Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

TURBO BAŞLIKLI ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE TAVSİYESİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evdeki iki eşya hayli yaşlandı ve ikisi de (bulaşık makinası ve süpürge) sigorta attırmaya başlayınca süpürgeyi kapı önüne bıraktık...
    bulaşık makinasını da idareten kullanıyoruz, onunla ilgili konu açmıştım ve önerilen iki model arasında hanımla karar vermeye çalışıyoruz...

şimdi 500 lirayı geçmeyecek turbo fırçalı elektrikli süpürge arayışına girdik...
    "neden turbo?" diye soracak olursanız, şimdiki süpürgeler çok güçlü ve halıya yapışıyorlar sanki, bu durumda süpürgeyi yürütmek için güç harcamak gerekiyor (biraderin süpürgesini denedik oradan biliyorum), 1-2 dak. sürse neyse ama tüm evin süpürülmesi hanım için yorucu olabilir, yaş ilerliyor bu arada...
    aslında ucuz olsa hanım libelle veya aura temizlik robotu istiyor ama 1800 lirayı zinhar gözden çıkaramam bunun için...

en azından turbo olmasa da üzerindeki başlık kısmı rahatça hareket etsin ona da razıyım, mesela tekerlekli olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 8 Temmuz 2014; 17:07:30 >

• benim belirleyebildiğim turbo fırçalı modeller;

-philips fc-9194 (650 civarı)
    -arzum ar-461 (350 civarı)
    -arzum ar-456 (ar-461'den biraz daha ucuz ama sesi daha fazla)

turbo başlıklı süpürge veya en azından süpürme başlığı rahatça kayarak hareket eden/tekerlekli olanlar hangileri?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 8 Temmuz 2014; 17:13:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

benim belirleyebildiğim turbo fırçalı modeller;

turbo başlıklı süpürge veya en azından süpürme başlığı rahatça kayarak hareket eden/tekerlekli olanlar hangileri?..

Baberti merhaba,
    Yakın zamanda süpürgeleri çok araştırdım ve aldım.Öncelikle süpürgenin toz torbalı mı, torbasız mı buna karar vermelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanmat

quote:

Baberti merhaba,
    Yakın zamanda süpürgeleri çok araştırdım ve aldım.Öncelikle süpürgenin toz torbalı mı, torbasız mı buna karar vermelisin.

selam,
    toz torbalıya karar vermiştik ama kullanışlı bir torbasız da olabilir, ben yukarıdaki örneklerimi toz torbalılardan seçmiştim, daha önce torbasızlardan lg vk7920 ilgi alanımdaydı...benim istediğim temizliği zahmetsiz bir makina olsun, hem süpürürken hem de süpürme sonrası atıkların boşaltılmasında zorlanmayalım...süpürgeyle güreşmek ve tozunu dökerken dumanaltı olmak istemiyorum...

bu arada siz ne aldınız?..araştırma aşamasında beğendikleriniz hangileriydi?..

• quote:

quote:

quote:

Baberti merhaba,

selam,
    toz torbalıya karar vermiştik ama kullanışlı bir torbasız da olabilir, ben yukarıdaki örneklerimi toz torbalılardan seçmiştim, daha önce torbasızlardan lg vk7920 ilgi alanımdaydı...benim istediğim temizliği zahmetsiz bir makina olsun, hem süpürürken hem de süpürme sonrası atıkların boşaltılmasında zorlanmayalım...süpürgeyle güreşmek ve tozunu dökerken dumanaltı olmak istemiyorum...

Netten alışverişim 10 yıl kadar var.Fakat bu süpürge olayında 2 defa sipariş iptalim oldu.Toz torbalı almanızı öneririm.Medimrkt miele s8310 ve hepsburada siemens v8 serisinden bir ürünü iptal ettim.Hep tedarik sorunu yaşadım.Sonunda hiç aklımda olmayan:
    www.bosch-home.com
    BOSCH - BSG82515 - Elektrikli süpürge
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/Toztorbalelektriksprgesi/BSG82515

ürünün bosch bayiinden alıp kurtuldum.Şimdi kriterler önemli:fiyat-garanti süresi-servis-toz torbası vs
    Mediamarket miele s8310 u aynı fiyata mağazadan verecekti.Fakat bana yakın olan mağazada yoktu.Ben de gidip almadım açıkçası.Forumda övülen markalar, incelemelere bakabilirsiniz.Markalar;
    Miele-nilfisk-elektrolüx-vb ürünler.
    Toz torbasına gelince:Orijinal torba kullanıp atacaksınız.Fakat burada süpürgenin toz kaçırmama vs. durumlar önem arzediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Baberti merhaba,

selam,

Netten alışverişim 10 yıl kadar var.Fakat bu süpürge olayında 2 defa sipariş iptalim oldu.Toz torbalı almanızı öneririm.Medimrkt miele s8310 ve hepsburada siemens v8 serisinden bir ürünü iptal ettim.Hep tedarik sorunu yaşadım.Sonunda hiç aklımda olmayan:http://www.bosch-home.com/tr/store/product/Toztorbalelektriksprgesi/BSG82515
    ürünün bosch bayiinden alıp kurtuldum.Şimdi kriterler önemli:fiyat-garanti süresi-servis-toz torbası vs
    Mediamarket miele s8310 u aynı fiyata mağazadan verecekti.Fakat bana yakın olan mağazada yoktu.Ben de gidip almadım açıkçası.Forumda övülen markalar, incelemelere bakabilirsiniz.Markalar;
    Toz torbasına gelince:Orijinal torba kullanıp atacaksınız.Fakat burada süpürgenin toz kaçırmama vs. durumlar önem arzediyor.

aldığınız bosch sanırım benim konuda bahsettiğim biraderin süpürgesiyle aynı, hayırlı olsun...

bir seferliğine alıp kullanmıştık ve açıkçası yorulmuştuk halıyı resmen tutuyordu, kadınlar bundan çok etkileniyor, temizliği iyiydi ama yüksek efor gerektiriyordu...kız kardeşim de bosch aldı, o da halıya yapışan türden...

bana göre bu durum başta insana çok etkileyici gelse de zamanla gözünde büyümeye başlar diye düşünüyorum...bu nedenle hareketi rahat ama iyi süpüren bir makina olsun diye araştırıyorum...

yine bahsettiğim gibi libelle ve aura tam benim aradığım özellikte, onunla süpürmek kumandalı oyuncak araba kullanmak gibi geliyor insana, kendi kendine ilerliyor resmen ve temizlemesi harika...yakınlarımda kullananlar var, almak isterim ancak fiyat uçuk, 1.800-2.000 arası...onun 1/4 fiyatına süpürge bütçesi ayırdım yani max. 500 lira...arzum modelleri fiyat olarak uygun aslında, canlısını bir mağazada iyice incelersem kararım belki de netleşecek...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Baberti merhaba,

selam,

Netten alışverişim 10 yıl kadar var.Fakat bu süpürge olayında 2 defa sipariş iptalim oldu.Toz torbalı almanızı öneririm.Medimrkt miele s8310 ve hepsburada siemens v8 serisinden bir ürünü iptal ettim.Hep tedarik sorunu yaşadım.Sonunda hiç aklımda olmayan:
    www.bosch-home.com
    BOSCH - BSG82515 - Elektrikli süpürge
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/Toztorbalelektriksprgesi/BSG82515

aldığınız bosch sanırım benim konuda bahsettiğim biraderin süpürgesiyle aynı, hayırlı olsun...

bir seferliğine alıp kullanmıştık ve açıkçası yorulmuştuk halıyı resmen tutuyordu, kadınlar bundan çok etkileniyor, temizliği iyiydi ama yüksek efor gerektiriyordu...kız kardeşim de bosch aldı, o da halıya yapışan türden...

bana göre bu durum başta insana çok etkileyici gelse de zamanla gözünde büyümeye başlar diye düşünüyorum...bu nedenle hareketi rahat ama iyi süpüren bir makina olsun diye araştırıyorum...

yine bahsettiğim gibi libelle ve aura tam benim aradığım özellikte, onunla süpürmek kumandalı oyuncak araba kullanmak gibi geliyor insana, kendi kendine ilerliyor resmen ve temizlemesi harika...yakınlarımda kullananlar var, almak isterim ancak fiyat uçuk, 1.800-2.000 arası...onun 1/4 fiyatına süpürge bütçesi ayırdım yani max. 500 lira...arzum modelleri fiyat olarak uygun aslında, canlısını bir mağazada iyice incelersem kararım belki de netleşecek...

Haklısınız.Fırçalı kısmı ile çok sorun yaşamıyorum.Boschunda turbo başlıkları var.Almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanmat -- 8 Temmuz 2014; 23:58:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Philips fc 9194, torbalı, 500w emiş, hepa 13 filtreli, 5l toz torbası, turbo başlığı var Fiyatı en uygun galiba istanbul bilişimde idi 470 veya 480 tl idi. Turbo başlıklı kullanmak tabiki normal başlığa göre biraz enerji harcatıyor fakat bir bayanın yapamayacağı kadar değil. Fırsat bulursanız bir yerde denemenizi tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seikojuo -- 10 Temmuz 2014; 0:35:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seikojuo

Philips fc 9194, torbalı, 500w emiş, hepa 13 filtreli, 5l toz torbası, turbo başlığı var Fiyatı en uygun galiba istanbul bilişimde idi 470 veya 480 tl idi. Turbo başlıklı kullanmak tabiki normal başlığa göre biraz enerji harcatıyor fakat bir bayanın yapamayacağı kadar değil. Fırsat bulursanız bir yerde denemenizi tavsiye ederim...

aklımda ilk sırada bu model var, istanbul bilişimdeki kampanyayı da gördüm, değerlendirebilirima...
    ancak " Turbo başlıklı kullanmak tabiki normal başlığa göre biraz enerji harcatıyor" demişsiniz, bense turbo başlıkla kullanmak daha rahat olur, daha az efor gerektirir diye düşündüğüm için turbo başlıklı süpürge istiyordum, tercih nedenim buydu, yanlış mı biliyorum?..
  • Hata bende işin aslı şu ablama ben bu süpürgeyi tavsiye etmiştim. Onun deneyimini aktarmaya çalışmıştı. Dün farkettim ki ablam parke modunda turboyu çalıştırdığı içi biraz zorlanıyormuş. Halı moduna aldığında haliyle turbo daha pratikmiş :))bizim beceriksizliğimizmiş kusura bakma... Bu fiyatta hepa 13, emiş gücü ve düzgün bir marka ancak bu modeli gözüme kestirdim. Ben 300 civarı ararken 470 küsürlere çıkmak zorunda kaldık. Aslında niyetim "electrolux ultraone uopower" idi ama 200 tl daha vermek gözümüz kesmedi...
  • az önce istanbul bilişimden geldim...

turbo fırçalı olduğu için philips fc9194/01 performer pro almaya gitmiştim, yenibosna airport mağazasında 470 lira, zaten fiyatı bildiğim için sadece kapalı kutu var mı diye baktım...

1-2 tanesinin daha önce açıldığı belliydi, temiz bir kutu seçip aldım elemanı çağırdım bilgi aldım, kredi kartıma 8 taksit olduğunu söyledi...garantisini sordum, bazı modellerde garanti bize ait ama bu modelde "philips garantili" dedi...tamam dedim ve kayıt açtık...

kasaya gittim, önce 8 taksit demişlerdi ama 7 taksit çıktı...tamam dedik bir ay çok farketmez, ödeme anında "garantisi philips" diye biliyorum doğru mu dedim, "hayır, burada öyle görünmüyor" dedi...elemanı çağırdılar, bir yere telefon ettiler, sonra ürünlerden birinin kutusunu açtılar, tüm parçaları çıkardılar sanki bu üründen ilk defa satıyorlarmış gibi...kutudan philips garanti belgesi çıkmadı...

almadan çıktım...bugünkü maceram bu oldu, hava da çok sıcaktı...

• Bence garantiyi bu kadar ciddiye almayın. Bir süpürgede kart veya motorun 2 yılda bozulma riski çok az. Zaten bir aparatını kırsanız firma da garantiye sokmaz. Tercih sizin elbette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice düşündüm ve arzum ar-461 almaya karar verdim...yakınımdaki bir mağazada 350 lira...
  • Philips FC 8766 modeli hakkında bilginiz var mı ?
  • quote:

iyice düşündüm ve arzum ar-461 almaya karar verdim...yakınımdaki bir mağazada 350 lira...

güzel makina..bende bunu alacaktım ama her yerde fiyat çok farklı çıkınca birde bazı satış yerleri bizi enayi yerine koyar gibi yok 700 liradan 400 lira düştük vs vs gibi saçmalayınca bende gidip nilfisk power alergy aldım.
    tavsiyede ederim..tek kötü tarafı biraz agır..gerçi bu arzum modeli ile hemen hemen aynı seviyede agırlık galiba..
    kutu içinde 3 tane başlık çıkıyor ve 2 tanede toz torbası...shopmanyadan bir kaç ay önce aldıydım..mavi olanı var şu an bende..
    eger 500 civarına bulursan alabilirsin..gayet iyi ürün..çekişi cidden iyi..anca son güçte çekim yaparsan sesi yükseliyor ki bir çok üründe aynı bu..en iyi tarafıda 5 yıl garanti.piyasadakiler genelde 2 veya 3 yıl garantili..

• quote:

Orijinalden alıntı: lunique

quote:

iyice düşündüm ve arzum ar-461 almaya karar verdim...yakınımdaki bir mağazada 350 lira...

güzel makina..bende bunu alacaktım ama her yerde fiyat çok farklı çıkınca birde bazı satış yerleri bizi enayi yerine koyar gibi yok 700 liradan 400 lira düştük vs vs gibi saçmalayınca bende gidip nilfisk power alergy aldım.
    tavsiyede ederim..tek kötü tarafı biraz agır..gerçi bu arzum modeli ile hemen hemen aynı seviyede agırlık galiba..
    kutu içinde 3 tane başlık çıkıyor ve 2 tanede toz torbası...shopmanyadan bir kaç ay önce aldıydım..mavi olanı var şu an bende..
    eger 500 civarına bulursan alabilirsin..gayet iyi ürün..çekişi cidden iyi..anca son güçte çekim yaparsan sesi yükseliyor ki bir çok üründe aynı bu..en iyi tarafıda 5 yıl garanti.piyasadakiler genelde 2 veya 3 yıl garantili..

hayırlı olsun,

sizinkinde turbo başlık varsa denediniz mi, benim merak ettiğim husus gerçekten süpürmeyi kolaylaştırıyor mu, halı üzerinde güç sarfetmeden kayıyor mu?..
    eğer bu kolaylığı sağlamıyorsa fark verip turbo başlıklı süpürge almanın manası yok benim için, 200 liralık süpürge de işimi görür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Temmuz 2014; 2:46:40 >

• valla son 2 aydır genelde evi ben süpürmek zorunda kaldım :) turbo denilenle digeri arasında millet diyor ya vay şöyle vay böyle bence öyle bir şey yok :D

her şekilde süpüryorum evi :) turbo dedikleri biraz daha küçük olanı ve digerine göre biraz daha rahat oluyor.öyle ahım şahım fark arama derim..çok para vermeyi düşünyorsan ya miele ya nilfisk yada philips al..
    yok o kadar gereksiz diyorsan şahsen arzumun dedigin modeli cidden güzel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunique

valla son 2 aydır genelde evi ben süpürmek zorunda kaldım :) turbo denilenle digeri arasında millet diyor ya vay şöyle vay böyle bence öyle bir şey yok :D

her şekilde süpüryorum evi :) turbo dedikleri biraz daha küçük olanı ve digerine göre biraz daha rahat oluyor.öyle ahım şahım fark arama derim..çok para vermeyi düşünyorsan ya miele ya nilfisk yada philips al..
    yok o kadar gereksiz diyorsan şahsen arzumun dedigin modeli cidden güzel..

mağazalarda turbo başlıkları inceledim, benim aklımdaki turbo başlık libelle markasındaki gibi elektrikli motoru olan cinstendi, fakat bu süpürgelerin başlıkları süpürgenin vakum gücüyle çalışıyor, benim beklediğim bu değil...

• Elektrikli turbo başlığa sahip güzel bir elektrikli süpürge istiyorsanız Fakir Prestige 2000 alabilirsiniz. Bu modelde elektrikli turbo başlık takılabilmesi için yapılmış elektrik prizi var.

Ancak paketten motorlu turbo başlık çıkmıyor, servisinden almanız gerekiyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 100-140TL arasıydı.

Bunun dışında Electrolux UOPOWER modelinde de motorize turbo başlık var. Bu modelin avantajı turbo başlığa giden kabloların hortum içinde gizli olması. Böylece kablo dolanması ve çirkin görüntü oluşmaz. Ancak fiyatı yükseliyor haliyle.

Electrolux UOPOWER:

http://www.hepsiburada.com/liste/electrolux-ultra-one-uopower-2200w-hepa-filtreli-elektrikli-supurge/productDetails.aspx?productId=eveleultraone&categoryId=155123&wt_gl=cpc.elk.ev-elektronigi.dinamik&gclid=CJv45L-U5L8CFcSWtAodsUIA_w#Gorseller

Fakir Prestige 2000:

fakir.com.tr
    PRESTIGE 2000 ÖKO - Fakir
    http://fakir.com.tr/i/28/prestige-2000

• fakir prestige 2000 modeli aklıma yattı ama hakkındaki yorumlar muhtelif, olumlu yorumlar da var olumsuzlar da...

http://www.hepsiburada.com/liste/fakir-prestige-hepa-2000-watt-kuru-vakum-supurge/productDetails.aspx?productId=evfak2000hepa&categoryId=155123#Yorumlar

sonra 2 yıl önceki değerlendirmeyi gördüm, hatta bu üye sizin tavsiyenizle almış...

http://forum.donanimhaber.com/m_64159184/tm.htm

@candogan62

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.