Şimdi Ara

tüplü araç patlarmı yanarmı???????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
18.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yanarsa bir derece iyi.

aslında kafam karıştı.
    bu konuda(yanma)en iyisi dizel
    sonra benzinmli ve tüpmü geliyor...

araç arkadan darbe alırsa tüpe kadar girerse patlarmı????????????

şimdi sıkıntı ettim bu olayı yahu
    benim kardeşte tüplü bir araç varda ben binince hep panik oluyorum....
    ve bunları düşünüyorum

birde tüp patlarsa araba yerden kaç metre havaya uçar....

cevap lütfen şu an kaos yaşıyorum.........

• [Deleted by Admins]
  • dostum senin sordugun soru değil bir kere ap açık lpg düşmanı oldugun bellı senin..kac metre havaya ucar demişsin ne bu yaww roket mi ucsun lpg düşmanları sizi....

en azından dıesel gıbı arkadakınlere patates kızartması koklatmıyorum..bıo dizel kopdum yawwww

quote:

Orjinalden alıntı: CANuser
    tüp patlarsa tehlikelide
    yanarsa bir derece iyi.
    lpg
    aslında kafam karıştı.
    bu konuda(yanma)en iyisi dizel
    sonra benzinmli ve tüpmü geliyor...

araç arkadan darbe alırsa tüpe kadar girerse patlarmı????????????

şimdi sıkıntı ettim bu olayı yahu
    benim kardeşte tüplü bir araç varda ben binince hep panik oluyorum....
    ve bunları düşünüyorum

birde tüp patlarsa araba yerden kaç metre havaya uçar....

cevap lütfen şu an kaos yaşıyorum.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opell -- 26 Mart 2006; 8:16:41 >

• evet yeni bir akım başlatıcaksın opel.
    lpg patlardan sonraki sloganımız dizel almayın patates kızartması kokar. o biodizel miş haha diye aşağıladığın teknolojiyi biraz olsun biliyormusun çok merak ettim.
  • KESİN PATLAR
  • hiçbir bilimsel kaynakta lpg için patlayıcı gaz diye bahsedilmez. lpg yanıcıdır sadece yanar patlamaya sebep olmaz. patlama olması için lpg nin bulunduğu tankın içindeki basıncın tankın dayanamıycağı kadar yükselmesi ve tankın bir noktadan kaçak vermek şeklinde değil tamamen parçalanarak tahrip olması gerekir.

kısaca lpg patlamaz yanar. açın istediğiniz kaynağı araştırın.
  • sıkıştırılmış gaz patlamazmı yahu.....
    kaçak varsa yanabilir ama direk içerdeki gaz alev alırsa roket olur diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

sıkıştırılmış gaz patlamazmı yahu.....
    kaçak varsa yanabilir ama direk içerdeki gaz alev alırsa roket olur diye biliyorum.

serkes kardeşim biliyorum sen lpg ye karşı değilsin biliyorum ama sana şöyle bir açıklama yapıyım, bilmen ve içinin rahat olması açısından. şimdi bu lpg tankları full depoda bile 8 bar nomianal basınçta çalışır. bunların test basıncı 30 bardır. bir deponun tam fullken bile sıkışmadan patlaması için hacminin 1/4 üne kadar ufalması gerekir ki aynı miktar lpg ile iç basınç 8*4=32 bar olsun. ama tankların multivalfleri üzerinde yeni standartlar gereği yaklaşık 1.5 yıldır 27 barda açan tahliye sübapları vardır, yani 27 bardan sonra tank patlamasın diye kontrollü olarak araç dışına lpg salınır. iç basınç neden artar? birincisi darbe sonucu tank hacmi küçülürse, zaten böyle bir durumda ne olacağını yukarda yazdım. ikincisi ise sıcaklık artışından iç başınç artar, örneğin yangın çıktı araçta. depo ısınmaya başladığı andan itibaren iç basıncın artmasıyla tahliye sübabı lpg yi dışarıya salacak ve aynı depodaki benzin gibi kendi kendine yanacaktır. eğer ki sıcaklık 120 dereceye ulaşırsa bu sefer sigorta mühür denilen kurşun bir parça eriyerek tahliye sübabından çok daha büyük bir açılım yapacak ve buradan lpg tahliye ederek ne olursa olsun tankın patlamasını önleyecektir. lpg sıkışırsa patlar bu doğru ama yeni standartlara uygun oto lpg tanklarında patlamaz. umarım açıklayıcı olmuştur...

• İyide basınç yükselirse , valflerden tahliye olacak ve lpg kendi kendine yanacak demişsiniz. O zaman kendine kendne yanması demek araçta yangın çıkması demek

Kapalı alanda niye LPG sokmuyorlar. Lpg açık alanda patlamaz. Ama kapalı alanda elektrik prizini bile açsam sızıntı varsa gümletir.

Yakın zamanda duymadık mı LPG bomba gibi patladı filan diye? Duyduk...

Tabii kaçak olması da gerekir...

Kontrolleri yapılmış, ciddi bir firmaya yaptırılmış LPG lerin tehlikesi daha az olacaktır... Yani güvenle kullanılabilir...
  • Son zamanlarda Mercedes 0403 otobüslerin kolayca yandığına şahit olduk.Bu araçlar motorinle çalışıyor.Motorinin benzin ve LPG ye göre tutuşma sıcaklığı çok yüksek.(en zor yanan yakıtlardan birisi)Diyorum ki bu otobüsler LPG li olsaydı o zaman antilpgciler ne derlerdi acaba...
    Bu arada araçlara takılan LPG kitlerinde 3 adet güvenlik valfi bulunur.Diyelim ki araç yanmaya başladı.Sıcaklıkla birlikte LPG tankındaki basınç arttıkça tahliye vanası gazı dışarı atarak patlamayı engeller.Bağlantılarda bir kopuluk oluşursa valf gazı otomatik olarak keser...
  • bilgi için teşekkürler.

aslında tabiki lpg li araçlara karşı değilim.(heleki standartlara uygun montaj olursa)
    ama benim burda bahsettiğim sıkışmış gazın alevlenmesi idi.
    belki lpgli araçlarda bunun gerçekleşmesi bu denli bir darbe alması çok zor hatta o kadar büyük darbe aracın benzin deposuna bile gelse
    yaklaşık aynı şiddetle patlar.(gerçekten aracı yerinden kaldırır)

benim kasteddiğim kesinlikle sıkışmış gaz ve alevin teması .....

quote:

Orjinalden alıntı: onur@

quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

sıkıştırılmış gaz patlamazmı yahu.....

serkes kardeşim biliyorum sen lpg ye karşı değilsin biliyorum ama sana şöyle bir açıklama yapıyım, bilmen ve içinin rahat olması açısından. şimdi bu lpg tankları full depoda bile 8 bar nomianal basınçta çalışır. bunların test basıncı 30 bardır. bir deponun tam fullken bile sıkışmadan patlaması için hacminin 1/4 üne kadar ufalması gerekir ki aynı miktar lpg ile iç basınç 8*4=32 bar olsun. ama tankların multivalfleri üzerinde yeni standartlar gereği yaklaşık 1.5 yıldır 27 barda açan tahliye sübapları vardır, yani 27 bardan sonra tank patlamasın diye kontrollü olarak araç dışına lpg salınır. iç basınç neden artar? birincisi darbe sonucu tank hacmi küçülürse, zaten böyle bir durumda ne olacağını yukarda yazdım. ikincisi ise sıcaklık artışından iç başınç artar, örneğin yangın çıktı araçta. depo ısınmaya başladığı andan itibaren iç basıncın artmasıyla tahliye sübabı lpg yi dışarıya salacak ve aynı depodaki benzin gibi kendi kendine yanacaktır. eğer ki sıcaklık 120 dereceye ulaşırsa bu sefer sigorta mühür denilen kurşun bir parça eriyerek tahliye sübabından çok daha büyük bir açılım yapacak ve buradan lpg tahliye ederek ne olursa olsun tankın patlamasını önleyecektir. lpg sıkışırsa patlar bu doğru ama yeni standartlara uygun oto lpg tanklarında patlamaz. umarım açıklayıcı olmuştur...

• serkes kardeş haklısın sıkışmış bir gaz alevle temas edince mutlaka patlamalı diye bir düşünce oluyor insanda ama gerçekte işler öyle yürümüyor. bir maddenin yandığında patlamaya yol açması için yanma tepkimesinin çok hızlı gerçeklemeşi gerekir. lpg nin yanması tepkimesi patlama olarak nitelendirilen koşullarda olmuyor. her gazdan bahsetmiyorum lpg den bahsediyorum dikkatini çekerim.

yani biraz düşününce lpg kaçağına alev tutmanın patlamaya değil sadece aleve neden olucağı sonucuna varmak kolay.
  • iyide alevin kapalı bir depoya girmesiyle oluşacak sonuç sence yine yanmamı olur.
    içteki bu yanma basınçla dışarıya çıkarak patlamaya yol açmazmı.

lpg tankının yada benzin veya benzeri bir çok tankın patladığını hiçmi duymadık.
    bence burda bahsedilmesi gereken mevzu bu bile değil önemli olan depodaki emniyet valf leri bu tehlikeyi süspanse edbiliyormu...
    bence günümüzde kullanılan lpg tankları bu konuda gerçekten başarılı...
  • alevi kapalı depoya nasıl soktuğun önemli. kapalı deponun içine alev sokamazsın çünkü depo açıldığında içerdeki basınçlı gaz büyük bir hızla dışarı çıkıyor olur ve bu basınç alevin deponun içine girmesini engeller. lpg tankının patlamasını duymadıkmı demişsin ben lpg tankı patlaması şeklinde bir haber hatırlamıyorum hiç. tankın yangın sebebiyle alev püskürtmesinden değil bildiğin patlama olayından bahsediyorum. bunun yaşanması için depodaki gazın çok büyük bölümünün bir anda serbest kalması gekir buda depodaki küçük bir delikle olmaz anca depo parçalanırsa olur.
  • Konuya yeni bir boyut kazandıralım:Dolu tüp patlamaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.