlanıyor bu dilde, çalışılması elzem.
    -Kütüphane 17.00 a kadar açık oluyor, buda ders çalışmak ve kitap okumak isteyenler için büyük bir eksi. (Vize haftaları 19.00)
    -Okulda devamsızlık 36 gün geçerseniz kalıyorsunuz.
    -Okulda kurulan 8-10 tane kulüp var lakin hepsi her hafta buluşma,yemek,eğlence,yarışma düzenliyor. Az ama öz oluyor. (Industrie 4.0 kulübüyle robot projemiz var her hafta toplanıyoruz.)

    İyi tarafları;
    -Beykoz diğer semtlere göre yemek bakımından ucuz. Hamsi'nin kilosunu 5 liradan alabiliyorsunuz. Denize karşı 2 kişilik kahvaltı en iyi yerde yeseniz 40 lira.
    -Kiralar diğer yerler gibi aşırı pahalı değil, pazarlıkla 1+1 evde aylık 600 liraya kalırsınız. 2+1 evde 800-1000 arası bulunabilir. Hırsızlık kavga gibi şeylere daha hiç karşılaşmadım geceleri dahil.
    - Okul hocaları kaliteli, bölüm hocaları kaliteli. Öğretmenlerin %35i Alman. Haftada 2 veya 3 gün alman hocayla ders yapıyorsunuz çok büyük faydası oluyor.
    -Alman firmaları anlaşmalı okulda stajı siz bulmuyorsunuz okul sizi Alman firmalarına kendi gönderiyor. Bunu içinde çok büyük markalar var Bosch vb.
    -Kampüs seneye bitecek. İnşaat çok hızlı ilerliyor, içinden akarsu geçiyor okulun. Güzel bir görüntü oluşuyor okulda yavaş yavaş.
    -Almanca'nın yanında ingilizce dersleride var. Çok büyük bir artı. İki dille mezun oluyorsunuz. Almanca B2-C1 arasına kadar getiriyorlar okulda.
    -Hocaların yanına gidip muhabbet edebilirsiniz merak ettikleriniz sorabilirsiniz, okulda çok öğrenci olmadığı için ulaşılmaz değil hocalar.
    -Plana göre toplam 5 bin öğrenci olacak okulda şuan 1.200 civarı öğrenci var diye biliyorum. Kampüs bu kadar öğrenci için fazlasıyla yeterli.
    -Almanca öğrendikten sonra Almanya üniversitelerine geçiş yapabiliyorsunuz. Okulda resmi DSH sınavı uygulanmasa da TU Berlin üniversitesi gönderdiği için Almanya'da çoğu okul kabul ediyor(Hocalar ve giden öğrencilerden duydum).
    -Kütüphanesi şuan küçük ama tarih konusuna ilgili olduğum için almanca ve Türkçe bir sürü kaynak bulunuyor. Sıkıntı çekmiyorum.Yeni Kütüphane binası bu bitti fakat daha oraya geçiş yapılmadı.
    -Puanları çok hızlı yükseliyor buda her geçen yıl daha kaliteli öğrenciler gelecek demek oluyor ilerde niye Galatasaray Üni. gibi olmasın. (Mühendislik bölümleri bu yıl 46-45 bin bandından 38-39 bin bandına çekti.Bir yılda müthiş bir zıplama.)
    -Okulda siyasi bir ortam yok herkes herkesle konuşuyor. Kolej havası var.

    Özet: Almanca ve İngilizce bilsem süper olur diyenler için güzel ve gelişmekte olan Devlet Üniversitesi.Sosyallik bakımından yetersiz. Öğrencilerin çoğunun Petersburg misali Avrupa'ya açılan kapı niyetiyle geldiği,2-3 yıla çok değerlenecek okulum.
    Burası Hazırlık Sınıfları

    Rektörlük

    Hazırlık Okulu Soldaki Yapım halinde gözüken köprü yapıldı Hukuk Fakültesine bağlanıyor.

    Soruları olanlar özelden sorabilir.




  • Cybokron kullanıcısına yanıt

    2028 ' den önce bitmez o inşaat

  • up

  • Guest-00A01D70E G kullanıcısına yanıt

    kazandın mı hocam

  • dostlar kayıt yaparken ön bilgi formu diye bir şey isteniyor, bunu internetten çözmemiz yeterli mi yoksa çıktısını alıp doldurum teslim mi etmemiz lazım.

  • adiyez A kullanıcısına yanıt

    hocam okula gittim öğretmenler ile konuştum, 500 kişiden ancak 240 kişi geçebilmiş hazırlığı öyle dediler.

  • Guest-00A01D70E G kullanıcısına yanıt

    hocam kitaplar kaç para tutuyordu.

  • Yerleşen olmadı mı buraya yahu. Tek ben mi varım bu forumda yerleşen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de varım hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.