Şimdi Ara

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
44.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Amarilla

Yeni açılan bir üniversiteye kimse 14k ile gidecek kadar güvenemez Istanbul'da oturan adam da Eskisehir Uludag Kocaeli gibi yerleri yazar. Kaldı ki Eskişehir'de Fransızca, Ing., Almanca hazırlık imkanı var kılavuzda yazıyor. Yani düşük bir başlamgıç yapar diye tahmin ediyorum. Bir de bu üniler mavi diploma veriyor Taü'nün diploması her ülkede geçmiyor bunu da düşünürsek 14k pek sanmıyorum. Üstelik üniversite binası daha yapılmadı o sitedeki fotoğraftaki bina. Her "Yapılacak" diyene heves edilecekse Yalova da Selçuk mimarisi inşa ediyormuş şu an hukuk fakültesini. Neyse bu da benim görüşüm.

Mavi Diploma veren üniversiteler sadece bunlarla sınırlı...ben Mavi Diplomayı ilk kez senden duydum tercih sebebi olsa 9 eylül selçuk gazi marmara falan tercih edilmezdi ayrıca TAU da olmadığına eminmisin sordunmu?

Afyon Kocatepe Üniversitesi
    Bahçeşehir Üniversitesi
    Bilkent Üniversitesi
    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
    Çukurova Üniversitesi
    Gazi Üniversitesi
    Fatih Üniversitesi
    İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Sabancı Üniversitesi
    Süleyman Demirel Üniversitesi
    Uludağ Üniversitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: asim210

quote:

quote:

quote:

Yeni açılan bir üniversiteye kimse 14k ile gidecek kadar güvenemez Istanbul'da oturan adam da Eskisehir Uludag Kocaeli gibi yerleri yazar. Kaldı ki Eskişehir'de Fransızca, Ing., Almanca hazırlık imkanı var kılavuzda yazıyor. Yani düşük bir başlamgıç yapar diye tahmin ediyorum. Bir de bu üniler mavi diploma veriyor Taü'nün diploması her ülkede geçmiyor bunu da düşünürsek 14k pek sanmıyorum. Üstelik üniversite binası daha yapılmadı o sitedeki fotoğraftaki bina. Her "Yapılacak" diyene heves edilecekse Yalova da Selçuk mimarisi inşa ediyormuş şu an hukuk fakültesini. Neyse bu da benim görüşüm.

beykent gibi üniversiteler bile 15k ile alırken istanbulda bir devlet ünisi 40 kişi alacak ve 14k nın altında kalacak hir gerçekçi değil bencede 10k olur...almanca eğitim veren liselerde bu okulun tanıtımları iyi yapıldı ve ellerinde c/1 b/2 gibi almanca belgeleri bulunan öğrenciler almanyada çalışma hayaliyle o belgeleri aldılar ve o liseler arasınca cağaoğlu istanbul erkek gibi liseler var ben 14k nın kesinlikle altına düşmeyeceğini düşünüyorum

Ben israrla Eskisehir'i gecemeyecegini dusunuyorum. Beykent baska, Beykent'in imkanlari cok genis ve diploma denkligi var. Almanca olmasi cogu kisiyi vazgecirecek hukuk okuyanlar Erasmus'la cikmaya korkuyor Turkcesini anlayamiyor adam Almancayi nasil anlayacak diye. Iyi derecede Almanca egitim veren liseleri tenzih ediyorum. Bir de binasi filan yok daha o yuzden. Yani bilmiyorum Eskisehir'in yaninda esamesi okunmaz dedigim gibi hem mavi diploma hem hazirlik var Eskisehir'de bu boyle dusunmemi gerektiriyor. Bir de Istanbul Medeniyet'le kiyasladim Medeniyet Ua Iliskiler actigi zaman(gecen sene) Uludag'in altinda kalmisti. Ve Medeniyet Ingilizceydi. Yani yeni acilmasi bir dezavantaj Uludag'in Anadolu'nun altinda kalir saniyorum.

bence gidip görülmesi lazım okulun yeri falan o kadar kötü değil içini falanda gezdim olumlu bir izlenim oluştu. dil olarakta şöyle söyliyim ab nin resmi dili almanca desem çokda yanlış olmaz almanca hukukun kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum. ayrıyeten eskişehir 400 kişi alacak TAU 40 kişi ve TAU istanbulda ben eskişehirin altında kalcağına inanmıyorum. hatta 40 kişi almasından dolayı marmarayı geçersede çok şaşırmam.en basitinden ben okulumdan burayı ilk tercihine yazacak 6k da ve 9k da olmak üzere 2 arkadaş tanıyorum...

Alıntıları Göster
    Aranızda burayı tercih edecek olan okul birincisi var mı ?

• quote:

quote:

Mavi Diploma veren üniversiteler sadece bunlarla sınırlı...ben Mavi Diplomayı ilk kez senden duydum tercih sebebi olsa 9 eylül selçuk gazi marmara falan tercih edilmezdi ayrıca TAU da olmadığına eminmisin sordunmu?

Bahçeşehir Üniversitesi
    Bilkent Üniversitesi
    Çukurova Üniversitesi
    Gazi Üniversitesi
    Fatih Üniversitesi
    Sabancı Üniversitesi
    Uludağ Üniversitesi

Hayır hayır kesinlikle bunlar değil onun resmi bir sitesi var liste telefonumda kayıtlı da kopyalayamıyorum Opera kullandığım için. Taü'de yok. Ankara Hukuk kazandığı halde Istanbul seçenler var mavi diploma için o yüzden önemli olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bahçeşehir Üniversitesi
    Bilkent Üniversitesi
    Çukurova Üniversitesi
    Gazi Üniversitesi
    Fatih Üniversitesi
    Sabancı Üniversitesi
    Uludağ Üniversitesi

Hayır hayır kesinlikle bunlar değil onun resmi bir sitesi var liste telefonumda kayıtlı da kopyalayamıyorum Opera kullandığım için. Taü'de yok. Ankara Hukuk kazandığı halde Istanbul seçenler var mavi diploma için o yüzden önemli olduğunu düşünüyorum.

bence okulu arayıp sormak lazım daha yeni açıldığı için listeye eklenmemiş olabilir...çünkü tercih edecek arkadaşlarım almanyada çalışmak için bu okulu tercih ediyorlar ve okulda bunu vaadediyo, olmaması saçma olur sonuçta ilk mezununu 5 yıl sonra verecek ilerleyen senelerdede o listeye girebilir söylediğim gibi okulu arayıp öğrenmek lazım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

Almanca öğrenene kadar İngilizce öğrenmek daha mantikli ve daha kolay

ingilizce hukuk hangi devlet ünisinde var ki?

Hukuk eğitimi zorken İngilizce okumak daha da zor ve gereksiz Türk hukuk sistemi en güzel Türkçe öğrenilir.Devlet üniversitelerinde isteğe bağli 1 sene hazirlik okuyabilirsin, daha sonra İngilizce Hukuk terimlerini de kurslardan veya internetten kendin çalişarak halledebilirsin Almanca hem çok daah zor bir dil hem İngilizce biliyorsan bilmene çook da gerek olmayan bir dil tabi ana dili Almanca olan bir ülkede yaşamayacaksan
  • quote:

quote:

quote:

Almanca öğrenene kadar İngilizce öğrenmek daha mantikli ve daha kolay

ingilizce hukuk hangi devlet ünisinde var ki?

Hukuk eğitimi zorken İngilizce okumak daha da zor ve gereksiz Türk hukuk sistemi en güzel Türkçe öğrenilir.Devlet üniversitelerinde isteğe bağli 1 sene hazirlik okuyabilirsin, daha sonra İngilizce Hukuk terimlerini de kurslardan veya internetten kendin çalişarak halledebilirsin Almanca hem çok daah zor bir dil hem İngilizce biliyorsan bilmene çook da gerek olmayan bir dil tabi ana dili Almanca olan bir ülkede yaşamayacaksan

Rektör yardımcısı geçen günlerde bir programda herşeyi anlattıhttp://www.youtube.com/watch?v=1-lVYZBud74

• Kötü yanlarından biri kampüsü, kampüs yok. yeri berbat beykozda ormanın içinde, merkeze 2 saat, başka kötü yanı ilk olması, baskada kötü yani yok. buyurun kampüsü
     Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi

• quote:

Orijinalden alıntı: feyk_

Kötü yanlarından biri kampüsü, kampüs yok. yeri berbat beykozda ormanın içinde, merkeze 2 saat, başka kötü yanı ilk olması, baskada kötü yani yok. buyurun kampüsü

merkezden kasıt? sonuçta boğaza 2 km hemen vapurla karşısı sarıyer, kadıköy 30 dk beşiktaş 50 dk

• quote:

quote:

Kötü yanlarından biri kampüsü, kampüs yok. yeri berbat beykozda ormanın içinde, merkeze 2 saat, başka kötü yanı ilk olması, baskada kötü yani yok. buyurun kampüsü

merkezden kasıt? sonuçta boğaza 2 km hemen vapurla karşısı sarıyer, kadıköy 30 dk beşiktaş 50 dk

otobüsle

• quote:

quote:

quote:

otobüsle

15 bk ile kadıköyden 30dk maks. 40dk sürer

• quote:

quote:

quote:

quote:

otobüsle

15 bk ile kadıköyden 30dk maks. 40dk sürer

Alıntıları Göster
    Yarın okula gitmeyi düşünüyorum, merak ettikleriniz varsa not alıp sorayım genşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinavkizi

Yarın okula gitmeyi düşünüyorum, merak ettikleriniz varsa not alıp sorayım genşler.

Diplomada mavi etiket var mi? Almanya'da is garantisi var mi? Bir de fotografini rica edelim.

• quote:

quote:

Diplomada mavi etiket var mi? Almanya'da is garantisi var mi? Bir de fotografini rica edelim.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar burayı tercih edecek olan okul birincisi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DetectiveFusco

Arkadaslar burayı tercih edecek olan okul birincisi var mı ?

Alıntıları Göster
    ben hukukdan caydım gibi bir dünya bu kadar olumsu şey varken hukuk yazmam intihar iktisad düşünüyorum hayırlı uğurlu olsun ;)
  • quote:

ben hukukdan caydım gibi bir dünya bu kadar olumsu şey varken hukuk yazmam intihar iktisad düşünüyorum hayırlı uğurlu olsun ;)

Alıntıları Göster
    bilkent siyaset bilimi 16k ile alıyor burslu orasıda var tercihlerim arasında

• quote:

Alıntıları Göster
    Hukuk binasi ne zaman biter? mezun olunca baroya üye olabilecek miyiz? hakim savcı olabilecek miyiz? devam zorunlulugu var mi?

• quote:

Hukuk binasi ne zaman biter? mezun olunca baroya üye olabilecek miyiz? hakim savcı olabilecek miyiz? devam zorunlulugu var mi?
    Güzel sorular geldi, başka merâk edilen...
  • asim210 kullanıcısına yanıt
    18 seneliklik beykozlu olarak o dediğin otobüsle 40 dakikadan fazla süreceğini biliyorum. Hatta dün gece 00.00 da kalkan otobüs bile beykoza tam bir saatte geldi.Gündüz kalkanı en az 15-20 dakika daha fazla süre yol alır. Üstelik otobüsten inincede üniversiteye yürümek gerekiyor.Kendi arabanız varsa çok bi sorun çekmezsiniz ama zaten kendi arabanız olacak kadar zenginseniz burayla uğraşmadan iyi bi hukuk fakültesine burslu gidebilirsiniz.Ben belki geleceği iyi olur diye araştırdım. Bi tanıdığımız bi kaç akademiyenle görüştü.Sanırım almanya kararlaştırılan ödenekleri azaltıyomuş ve güven veren bi duruşu yokmuş.Tabi bunun sebebide muhtemelen bizim Türk yöneticilerden kaynaklıdır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: qpLee

18 seneliklik beykozlu olarak o dediğin otobüsle 40 dakikadan fazla süreceğini biliyorum. Hatta dün gece 00.00 da kalkan otobüs bile beykoza tam bir saatte geldi.Gündüz kalkanı en az 15-20 dakika daha fazla süre yol alır. Üstelik otobüsten inincede üniversiteye yürümek gerekiyor.Kendi arabanız varsa çok bi sorun çekmezsiniz ama zaten kendi arabanız olacak kadar zenginseniz burayla uğraşmadan iyi bi hukuk fakültesine burslu gidebilirsiniz.Ben belki geleceği iyi olur diye araştırdım. Bi tanıdığımız bi kaç akademiyenle görüştü.Sanırım almanya kararlaştırılan ödenekleri azaltıyomuş ve güven veren bi duruşu yokmuş.Tabi bunun sebebide muhtemelen bizim Türk yöneticilerden kaynaklıdır :D
    Ben ilk sıraya yazdım burayı almanca olması inanılmaz cezbetti beni ama gelmez 14k sıralamam var

• burayi tercihlere yazan var mi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.