Küçük yaştan beri fazla kilolarıyla mücadele eden biri olarak olarak defalarca kilo verdim ama koruyamadım ve verdiğim kiloları hep geri aldım bunu kaldırabilecek psikoloji ve motivasyonum kalmadığından kalıcı bir çözüm olarak tüp mide ameliyatını düşünmeye başladım. Aranızda bu ameliyatı olmuş biri bilgi ve tecrübelerini paylaşabilir mi yaşanan süreç hakkında ilk zamanlar sıvı beslenmesi ağrılar ve sancılara hazırlıklıyım sonraki süreçte normal bir yaşantıya sahip olabiliyor musunuz? Alkol ve gazlı içecekleri tüketebiliyor musunuz herhangi bir hassasiyetiniz oluştu mu? Ameliyattan sonra iyileşme süreci geçtikten sonra yaşadığınız bir sağlık problemi oldu mu saç dökülmesi vs. gibi bir pişmanlığınız var mı? Ne gibi sorunlar yaşadınız? Ameliyattan uzun bir süre sonra iyileşme süreci bittikten sonra bir mide sorununuz oluştu mu ülser reflü vb. gibi. Mide ameliyatı olmuş sonrasında kilo vermiş ama aradan geçen 3-5 yılın ardından tekrardan kilo alan var mı ya da böyle bir durum mümkün mü? Eskisi gibi yemeklere karşı bir iştahınız var mı acıkıyor musunuz veya acıktığınızda nasıl hissediyorsunuz? Çok fazla merak ettiğim konu var ama yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler. |
Bildirim