Şimdi Ara

TURBO PASCAL DERSİ İÇİN ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün hoca turbo pascal dersinde ortalaması düşük olanlar için finale ek olarak 35 puanlık en kalaylısından 4 tane soru verdi.07.06.2005 tarihi saat 16:30 kadar acele yetiştirmem gerek.Eğer aranızda pascal programlama dilinden anlayan varsa aşağıda verdiğim programların kodlarını yazarsa en az 25-30 kişinin hayır duasını alacak
    İşte sorular:

1)0 ile 50 arasındaki a²+b²+c² (pisagor bağıntısı) eşitliğini sağlayan sayıları bulan programın kodları

2)Klavyeden girilen herhangi bir sayının asal sayı olup olmadığını ve girilen sayı asal değilse hangi sayılara bölündüğünü ekrana yazan program.

3)18 takımlı bir ligde (takımların isimleri girilecek) galibiyet (3 puan) beraberlik (1 puan) mağlubiyet ve averaj bilgilerinin girişi ardından ligdeki şampiyon takımı bulan ve ligdeki puan durumunu (18 takımın tüm bilgileriyle büyükten küçüğe ) listeleyen program kodlarını yazınız.

4)Klavyeden girilen herhangi bir mesajı aşağıdaki şekildeki gibi ekrana yazan programın kodları

B******* B
    UU*****UU
    R*R***R*R
    S**S*S**S
    A***A***A
    S**S*S**S
    R*R***R*R
    UU*****UU
    B*******B

(* olan yerler boşluk olacak ben boşluk olarak yapmaya çalıştım ama mesajı yolladığım zaman istediğim gibi çıkmıyordu hepsi birbirinin içine girmiş karışık bi şekilde duruyordu o yüzden ben boşluk olan yerlere * koydum)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ÖNEMLİ NOT:Hoca her satır açıklanacak (açıklamalarda özellikle değişken ve kullanılmışsa farklı komutların kullanım AMAÇLARI da yazılacaktır.Örneğin X=Y+Z kullanıldıysa X, Y ve Z deşişkenleri neyi ifade eder ve bu ilemle ulaşılmaya çalışılan nedir? gibi...)

Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Ice -- 4 Haziran 2005, 15:36:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.