Şimdi Ara

Turbo sesi ve Kara Duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.4 16V 92 Begir Citroen C3 kullanıcısıyım. Aracım 120 bin km'de. Yaklaşık 10 bin kilometredir gaza basıp ayağı çektikten sonra turbo huuuu diye bir ses çıkarıyor. Sanayideki ustalar turboda boşluk olduğunu acil değil ama yaptırsan ömrü uzar diyorlardı. Mil oynuyormuş biraz.

Son dönemlerde arabanın performansı iyi, yakıt tüketimi çok düşük hiç bir sıkıntı yok fakat kara duman atıyor. Yani arkamda aynadan baktığımda arabaların farlarında ciddi bir duman görülüyor. bu beni rahatsız ediyor.

Şimdi ustalara gittin mi olmayan sorunları var gibi gösterip, sorunsuz motoru da bozuyorlar. Sizce ne yapsam ?

( Hava filtresi, mazot filtresi, yag filtresi ve yagı 8 binde bir değiştiririm )

• aynı durum tırımızda başımıza geldi.

Kara dumandan sonra araçta fazla yakma ve performans eksikligi başladı.

O parçayı değişince sorun kalmadı.

;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benim bildiğim. turbo dizel olan bütün araçlarda olur turbo motor yağını çeker ve motora yollar. motor yağ yakmış olur. dediğiniz gibi 8bin km de yağ değiştiren araçta sorun olcak bişey değil. ustaların dediği doğru büyük ihtimal güvendiğiniz ustanız yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

Merhaba arkadaşlar

1.4 16V 92 Begir Citroen C3 kullanıcısıyım. Aracım 120 bin km'de. Yaklaşık 10 bin kilometredir gaza basıp ayağı çektikten sonra turbo huuuu diye bir ses çıkarıyor. Sanayideki ustalar turboda boşluk olduğunu acil değil ama yaptırsan ömrü uzar diyorlardı. Mil oynuyormuş biraz.

Son dönemlerde arabanın performansı iyi, yakıt tüketimi çok düşük hiç bir sıkıntı yok fakat kara duman atıyor. Yani arkamda aynadan baktığımda arabaların farlarında ciddi bir duman görülüyor. bu beni rahatsız ediyor.

Şimdi ustalara gittin mi olmayan sorunları var gibi gösterip, sorunsuz motoru da bozuyorlar. Sizce ne yapsam ?

( Hava filtresi, mazot filtresi, yag filtresi ve yagı 8 binde bir değiştiririm )

duman atma olayı bildim bileli benim araçtada mevcut. ve dip gaz yaptığımda atıyor. bir sorun olarak görmüyorum bunu,motorda sıkıntı olsa gri duman atar ve yanık kokar. zaten o kara dumanın içeriği çiğ yakıttır. fakat turbo için birşey diyemeceğim

• Bu işi yetkili servis paklar.
  • bazen arabalar sapıtıyo boyle; mesela enjektör uçları genişleyip deli gibi gitmeye başlıyo makine
    sizin turbo da vgt'lere ozenmiş olmaya
    bu arada yağ viskotizesi kaç.. duman atma sırasında klima devrede mi oluyor? turbo kanatçıkları balans bozmuş veya mil aşınmış olabilir..
  • araba inanılmaz gitmeye başladı. Otobanda 210 yaptım. ama arkası bildiğin rezillikti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildigim bu enjektorlerdeki bir sıkıntıdan kaynaklanıyor bir batırmakta yarar var Bosch service falan.

• Turbodan gelen ıslık sesi hayra alamet değildir..

Ustanızın dediği gibi şuan sıkıntı yapmasada, uzun vadede sıkıntı çıkarır..

Bir süre daha bindikden sonra, Turboyu tamamen elinize almadan önce bir revizyona sokmanızı tavsiye ederim..

Mil veya pallerde sıkıntı oluyor bildiğim kadarıyla, bunlar değiştirilince sorun ortadan kalkıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Turbodan gelen ıslık sesi hayra alamet değildir..

Bir süre daha bindikden sonra, Turboyu tamamen elinize almadan önce bir revizyona sokmanızı tavsiye ederim..

Mil veya pallerde sıkıntı oluyor bildiğim kadarıyla, bunlar değiştirilince sorun ortadan kalkıyor..

Peki hocam ortalama ne kadara patlar bana bu?

Ayrıca kara duman geçer mi böylece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

quote:

Peki hocam ortalama ne kadara patlar bana bu?

Ayrıca kara duman geçer mi böylece?

Eğer aracınız stocksa bundan olabilir ve sorununuz düzelebilir..

Revizyon ücreti tubonuzun durumuna göre değişiyor fakat tam olarak bilgi veremeyeceğim fiyat hakkında.. Ankara'daysanız önerebileceğim yer var..

Birde aracınızı ikinci el aldıysanız, sizden önceki sahibi yazılım attırmış olabilir, yazılımdan elde edilmek istene güç artınca bu karaduman atma olayı oluyor.. Tam anlattığınız gibi gaza yüklenince kara duman atıyor, ayrıca aracımda çok seri fln demişsiniz.. Bu ihtimalide gözden geçirin..

• quote:

bizimkinde mil degişti...

• 'ustalara' değil yetkili servise götürün.
  • Aynı şey vianoda 80 bin de başıma geldi aynı sorun turbo otobanda bitti çekiçiyle servis :)
  • Senin turbo yeniçeri olmuş , HU'ladığına göre . Konuşmaya başlarsa şaşırma ayrıca diğer parçaları yağmalayabilir.
  • Turbo milinde aşınma ve dolayısı ile boşluk oluşursa balans yapar, bu balansta sese yol açar. Aynı zamanda turbo yataklarına gelen basınçlı yağ, aşınan mil kenarlarından eksoza veya emmeye karışabilir. Buda yağ eksiltme sorunu olarak ortaya çıkar. Yapılması gereken Turbo revizyonu veya değişimidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.