Şimdi Ara

Tuner li mi Tunersiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
17.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. bi tane televizyon almaya karar verdim ama tunerlimi ve tunersiz lerle karşılaştım. tam olarak bana bunu anlatabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. tuner nedir tunersiz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: kabus750

Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. bi tane televizyon almaya karar verdim ama tunerlimi ve tunersiz lerle karşılaştım. tam olarak bana bunu anlatabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. tuner nedir tunersiz nedir?

Yayın türüne göre tuner çeşitleri vardır.

* Uydu ( DVB - S / S2 )

* Kablo ( DVB - C / C2 )

* Karasal ( DVB - T / T2 )

Televizyonlara entegre olarak gelen tuner'li TV'lerin, kanal geçişi çok yavaştır. Kanal sıralama silme v.s. işlemlerde zordur. Yani pratik değildir. Ayrıca, entegre tuner'li TV'lere biss key girilemediği için, bir süre sonra kullanıcı harici bir cihaza ihtiyaç duyar.

Bu nedenle, alacağınız TV'nin fiyat/performans oranına, teknolojisine v.s. gibi özelliklere yoğunlaşın.

TV'yi aldıktan sonra izleyeceğiniz yayın türüne göre, cihaz edinmek daha doğrudur.

Kolay gelsin.

• anladım çok teşekkür ederim. :)
  • yani bütün televizyonlarda tuner var mıdır ? tuner ne işe yarar anlamadım tam ? biraz daha açıklayıcı anlatabilir misiniz sizden ricam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabus750

yani bütün televizyonlarda tuner var mıdır ? tuner ne işe yarar anlamadım tam ? biraz daha açıklayıcı anlatabilir misiniz sizden ricam?

Eski televizyonların tamamında analog tuner vardır.

Tuner; yapılan yayının sinyalini algılayan - yakalayan birimdir.

Yayın tipleri çeşitlendiği için, TV'lere yayın çeşidine göre tuner takılmaktadır.

Yeni televizyonlarda DVB-T tuner'i bundan sonra standart olacaktır. ( Digital karasal yayın tuner'i )

Bu arada bir önceki mesajımda yeterince açık anlatmıştım.

Tam neyi anlamadığınızı belirtirseniz, o konuyu açarak yazayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.