Şimdi Ara

0'dan matematik öğrenmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
17.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Antrenmanlarla Matematik - Karekök 0 Bu kitaplardan hangisini önerirsiniz, matematik temelim hiç yok.
    toplama-çıkarma işlemi
    +ve- muhabeti
    parantezleri açma ve kapama vs gibi

0'dan Matematik Öğrenmek: Ne Kadar Sürer?

Matematiği sıfırdan öğrenmek isteyenler için süre, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler arasında şunlar yer alır:

• Önceki matematik bilginiz
    • Öğrenme hızınız
    • Ne kadar zaman ayırdığınız
    • Kullanılan öğrenme yöntemleri

Hiçbir matematik bilginiz yoksa, temel kavramları öğrenmenin birkaç hafta ila birkaç ay sürebileceğini bekleyebilirsiniz. Bu temel, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi işlemleri içerir.

Temelleri kavradıktan sonra, daha karmaşık matematik konularına geçebilirsiniz. Cebir, geometri ve trigonometri gibi alanlarda ustalaşmak, temel kavramları anlamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyacaktır.

Öğrenme hızınızı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Bazıları matematiksel kavramları diğerlerinden daha hızlı kavrayabilir. Sabırlı olun ve kendi hızınızda ilerleyin.

Ne kadar zaman ayırdığınız da öğrenme sürecini etkiler. Matematikte yetkin olmak için düzenli olarak çalışmanız gerekir. Günde en az bir saat ayırırsanız, ilerlemeyi daha hızlı fark edebilirsiniz.

Son olarak, kullandığınız öğrenme yöntemleri de süre üzerinde bir etkiye sahip olabilir. Geleneksel sınıf dersleri bazıları için etkili olsa da, çevrimiçi kurslar, kitaplar ve uygulamalar gibi alternatif yöntemleri keşfedebilirsiniz. Kendi öğrenme stilinize en uygun yöntemi bulun.

Genel olarak, 0'dan matematik öğrenmek, önceki bilgileriniz ve çabanıza bağlı olarak zaman alabilir. Sabırlı ve kararlı olun ve zamanla matematiksel kavramlarda ustalaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç Temelin Yoksa Toplama Çıkarma Bölme Gibi Özel Ders Almaktan Başka Çaren Yok Sanırım Çünki Neyin Nerden Geldiğini Bilmeden Kitaptan Anlayamazsin

Hiç Temelin Yoksa Toplama Çıkarma Bölme Gibi Özel Ders Almaktan Başka Çaren Yok Sanırım Çünki Neyin Nerden Geldiğini Bilmeden Kitaptan Anlayamazsin
    Yok o kadarda değil sadece matematik bilgimi düzenli bir şekilde geliştirmek istiyorum sizce temel atmak amaçlı hangi kitap daha iyidir. karakök size göre nasıldır ??
    Daha Fazla Göster
  • benimde matematigin sıfır yeni yeni öğreniyorum dershaneye gittigim halde biraz zorlanıyorum çünkü hoca konuyu anlatıp üstüne çok zor olmayan 5-6 soru çözüp geçiyor genel olarak tüm dershaneler böyle yani senin matematik temelin sıfırmış çok umursamıyorlar öğrenmek için bizim ekstra gayretimiz önemli bazen konuyu anlıyorum ama farklı soruda öylece baka kalıyorum arkadaşın dedigi gibi antremanlarla matematik 1 işlem yetenegini ilerletmen için kesinlikle faydalı olur bende aldım ve gayet güzel gidiyor kitabı normalde 30 günden bitirmen gerekiyor ama bu senin çalışmana bağlı 1-2 haftada çok rahat bitirilir iyi çalışırsan aynı zamanda okadar araştırdım video anlatımlı bir siteden matematik öğreneyim diye ama çoğu orta seviyede temeli olanlara yönelik sadece doğan ulu ve matakademi bence en alt tabana hitap eden siteler özellikle matakademiyi ben öneririm para vermene felanda gerek yok doğan ulu için cd siparişi vermen lazım

• Antremanlarla matematik kesinlikle çok yardımcı oluyor. Karekök yayınlarını pek tavsiye etmiyor hocalar bizim dershanede.
  • birde son olarak şunu söyleyeyim kendi seviyeni en iyi sen bilirsin eger matematikte hiç kalem bile oynatamıyorum diyorsan kesinlikle antremanlarla matematik karekök sıfır okadar temelden almıyor ama antremanlarla metematikte ilkokul 4-5 seviyesinden başlıyor eger ben matematigi tam alamıyla öğrenmek istiyorum diyorsan ilk önce işlem yetenegini geliştirmen lazım işlem önceligi vs.. bunları bilmeden soru çözmen zor
  • Bende karekök sıfır var keşke almasaydım diyorum . Temelim yok neredeyse yabancı dil mezunuyum , şuana kadar mat1 hiçbir şekilde lazım olmuyordu bana ama artık öğrenmem gerekiyor maalesef. Antremanlarla Matematik güzel
    Kesinlikle Antremanlarla matematik süper bugün arkadaşımda gördüm illk konular çok basit ama kökleri denklemleri falan temelden anlatıyor güzel
  • Ek olarak eklemeyi unuttum. Antremanlarla matematik kitabına muhalefet edenler oluyor boşa para israfı diye. Bende öyle söylüyordum. 1. ve 2. kitapları bitirene kadar önyargılıydım fakat işlem hızlılığı ve mantık kavramada çok etkili oldu. Anlatım tarzıda eğlenceli bu sayede dersten kopmamayı sağlıyor. Kitaba şöle bi bakıpta aman çok kolay ben biliyorum bunları diyip almamazlık yapmayın 0,25 nettenn 15'e kadar yükselme gördüm. Matematiğin resmen kökünden anlatıyor ve çok faydalı.
  • Antrenmanlarla Matematik'le ilgili denilenlere kesinlikle katılıyorum. Ben de 2-3 gün önce 2. kitaba geçtim. Ayrıntılı olarak neyin nerden geldiğini anlatıyor. İlkini bitirince net artışı pek olmuyor ama o zaten temel yapmak için. YGS konuları 2. kitapta. Konuları bitirdikçe test çözersen faydası olacaktır.

Temel atmak için ilk kitap gayat iyi bence. Kitap 30 günlük ama 2 ay kaldığı için en kısa sürede alıp bitirmelisin. 2. kitapta ygs konuları var. Mantığını anlatıyor nasıl yapacağını.

Direk 2. kitaptan başlayım dersen de ilk kitaptan başlamanı öneririm. Çünkü,
    Mesela ikinci kitapta da, ilk kitapta da aynı konuyu anlatıyor diyelim. Ama ilk kitapta hiç bilmeyenlere yönelik olduğu için, detaylı anlatıyor. 2. kitapta ilk kitapta anlatmıştım diyip özet geçiyor sadece.

Kitapçıya gidip inceleyip bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petito1 -- 18 Ocak 2013; 21:19:19 >

• ilk kitapta çok fazla antreman var çoğu birbirine benziyor sıkıldıgınız anda bırakın diger güne geçin illaki antremanların hepsini yapmak zorunda degilsiniz ben mesela içlerinde farklı işlemleri seçip yapmayı daha çok tercih ediyorum yani zor olan bilmediklerimi yoksa mesela yan yana bir toplama yada bölme işlemi vemiş sürekli aynı işlem farklı kombinasyonları var benim için zaman kaybı... eger biliyorsanız çok oyalanmayın derim bana kalırsa ilk kitap çalışan için çok rahat 1 haftada biter bizi asıl ilgilendiren aslında işlem önceligini vs bunları biliyorsanız 2. kitap

sıfırdan matematik için araştırma yapanlara bu konu çıkıyor

problem nerede ise onun üzerine gidilmeli , eksiklikler kapatılarak ilerlenmeli

bunu için en iyi kaynaklar antranmanalrla matematik ve sıfırdan matematik kitabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boramat -- 13 Eylül 2016; 11:00:22 >

youtube
    GİRİŞ - TIP KAZANMA BELGESELİ
    https://goo.gl/odTrrU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şimdi simetri ve kosb çözmeye başladım simetri ilk kitab bitti 20 net yapıyorum denemede (geometriden 3-4 net çıkarıyorum)

Yayındenizi sade matematik kitabını incele (ant mat çözmeye kalkışırsan çok uzun sürer şimdi)
    bu kitabın yanına kolay bir soru bankası almalısın ve çözümlü olsun mümkünse sıradışı analiz iyidir. Bunları yaptıktan sonra yeni basım karekök MPS kitaplarını ve yanına güzel bi soru bankası alıp eş zamanlı çözerek güzel şeyler yapabilirsin

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.