Şimdi Ara

tür ve cins arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tür ve Cins Arasındaki Fark

Tür ve cins, biyolojik sınıflandırmada sıklıkla karıştırılan iki terimdir. Bu iki kavramı anlamak, organizmaları doğru bir şekilde sınıflandırmanıza ve biyolojik çeşitlilik hakkındaki bilginizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Tür

Tür, birbirleriyle çiftleşerek verimli yavrular üretebilen bireylerin bir grubudur. Türler, genetik olarak birbirine benzer ve genellikle benzer bir yaşam alanında bulunur. Türler, aynı cinse ait olabilir veya olmayabilir.

Cins

Cins, birbirleriyle daha yakından ilişkili türleri içeren daha geniş bir taksonomik gruptur. Aynı cinsteki türler, benzer fiziksel özelliklere, davranışlara ve genetik materyallere sahip olma eğilimindedir.

Tür ve Cins Arasındaki Fark

Tür ve cins arasındaki temel fark, çiftleşme ve üreme yetenekleridir. Aynı türe ait bireyler verimli yavrular üretebilirken, farklı cinslerdeki bireyler genellikle bunu yapamaz. Ek olarak, türler aynı cinse ait olabileceği gibi başka cinslere de ait olabilir.

Örnekler

• Köpek türü (Canis lupus familiaris) ve kurt türü (Canis lupus), aynı cins olan Canis'e aittir.
    • Aslan (Panthera leo) ve kaplan (Panthera tigris), farklı cinsler olan Panthera'ya aittir.

Sonuç

Tür ve cins arasındaki farkı anlamak, organizmaları doğru bir şekilde sınıflandırmak ve biyolojik çeşitliliği daha iyi anlamak için çok önemlidir. Türler, çiftleşme ve üreme yeteneklerine göre tanımlanırken, cinsler birbirleriyle daha yakından ilişkili tür gruplarını içerir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • iran kedisi van kedisi
    ikiside kedi ama farklılar.
    iran tür adı yani 2.si kedi 1.si latincede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 1 Şubat 2017; 23:25:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cins adı + tanımlayıcı ad = tür adını oluşturur .

Örn.Kutup Ayısı bir tür iken Ayı bir cinstir .

Örn. 2 Kara Çam bir tür iken Çam bir cinstir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 1 Şubat 2017; 23:33:42 >
  • Teşekkürler hocam

• Kutup ayısı tür iken ayı türdür.

Draxler bey iyi misiniz?

• Türse bütün kelimeler aynı cinsleri aynıysa sadece ilk adları aynı

• Son anda farkedip düzelttim sanırım bugün çalışmaktan kafa gitti .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tur

Cins

Aile

Takim

Sinif

Sube

Alem

Ozelden genele dogru gidiş.

Kedigiller ailesinden Kaplan cinsi mesela.

• Öyle mi ya? Genelde evcil hayvanların hangi özelliklere sahip olduğunun anlaşılması için cinsleri sorulur. Misal "Bu köpeğin cinsi ne?" "Sibirya Kurdu." gibi. Bu, halk kullanımı tabi. Doğrusu böyle mi bilmiyorum da belirtmek istedim. Ben buraya şu cümle yüzünden geldim. "Salticidae, 500 cins ve 5000 tür ile temsil edilen örümcek familyası. Bazı cinslerde ilk yürüme bacağı çifti diğerlerinden kalın, kuvvetli ve daha uzundur. Sıcak havalarda daha aktif hale gelir, ordan oraya sıçrayarak avlanırlar." Bunun cinsi hangisi, türü hangisi ya da ne? Bir halt anlamadım yemin ederim. 2 Kara Çam örneğine gelecek olursak 2 Kara Çam bir tür olamaz, tür aynı temel özellikleri bulunduran varlıklara denir benim bildiğim. Mesela insan bir türdür ama cinsi yoktur, ırkları vardır. Bence sen yanlış biliyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.