Şimdi Ara

Tüp bitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zıkım tüpün biteli eki gün oldu, petrol ofisine götürüp bastırmak için araç bulamadım. Bir asırdan fazla tüp denen illet yoktu yemekleri çayı en modern şekilde yapmaya başladım. 10 kilo iri mangal kömürü aldım. Köz yapıp 5cm yükseklikte taş koyup çayımı yemeğimi pişirmeyee başladım. Çok fazla duman çıkmıyor. Kömür közünde çelikler nar gibi kızartılıp örste demirciler ile dövülür, bu yüksek ısıyı tüp ateşi asla vermez. Kömürün verdiği yüksek ısıyı hafife almayın. Kömür közü tüp den daha çok ısı veriyor. Köze dönüşen kömürü , tekrat karbonlaşıp kömür olması için havasız bırakmak yeterli , simsiyah tekrar kömür oluyor. Bir de çam ağaçların dökülerek kurumuş kiprit çöpünden bile ince yağlı yaprakları var ki kağıttan bile kolay tutuşup bir süren dayanıp köz oluyor. Tavaya yağ dökerek yumurta bişirmeyi sağlayacak kadar.
    Ateş yakmak kömür de köz de yemek yapmak için doğru aparatları kullanmak gerekir. Bu da ayrı bir uzmanlık gerektirir. Eski bir metal boruyunun alt kıskana küllerin dökülmesi için ızgara yaptırdım buradan alla küller dökülüp kömür hep hava alıyor. Borunum etrafında yıllıkta olduğuna gibi delikler var. Borunum üst kısmın da bir tava çaydanlık rahatca dura bilecek şekilde işim bitince bu metal boru şeklinde mangalın dış kısmını kapatıp içine alacak başka bir metal boru ve üst kısmı kapatacak bir.saç.var köz bu sayede havasız kalıp tekrar karbonlaşıyor. Bu aparat sayesinde sadece mangal kömürü değil soba kömürü de tuşa bilmekte , zaten dede den kalma bir şey çol1 zekice tasarlanmış.
    Ateş yakmasını kömürü nasıl tutuşturacagınızı bilirseniz. Aha şu koca kafam gövdem den ayrılsın ki tüpten daha hızlı yemekleri pişirip çayı daha hızlı kaynatıyor. Ateşte yemek yapma kültürüne yazın yaylada 3ay kalmamdan dolayı kazandım. Ee ne yapak bizim armutlu da villamız yok , derin köklerimizde olan en derin damarımız da olan kültürü bu şekilde sürdürüyor olmak ta ayrı bir güzellik. Elimiz kolumuz yanda da bu kültürü sürdemenin yaşamak gibi ayrı bir güzelliği , ateşin yemeğe kattı bir lezzeti var.

Ah be şu bulgur kazanı gibi kafam komado ejderi gibi boynum aşırı bozuk tipim olmasaydı. Her şekilde her zorluğa karşı çözüm üreten. Gerektiğinde kendi yemeğini köz de pişire bilen. Kadının ruhundan anlayan , ne zaman canı tatlı istediğini bilen , her kızın kadının beklentisini karşıyan bir erkek modeli olduğumum fark edilirdi.
    Kömürler ile elmaslar aynı.karbondan.oluşurlar. Ateşe atıldığında elmaslar dayanıp ortaya çıkarken kömürler yok olup gider. Ateşlerde yanıp elmas ile kömürün birbirinden ayrıştığı , ateş parçası gibi , şu bulgur kazanı kafamdan daha fazlasını göre bilen bir sevgilim olmasını isterdiimm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• özet geç hocam
    durumumuz yoktu okuyamadık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

özet geç hocam
    durumumuz yoktu okuyamadık...
    Kapasitenin yetti kadarını oku saksıyı fazla zorlayıp dumanını attır ma , bizim de durumumuz yok tüp alamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Kapasitenin yetti kadarını oku saksıyı fazla zorlayıp dumanını attır ma , bizim de durumumuz yok tüp alamıyoruz.

Alıntıları Göster
    quote:

şu bulgur kazanı kafamdan daha fazlasını göre bilen bir sevgilim olmasını isterdiimm.

kendimi zorlamadan son cümleyi okudum, tüp konusu nasıl buraya geldi diye düşünüyorum su an okumak yerine hocam
  • komodo ejderi kardeş tüp bastırmak güvenli mi? % kaçına basılıyor? kaç litre basılıyor? lpg mi? kaç paraya basıyorlar?

• Memleket nere antep mi hemso

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    periyodik bakım 12 ay mı oldu?
    18 yıl önce açıldı
    Boş tüp patlar mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.